leiho
/ 2008-05-10 14:44
/
"Tu Ne Cede Malis"
no a nie ma kobieta prawa? Jak jej facet zabroni to co zrobi? I tak zrobi co chce! Męzczyzni dzis nic nie znaczą, nie zauwazyles tego? Jest "partnerstwo". Bez urazy, ale kobieta decyduje, w 90 % przypadków spyta drugą strone, ale i tak zrobi jak ONA chce. Cóz, nie neguję tgo prawa, jesli prawo jej daje taka mozliwosc a pozycja mezczyzny jest dzisiaj zadna, to niech sobie to robią, ich sumienia.
Czy czuje sie biedny bezwolny? Kombinuje jak moge by tak nie było. Ale co masz do gadania, jak ci zabieraja 70- % pensji w podatkach i rozdają to wszystkim tylko nie pracującym? Ostatnio czytałem fajny artykuł w jednym z amerykanskich serwisów - najgorzej jest byc białym heteroseksualnym mezczyzną w okolicy 30-40. Nikt nie jest tak traktowany jak oni . Murzyna, geja, zyda, kobiety , feministki, inwalidy, - nikogo z tych ludzi nie mozna z pracy wywalić, bo rasizm, bo seksizm, bo ksenofobia, bo antysemityzm. Bialego hetero mozna zgnoić i nic nie powie, bo co powie? Nie ma takiego -izmu, ktory zabrania traktowac takich ludzi gorzej :)))))
bedzie ok, ja sobie poradze, ale obawiam sie ze Europa za 50 lat bedzie miala przerąbane. Juz dzis mowi sie o 150 mln potrzebnych rąk do pracy, by utrzymac status quo, bogactwo i komforcik na zachodzie. Ale skad ich brac? Przeciez Europa sie broni. Zamiast otworzyc granice, blokuje wszystko co sie da, 100000 norm by zdobyc głupi papierek na cokolwiek. Mam znajomą, wychodzi w tym roku za Hiszpania. Kraj z Unii, cywilizacja - od 3 miesiecy nie mogą się doprosic 1 (JEDNEGO) papierka z Ministerstwa Sprawiedliwosci.
zobaczymy jak to bedzie.:)