Forum Spółki giełdowe GPW SA

GPW: Bardzo duża niepewność na rynku. Będzie dalsza wyprzedaż?

GPW: Bardzo duża niepewność na rynku. Będzie dalsza wyprzedaż?

Wyświetlaj:
wiadomo kto / 89.74.144.* / 2011-10-21 08:06
piję kawkę i czekam na dno bessy. kupuj tanio inni kupią taniej.
Gdzie nobel dla Mugabwe? / 83.14.19.* / 2011-10-21 07:54
Nobla z ekonomii powinien dostać Robert Mugabwe , prezydent Zimbabwe, on jak 5 lat temu skończyła mu się kasa (dolar zimbabwe) to też zaczął ją drukować wagonami tylko że wtedy Zachodni "eksperci" z uśmieszkami politowania ledwo się powstrzymywali od rasistowskich komentarzy a dziś... ROBIĄ TO SAMO W MEGA SKALI! (a efekt końcowy będzie taki sam jak w Zimbabwe..-SUPER-BANKRUCTWO I CHAOS GOSPODARCZY)
Longterm / 2011-10-21 07:45 / Mostek Zwyciężymy!
A ja nieco na przekór artykułowi Pana redaktora napisz że wciąż prezentuje twardą, bezkompromisową postawę i uważam że jest już czas na zakup polskich akcji. Oczywiście nie może to być kwota stanowiąca całość naszych oszczędności ani taka jaką będziemy potrzebowali na niezbędne wydatki w przeciągu kolejnych 6-8 miesięcy. Dlatego przygotowałem ranking 21 najlepszych według mnie spółek z całej GPW - szczegóły poniżej:

http://tnij.org/nwtz
osram i wszystko jasne / 91.150.178.* / 2011-10-21 08:16
no przecież pisałeś że przy ok 2100-2050 sprzedajesz bo nie możesz sobie pozwolić na wiekszą stratę to co teraz wyżej odkupujesz???
wiadomo kto / 89.74.144.* / 2011-10-21 08:08
ja sie tylko zapytam, przy jakim poziomie napiszesz aby wyrzucac akcje ? 2000 ? 1800 ? czy nizej ?

tak pytam bez uszczypliwości, bo gdyby sie okazało że dotkniemy kiedyś np 1600 to chyba nie radzisz swoim podopiecznym trzymania akcji ?
pragm / 213.76.147.* / 2011-10-21 09:07
A co go obchodzi czy ktoś będzie trzymał akcje czy nie. Ważne żeby zebrać kasę za przygotowany "ranking".
zxy / 83.28.245.* / 2011-10-21 05:38
O tym, że giełda na całym świecie jest oderwana od rzeczywistości się mówi. Myslę jednak, że trend spadkowy przywraca ją do rzeczywistości. Tak wielkie trudności instytucji finansowych spowodowane brakiem radzenia sobie z długami przez korporacje muszą mieć wpływ na wycenę akcji. To, iż koncerny produkuję nawet wiecej niż rok temu (lub inne pozytywne dane)jest OK, ale b. ważne jest źrodło finansowania i płynność finnansowa.
smugacienia / 83.30.125.* / 2011-10-21 02:17
Ogólnie to wszystko na rynku giełdowym kierowane jest przez plotkę. Jedna plota goni drugą a wszystko to odbija się na kursach. Czwartkowy spadek jest niczym nieuzasadniony - wszak od środy się nic nie zmieniło. Giełda oderwana jest od rzeczywistosci, wyceny akcji nijak mają się do stanu firm/przedsiębiorstw. Odnosi się wrażenie, że giełdą rządzą spekulanci. Jednego dnia akcje banku X spadają koło dziesięciu procent by następnego dnia spokojnie zwyżkować. To nienormalne zachowanie. Mam wrażenie, że inwestorzy giełdowi to mali chłopcy dający się ponosić emocjom. Hurrra, dziś sprzedajemy - wszystko i nie ważne po jakiej cenie, byle sprzedać. Hurra - kolejnego dnia kupujemy to co wczoraj bezsensownie sprzedaliśmy. Sensu w tym najmniejszego brak.
1 2 3 4 5 6
na koniec starsze
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy