Money.pl
/ 2006-07-26 08:23
suchy
/ 83.27.80.* / 2006-07-27 17:15
nieługo podłączą każdemu obrożę wokół szyi, i będzie zaprogramowana tylko na niedzielną trasę z koscioła do domu.
A jak zboczysz to prądem!!!!
A jak zaczniesz pracować i puls ci się podniesie to też prądem!!!!
A jak czujnik wykarze że jesz mięso w piatek - też prądem!!!
Jak obroża wyczuje że seks w
ewik
/ 195.85.209.* / 2006-07-27 13:37
Giertych che zaistnieć -chce przejść do historii jako ten co zabronił handlu w niedzielę, wymyślił amnestię maturalną czy wprowadził mundurki do szkoły. Aż strach się bać co jeszcze wymyśli byle być w centrum uwagi.
Tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!
/ 62.233.177.* / 2006-07-31 11:35
dlaczego? mi się podoba chcę także dostać rozpiskę kiedy mogę sex z żoną uprawiać, aby było ustawowo hehehheehhe
Obserwator
/ 81.18.199.* / 2006-07-27 13:34
Dotychczas straszyliście katastrofą gospodarczą, ucieczką obcego kapitału, kryzysem gospodarczym, hiperinflancją a stałym fragmentem gry było opowiadanie o strasznym Leperze i jego asyście. Tymczasem gospodarka się rozwija, bezrobocie spada, inflacja jest najniższa w EUROPIE, przybywa inwestorów a Leper nikogo nie pogryzł. Zapotrzebowanie na plagi egispskie nie tylko nie zostało zaspokojone ale wygląda na to, że normalność się utrwli. Nie mogę jednak wykluczyć, iż rzeczywistość zacznie skrzeczyć, gdy się zacznie audyt "kolorowych jarmarków" prywatyzacyjnych. "Oj będzie się działo" mówiąc językiem Owsiaka. Ale nie o takiej zadymie śnili nasi przyjaciele z PO i ich reklamowi killerzy. Pozdrawiam i radzę kupić zapas relanium.
MacMurphy
/ 84.40.135.* / 2006-07-27 23:50
A dzięku komu mamy niską inflację? Czy to nie o tej osobie mówi pan premier Lepper - "musi odejść"? Czy to nie ta osoba jest numerem jeden "na celowniku" śledczej spec komisji PiS-u?
A jeśli chodzi o obecny rozwój gospodaczy, to dlaczego przy tak dobraj koniukturze jest on tylko 5%? Ile lat będziemy musieli ścigać nawet te średnie kraje europejskie przy naszym pięcioprocentowym wzroście?
MZ
/ 83.15.79.* / 2006-07-27 17:50
Rozwój gospodarczy o którym piszesz nie ma nic wspólnego z obecnym rządem, a jest wyniki dofinansowania z UE poprzez wspieranie małych i srednich przedsiebiorstw, oraz poprawę infrastruktury drogowej.
Obserwator
/ 217.153.99.* / 2006-07-28 11:50
Z logiki wywodu MZ wynika, że rząd w Polsce jest w ogóle niepotrzebny a administrowanie państwem należy przekazać Komisji UE. Wtedy będzie słodki dobrobyt. Odpowiadając panu MacMurphy zgadzam się iż za każdym razem opozycja przejmuje rządy z dobrodziejstwem inwentarza. Nikt temu z normalnych ludzi nie zaprzecza. Rzecz jednak w tym, iż istnieje tendencja ze strony aktualnej opozycji do eksponowania swoich historycznych zasług oraz pomniejszania efektów zarządzania państwem przez gremia aktualnie sprawujące władzę. Oczywiście podobna tendencja ujawnia się po drugiej stronie barykady - tyle tylko, że w drugą stronę. W normalnej sytuacji, obywatel może sobie wyrobić niezależny pogląd czytając, oglądając i słuchając niezależne media. Niestety nie w Polsce. Nasz rynek mediów ogólnokrajowych jest zawłaszczony przez inwestorów zagranicznych, które promują polityków łasych na ziemskie dobra i dość skutecznie utrącają ich konkurentów. Wyjątki potwierdzają regułę. Tendencyjne przejaskrawianie faktów lub przemilczanie albo pomniejszanie tych niewygodnych to narzędzia, które kształtują politykę informacyjną. Grupa „trzymająca media” nie toleruje żadnych odchyłek. Stąd wściekły najazd na TELEWIZJĘ TRWAM i pozostałe media tej małej grupy. Były premier Miller nie był i nie jest moim ulubieńcem ale muszę przyznać, że usiłował zrobić trochę porządku w tym interesie. Dlatego przestał być premierem dużo wcześniej nim jego partia przegrała wybory. Czy będzie „powtórka z rozrywki”?
