GPW: To będzie ciekawy tydzień
Money.pl
/ 2009-11-23 07:41
W trzecim kwartale 2009 r. sprzedaż piwa zmniejszyła się w Polsce o 5 proc. Jeszcze gorsze było dla całej branży pierwsze półrocze,w którym Polacy kupili o 12,5 proc. piw mniej niż przed rokiem. Skutki kryzysu i podwyżki akcyzy odczuwają głównie najwięksi producenci – Kompania Piwowarska, grupa Żywiec i Carlsberg Polska – do których należy ponad 90 proc. krajowego rynku piwa - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Znacznie lepiej radzą sobie browary produkujące piwa regionalne.
Producenci, którzy postawili na piwo wyróżniające się na tle oferty międzynarodowych koncernów, mają szansę na rozwój. Chodzi tutaj m.in. o piwo niepasteryzowane, ciemne i smakowe.
------------
No i nic dziwnego. Jakość piwa od czołowej trójki jest coraz bardziej żałosna. Wolę dołożyć kasy i kupić Ciechana, który smakuje jak piwo.
Krzych
/ 2009-11-23 10:42
/
Płoteczka na forum
wiesz napisałem sporo i co zrobiłem - róbta co chceta bez , he he czekać też cierpliwość i, wygrana.
jak dla mnie to na S dziś za wcześnie
Longterm
/ 2009-11-23 10:21
/
Mostek Zwyciężymy!
witam podczas sesji uspokojenia:) byki bardzo dużo zawdzięczają politykom i FED i ich interwencjom w wolny rynek. Nie można zmieniać zasad gry jak się zaczyna przegrywać i potem dziwić się że nikt nie zasiądzie ponownie do stołu...nie można sztucznie rozregulować gospodarki podtrzymując na siłę popyt dolewając benzynę do ognia i dziwić się że będą skutki uboczne...o tych właśnie skutkach ubocznych skutkach planów stymulacyjnych Obamy można przeczytać tutaj:
http://longterm.bblog.pl/
A ja myślałem, że dziś sesja odwrotu i czarny czwartek...
Za dużo analnych już widziało 2250pkt więc gruby musiał zrobić wszystkich w jajao :)
Podziwiam twój zapał mylisz się w tym roku bardzo i jeszcze mącisz innym :)
Longterm
/ 2009-11-23 10:40
/
Mostek Zwyciężymy!
nie rozumiesz jednego: od pewnego czasu indeksy na całym świecie spadają. wystarczy przeliczyć ile wynosi indeks wig20 wyceniany w złocie miesiąc temu i teraz...złoto stało się jedynym realnym pieniądzem
Moja teściowa nic nie rozumie kupiła kghm po 25 i czeka do 140zł , ciekawy jestem czy Ty zarobiłeś więcej przy swojej mądrości :)
To jeszcze miesiąc poczeka.
Don_Kenobi
/ 83.5.231.* / 2009-11-23 10:52
To długo poczeka, w międzyczasie spadnie i z papierowych zysków nic nie zostanie...Już była w ogródku, witała się z gąską...
[Wpis został zgłoszony do usunięcia przez użytkowników -
Kenobi to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal, Przeciez, Inwestor102. Aby go wyświetlić
kliknij tutaj.]
Ciekawy jestem ile ty na S zarobiłeś , to chyba twoja największ wtopa w tym roku
i pewnie bardzo boli , ale dobrze ci tak za te głupoty które wypisujesz
pamiętam jak odbierałem kghm po 92 też sie śmiałeś i co kto miał rację :))))
Longterm
/ 2009-11-23 10:47
/
Mostek Zwyciężymy!
a moja teściowa to lotosa za 7 kupiła i czeka na 100:)
i pewnie nie będziesz miał
Krzych
/ 2009-11-23 10:15
/
Płoteczka na forum
hm - czy północ i zyski, dyskontuyjemy 2012 jak to mioło powitać opty.
Krzysiu co robić jak rośnie czekać na druga bessę :)
gramy zgodnie z tr...
Don_Kenobi
/ 83.5.231.* / 2009-11-23 10:02
Strefa euro PMI przemysłu gorzej od prognoz 51 pkt. (prog. 51.2 pkt.)
Kenobi to cymbal, Kenobi to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal. Aby go wyświetlić
kliknij tutaj.]
Don_Kenobi
/ 83.5.231.* / 2009-11-23 09:59
Jutro skorygować mają w dół PKB Stanów za III kwartał. Brać PKC nie ociągać się....Dolar traci dziś do złota 1,37%, o tyle trzeba przecenić indeksy w Stanach, co da nam niestety ładny spadek...
Fiasko wizyty prezydenta Obamy w Chinach oznacza, że problemy dopiero się zaczną... Drukowaniem pieniądza z cienkiego powietrza tworzyć można co najwyżej kolejne złudzenia, a nie realną wartość i bogactwo narodu.
Former CBO director Douglas Holtz-Eakin says the U.S. is headed toward a deficit iceberg. Obama's lukewarm reception in China may be a sign foreigners are interpreting the suicidal rush to increase healthcare spending as "a dramatic statement to financial markets that the federal government does not understand that it must get its fiscal house in order."
Kenobi to cymbal, Kenobi to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal. Aby go wyświetlić
kliknij tutaj.]
