absurd
/ 83.143.213.* / 2008-06-10 14:01
nie dalej jak wczoraj .. było o dwóch ciemnogrodach,
pasuje to dobrze do dwóch patriotyzmów , ba w polskich realiach do wielo patriotyzmów ..
patriotyzmów afiszowanych .. pokazywanych, nagłaśnianych .. przez apologetów, wyznawców .. poszczególnych form okazywania patriotyzmu
ale także zwykłych koniunkturalistów , korzystających z okazji, do wykorzystania głupoty innych
podobnie jak niebezpieczniejszy jest ciemnogród .. określany jak poprawność ..
podobnie chyba jest z tzw patriotyzmem .. nie tylko ten krzykliwy i w wyrazie, wręcz głupi jest groźny
ale i ten grzeczny .. pyszałkowaty .. wynikający z poczucia swojej wyzszości .. i okazywania tego podczas .. rozmowy z innymi .. szczególnie z adwersarzami ..
wydaje mi się, że człowiek który jest patriotą .. nie trąbi o tym na cztery strony świata, nie osądza patriotyzmu innych
taki człowiek samym sobą , swoja postawą , swoim życiem, swoimi wyborami, daje przykład czegoś wartościowego, w tym i patriotyzmu
zapoznawałem się z historia polaków .. i ze smutkiem zauważyłem ze , na patriotyźmie ludzi , z chwil ciężkich , historycznych, kapitał zbijają ludzie .. których odwaga sprowadza się do "okazywania" swego patriotyzmu po .. czyli w czasach bezpiecznych