szary Człowiek
/ 80.48.170.* / 2006-07-27 13:33
Czy paliwo do pojazdów trzeba będzie kupować do północy w soboty? Czy geniusz wszechczasów ma więcej rewelacyjnych pomysłów?Miałem nadzieje,że dokuczją mu upały - ale sprawa jest, moim zdaniem poważniejsza.Sugeruję badania psychiatryczne.
Mada
/ 150.254.235.* / 2006-07-27 13:32
no coz, najpierw maturzysci bez matur po co sie uczyc jak mozna nie zdac a wlasciwie zdac (kolomyja straszna) naszczescie sami mlodzi pokazali klase i "olali" giertycha, teraz wsadza lapy w gospodarke. Zal mi ludzi pracujacych w hiper i supermarketach, pomiatanych lekcewazonych ale to przeciez nie ich wina ze rzadzacy sprzedali nam kraj, ze jestesmy tania sila robocza dla reszty swiata. A bezrobocie nie jest 17% ale 60. Wiekszosci bowiem nie stac na comiesieczne odmeldowywanie sie w Urzedach pracy. teraz chca nas uszczesliwic na sile. Nie chce sie powtarzac, ale faktycznie co ze studiami zaocznymi , a jak uczzlnie to caly "biznas" okolo tego kioski, sklepiki, bary nie kazdy moze dowiezc kanapki (moga same przypadkiem wyjsc z torby po 12 godz. podrozy). paranoja ja ci rura peknie w mieszkaniu to poczekasz spokojnie do poniedzialku to pan hydraulik przyjdzie, albo zakrecisz wode w calym budynku, itd itp przyklady mozna mnozyc. Glupota ludzka nie zna granic. Nie LPR zajmie sie soba albo niech spyta spoleczenstwa co chce (chociaz po co - to motloch ktory ma sluchac co sie do niego mowi). Ale jak to rozwiazac z Radio Maryja przeciez tez nie powinno pracowac w niedziele - oj Romciu Romciu ojciec dyrektor nie bedzie zadowolony
ppp
/ 195.187.47.* / 2006-07-27 11:07
Regulamin forum
Obserwator
/ 81.18.199.* / 2006-07-27 13:10
Takiego kaznodzieję należało by poddać badaniom psychiatrycznym i jeśli okaże się, że nie jest wariatem - skazać na długoletnie więzienie za podżeganie do zbrodni. Jeśli zaś diagnoza wskazywała by na zaburzenia i brak poczytalności - no to reszta jest już zmartwieniem psychiatrów.
gm
/ 80.72.196.* / 2006-07-27 09:50
Zamknąć w niedzielę hipermarkety - i tylko tyle
xxx
/ 217.76.116.* / 2006-07-27 09:22
chcą zagwarantować ludziom wolne, tym, którzy nie chcą pracować w niedzielę, ja pracuję w jednym z marketów budowlanych i u nas jakby można było to wszyscy by woleli pracować w niedziele a w tygodniu mieć wolne (bo za niedziele mamy płacone dodatkowo 123 pln i dzień do odbioru w tygodniu), kolejny raz próbują nas uszczęśliwić na siłę i znów tylko kupa zamieszania i nic więcej. DLA MNIE BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!!!
kati
/ 83.16.229.* / 2006-07-29 14:10
witam
jeżeli masz płacone dodatkowo za ten dzień to oki , ale z jakiej racji ja mam pracować za normalne pieniądze????????
kz
/ 83.18.97.* / 2006-07-27 09:06
moim zdanie jest to problem kodeksu pracy i kontroli PIP-u, zakaz handlu w niedzielę to bzdura!!!
