OK.
A teraz będzie o Górze cenzuralnie, ale prawdziwie.
Pan Góra współtworzy największy przekręt III RP, a mianowicie ograbienie wszystkich przymusowo zniewolonych do płacenia na OFE.
Kiedyś, kiedy wprowadzano OFE mamiono obywateli, że środki zgromadzone w OFE będą podlegały dziedziczeniu, a zatem będą współtworzyć wielopokoleniową zamożność Polaków. Myślę, że każdy normalny Polak chętnie zostawi coś dzieciom po sobie (skoro dzieci nie mogły korzystać wcześniej z tych środków, bo rodzicom przymusowo je odebrano).
Jakis czas temu pan Góra, jako autor zmian w ustawie o OFE, w programie Kuby Strzyczkowskiego w Trójce (z pewnością sa archiwa bo program nie był wcale tak dawno więc nie zarzuci mi kłamstwa) powiedział otwartym tekstem, że pieniądze wpłacone do OFE
NIE SĄ WŁASNOŚCIĄ WPŁACAJĄCEGO
ale są to pieniądze PAŃSTWOWE
zatem po śmierci ubezpieczonego(??????) zostaja w majestacie prawa SKONFISKOWANE na rzecz skarbu państwa. Dodatkowo prawo zostało zmienione PO pierwszych wpłatach.
Proszę o definicję, co to jest za działanie p. Góry i PAŃSTWA polskiego, ponieważ cenzura w Money.pl nie przepuściła naturalnej nazwy tego procederu.
Dodatkowo pytam, dlaczego wszelkie partie majace na sztandarach walkę o godne życie emerytów nie podniosły larum z powodu takiego prawa w polsce.
Jeszcze ważniejsze pytanie się nasuwa:
skoro RP jest państwem prawa, dlaczego Trybunał Konstytucyjny nie oprotestował prawa DZIAŁAJĄCEGO WSTECZ????
No i na koniec, może nie najważniejsze, ale dlaczego w tej sprawie milczą MEDIA??????????
Powyższy tekst zarchiwowałem na wypadek kolejnej ingerencji cenzury, i bede go powtarzał do skutku. Chyba, że nieznani sprawcy spowodują, że do emerytury nie dożyję. A reakcja cenzorów monej.pl wskazuje, ze sprawa należy do tzw. tematów zakazanych.