A-r-t-u-r
/ 89.250.193.* / 2008-10-06 19:06
Żenada. W mojej działalności nikt nie wykupiłby moich długów, gdybym do nich doprowadził na taką skalę. Co więcej, po takich klęskach w zarządzaniu i to udokumentowanych publicznie, nie miałbym do końca życia czego szukać w mojej branży. A tu proszę, rządy na całym świecie wykupują aktywa dłużników za blisko BILION dolarów, a to i tak za mało by uspokoić panikarzy. Co jest w tym wszystkim najgorsze to to, że sprytni spekulanci i tak się na tym solidnie obłowią a straci każdy z nas, komu OFE inwestuje w fundusze na emeryturę.
Powinno być ZERO pomocy dla tych spasionych bankierów, którzy goniąc za chęcią zysku zapomnieli o zdrowym rozsądku. I tak w większości mają zapewnione solidne odprawy przy odejściu i znając to środowisko i tak znaleźliby następną ciepłą posadkę.
Niestety nadal okazuje się, że najlepiej być cwaniakiem, który realnie nic nie wytwarza, tylko przesuwa pieniądze z konta na konto. Co do ludzi którzy pobrali kredyty mieszkaniowe na granicy swoich możliwości, to też mi ich nie żal, pięć kart kredytowych i dwie hipoteki, całe życie na kredycie - to nie jest recepta na zdrowe finanse. Niechby się nauczyli i byłaby to dobra przestroga na następne 20 lat. A tak znowu się upiecze.
Powtarzam - ŻENADA.