Don_Kenobi
/ 83.5.231.* / 2009-11-23 10:05
In his weekly address, President Obama warned the U.S. should not return to credit-fueled growth, urging people to spend less and save more, while calling for a greater focus on exports to Asia. He also said it's important the upcoming jobs forum "not undertake any ill-considered decisions, particularly at a time when our resources are so limited."
Wydali wszystko na wojny i nie ma na gospodarkę, emerytury, ochronę zdrowia...
Red Baron, Kenobi to cymbal, Kenobi to cymbal, ken to cymbal, ken to cymbal. Aby go wyświetlić
kliknij tutaj.]
red baron 77
/ 94.246.144.* / 2009-11-23 09:47
wow czyżby z hałd przed zakładem w lubinie zaczynali odkopywać do tej pory niewiele wartą miedź ))) niebawem chyba wyłowią te tankowce załadowane nic nie wartą ropą jak pisał Kenobi
Dzisiaj pracuję w szkodliwych warunkach.
Trzej koledzy poza biurem, zostałem w pokoju ja i koleżanka.
Powinni mi dać bonus za taki stres.
DXM y're fly so high
/ 87.206.225.* / 2009-11-23 10:15
a tak serio to może żeby się odstresować sprubuj "zakisić ogóra" :D
Nie przepadam za kiszonymi ogórkami a juzjeżeli to kupuje gotowe.
Poczucie humoru jak widac zestrzelone,
DXM y're fly so high
/ 87.206.225.* / 2009-11-23 10:07
to Ty chodzisz do pracy???? myślałem, że zajmujesz sie inwestawaniem na giełdzie, można to robić z domowego komputera
Mieczyslaw
/ 2009-11-23 09:41
/
Uznany Gracz Giełdowy
pomolestuj ja troche , jest okazja :))))
Ja tam sięboję, żeby ona nie miała takich pomysłów. :/
Mieczyslaw
/ 2009-11-23 09:46
/
Uznany Gracz Giełdowy
walnij 50-tke na odwage i zabieraj sie za Nia i tak nie macie nic innego do roboty :)))
Krzych
/ 2009-11-23 09:30
/
Płoteczka na forum
FOREX: Niemcy: Indeks PMI dla przemysłu - wst (Listopad) 52 pkt. (prog. 51.7 pkt.)
brać i nie pytać - he he oby nie realizacja waszych marzeń.
gfdsa
/ 80.48.204.* / 2009-11-23 09:35
powoli z tym optynizmem bo już niektórzy wówią że pieniążki pompują balonik, balonik jak to balonik ma swoje wytrzymałości do świąt może jeszcze urośnie a po świętach to wam współczuje będziecie s........ i cały wasz cwaniacki optymizm pryśnie jak bańka mydlana
Krzych
/ 2009-11-23 09:31
/
Płoteczka na forum
prognoza 51 dodam pkc i jedziem
Don_Kenobi
/ 83.5.239.* / 2009-11-23 09:34
I redukcja 10.000 ludzi w Oplu. Ha, ha, ha. W ub. tygodniu minister finansów Niemiec przyznał, że w czwartym kwartale spadnie wzrost w gospodarce. A on wie najlepiej.
kliknij tutaj.]
Don_Kenobi
/ 83.5.239.* / 2009-11-23 09:28
No to szczyt sesji mamy już za sobą...Dystrybucja trwa....
kliknij tutaj.]
znowu dziś tracisz na S :)
złoty odrabia straty od piątku :)
kghm to najlepsza spółka idzie jak rakieta
Mieczyslaw
/ 2009-11-23 09:43
/
Uznany Gracz Giełdowy
140 zl to jest mozliwe
Najlepsza dla związkowców :)
ebal
/ 83.4.51.* / 2009-11-23 10:04
Ale jednak do góry :)))
Don_Kenobi
/ 83.5.239.* / 2009-11-23 09:32
Produkcja miedzi na rosnący zapas. Ciekawe, co potem z tym zrobią...
kliknij tutaj.]
co mnie to obchodzi zarabiam i o to chodzi :)
Don_Kenobi
/ 83.5.239.* / 2009-11-23 09:17
W tym tygodniu, krótkim, bo świątecznym w Stanach muszą znów sprzedać rekordową porcję obligacji za 118 mld $, wiec trzeba będzie znów opchnąć
akcje...
kliknij tutaj.]
xtx
/ 85.89.170.* / 2009-11-23 09:11
Ropczyce do końca roku 26zł.
newton84
/ 2009-11-23 09:11
/
Bywalec forum
Złoto 1167,30 USD
Don_Kenobi
/ 83.5.239.* / 2009-11-23 09:09
Zapasy miedzi wzrosły w czwartek do 420.550 ton (aż o 6.450 ton z 414.100 t), w piątek ponownie do 421.875. Typowe kształtowanie bańki na surowcach, na które nie ma popytu. I długo nie będzie, bo popyt przez to jeszcze bardziej spadnie. Świat iluzjonistów.
kliknij tutaj.]
Mieczyslaw
/ 2009-11-23 09:06
/
Uznany Gracz Giełdowy
dzien odwrotu , brac S -ki
jaroslaw74
/ 2009-11-23 09:23
/
Uwaga! Łamie regulamin forum
maltretują WIG5 i nic więcej
kliknij tutaj.]
---
/ 188.146.45.* / 2009-11-23 09:08
ha ha ha dobre :)))))))))))))
kliknij tutaj.]
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.