Vorg
/ 2009-11-19 21:13
/
portfel
/
Tysiącznik na forum
Myślę, że cena jak na początek całkiem niezła, możesz już za to wybrać coś, na co nie będzie narzekania. Poniżej 200 zdecydowanie odradzam. :) Sam zacząłem przygodę z gitarą kilkanaście lat temu od brzdąkania na akustyku, kupionym wtedy poniżej 400zł (niestety nie ocenię, ile teraz byłaby warta nowa, ponieważ pracowania lutnicza jak widzę przestała produkować ten model), grałem na nim chyba z pięć lat i byłem zadowolony, zmieniłem dopiero kiedy poczułem silną potrzebę używania przesteru - na elektryczną. :) Mówię o gitarze pełnego rozmiaru, ale jako że córka ma dziewięć lat, prawdopodobnie lepsza będzie mniejsza - w podstawowej szkole muzycznej wymiana instrumentu na większy jest zwykle zalecana co 2-3 lata (patrząc od początku nauki w pierwszej klasie), ale nie jest to jakaś sztywna reguła. Ja przez to przechodziłem dwa razy (ale nie z gitarą, przemilczę z czym :D), no niestety wymaga to zmiany przyzwyczajeń, ale myślę, że katowanie dziecka pełnym rozmiarem w tym wieku mogłoby szybko zniechęcić do gry. Powodzenia. :)