Gadu-Gadu chce wejść na giełdę i przejmować spółki
Money.pl
/ 2006-11-20 13:58
JKW
/ 212.76.33.* / 2006-11-20 16:10
To bardzo ważne, bo jeśli w tym prospekcie jest taka sama "prawda" jak w przypadku prospektu Areny w 2001 roku, to............
Ta ostatnia tabelka jest zrobiona na podstawie liczby pobrań danego programu i w przypadku tych mniejszych komunikatorów nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. AQQ ma 5 razy więcej userów od Konnekta? Wolne żarty.
Komodo, tu akurat się mylisz. Dane pochodzą z badania Megapanel i nie mierzą liczby pobrań tylko tzw. real users w skali miesiąca. Mniejsza o terminologie - dane, które są przytoczone mają najwięcej wspólnego z rzeczywistością. A dokładnie wygląda to tak (dane za 08.2006, real users / zasięg):
AQQ 114 373 (0,9%)
Spik 89 891 (0,7%)
Skype 2 991 773 (23,5%)
Gadu-Gadu 5 713 059 (44,9%)
Tlen.pl 772 862 (6,1%)
MSN messenger 98 444 (0,8%)
dd
/ 217.74.68.* / 2006-11-20 13:58
A GG, to gniot, ze hej... i nie chodzi mi o jakies tam buzki i inne duperele ale o strone techniczna jego implementacji...
To samo można powiedzieć o Tibii, Biedronce, Fiacie Punto i zasilaczach Codegen, ale należy pamiętać o najważniejszym: to z nich korzysta cały motłoch ludzi i to oni zarabiają najwięcej :)
może i gg jest gniotem, ale:
1) jest obsługiwany w polskim języku
2) prawie wszyscy w Polsce z niego korzystają...
...po cholerę Yahoo, skoro i tak wszyscy znajomi używają gg?
...osobiście używam obu...
yahoo do videochatu z jedną konkretną osobą i gg do kontaktu ze wszystkimi znajomymi.
Poza tym gg odkąd pamietam był w naszym Internecie "od zawsze" i wyrobił sobie dobrą markę.
Przecież pozostałe komunikatory też obsługują sieć GG!
A do tego nie ma na nich żadnych reklam i można sobie taki program dowolnie skonfigurować.
I oczywiście są po polsku.
Wedle nowego regulaminu gg zabrania się korzystania z innych komunikatorów obsługujących sieć, grozi to zablokowaniem konta czy coś w tym stylu. Inna sprawa, że nie umieją tego wykryć, sam używam konnekta. Tak poza tym technologicznie sam protokół gg jak i komunikator to nędza jakich mało. Zresztą nie będę powielał argumentów tylko radzę poczytać choćby to: http://www.gadawski.pl/gg/
felicja
/ 83.15.145.* / 2006-11-20 18:21
A może własnie chodzi o prostotę,po co zwykłemu internaucie rozbudowane technologie?większość też nie jest takimi przemądrzałymi snobami jak wy.Na giełdzie te
akcje pójdą jak świeże bułeczki i dają zarobic,już nie mogę się doczekać.A tak na marginesie od kiedy fiat punto jest z najniższej półki?aż tak wielu nim nie jeżdzi,co innego cinqociento,seiczento czy maluch,który zrobił zawrotną karierę tak jak zrobi gg
HAHAHAHAHa jestem przemądrzałym snobem bo umiem obsługiwać magiczny komunikator! Powiem więcej mam przeglądarkę FIREFOX to jest dopiero magia! ZAKŁADKI! SZOK!
Oczywiście, że chodzi o prostotę i wygodę użytkowania, ale tego komunikator gg nie zapewnia, nie zapewnia też bezpieczeństwa rozmowy (SSL nie działa).
ac
/ 62.111.134.* / 2006-11-20 18:17
od dawna używam Konekta, tzn używam gg przez konnekta i nic mi nie jest....a wlasciwie to gg wymusilo zmiane komunikatora- nagle przestalo sie "odpalac" :)