trudna sprawa
/ 83.11.238.* / 2006-07-27 09:02
a zreszta co tu dużo mówic jak nie wiemy jakie prace będ wykluczone ajakich się zabroni...........
sem
/ 195.216.109.* / 2006-07-27 08:49
Nowy trójpodział władzy:
Ustawodawcza - Żydzi mają banki i dyktują;
Wykonawcz - Niemcy mają fabryki i produkują;
Sądownicza - Polacy mają kościoły i spowiadają.
slawek_jag
/ 212.2.99.* / 2006-07-27 15:46
pozdrawiam i popieram
niech zajmie się posłami i senatorami oraz władzami skarbu państwa od prywaty łapy precz
pchelek
/ 195.187.99.* / 2006-07-27 10:00
a kto wsadza do p****** tych nieprawomyslnych - rosjanie czy kubanczycY???
petro
/ 129.35.231.* / 2006-07-27 09:03
poezja!!!
gratulacje za pomysł sem
a tak ogólnie: ROMAN NA DRZEWO.
trudna sprawa
/ 83.11.238.* / 2006-07-27 08:54
po prostu ucałuje Cie za ten tekst.
amor
/ 153.19.47.* / 2006-07-27 07:57
Niech politycy nie wtrącają się do spraw gospodarczych. Natomiast niech wprowadzą zakazy odnośnie swojego pokazywania się w mediach częsciej niż raz na kwartał
mom
/ 87.207.198.* / 2006-07-27 09:59
A dlaczego aż raz na kwartał? Szopka noworoczna nie wystarczy?
trudna sprawa
/ 83.11.229.* / 2006-07-27 07:51
nikt tu nie znajdzie odpowiedniego rozwiazania.Sama pracuje w niedziele do późna mimo że zaużmy niekonieczie musze, ale chce sobie dorobić.tylko troszku gorzej z tymi co maja jedynie wolne trzy dni w Boże Narodzenie i jeden na Wielkanoc ewentualnie Boże Ciało, a muszą przacować bo musza bo tego wymaga SZEF.żadne podniesienie płac w niedziele nie pomoże bo każdy by chciał pracować tylko na wekendzie.każdy ma swój rozum, swoją moralność, uważa że nie pozwala mu na to religia niech nie pracuje, wiem że to trochu brutalne.prosta sytuacja: jedziesz do szkoły studia zaoczne, bubu a tu nauczyciele nie pracują.........zakladamy że pracują, chcesz coś ciepłego zjeść bo przez 8h siedzenia organizm sie dopomina a tu kurcze zamknięty bufet, a dodam jeszcze jaddziesz sobie samochodem i paliwa ci brakło no kurde stoisz bo cpn nie funkcjonuje, i cholera nikt cie nie scholuje bo cholownicy tez nie pracują. to nie tak łatwo powiedzieć koniec handlu w niedziele, różne gałęzie gospodarki sa tak powiązane że sie nie da od tak tego zrobić.telewizja, radio,itp itd.dużo można by tu pisać.........
egoista
/ 83.18.92.* / 2006-07-27 00:04
Popieram ,ludzie tez chca wypoczac a tytani pracy chyba znajda dzien do zrobienia zakupow w inny dzien niz niedziela,zycze tym wszystkim ktorzy chca zeby inni ludzie tyrali w niedziele,zeby im sie noga powinela i trafili do marketow.
dada
/ 212.182.119.* / 2006-07-27 08:53
Odpowiedz mi na jedno pytanie - to dlaczego POLAK jada na zachós zap..... prawie 20 h na dobę i dodatkowo 7 dni w tyygodniu - mało tego nikomu to nie przeszakadza, wprost przeciwnie robi to z własnej nieprzymuszonej woli wzwiększajać przyrost gospodarczy na zachodzie - bo po co u nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e
/ 83.18.92.* / 2006-07-27 09:26
co ma piernik do wiatraka,ogolnie w tym temacie chodzi o markety,wiadomo ze jak ktos bedzie chcial pomalowac sobie mieszkanie w niedziele to pomaluje,jak sprzedawac grzyby przy autostradzie zeby dorobic to pojdzie.W niedziele markety w niemczech sa zamkniete i to mi sie podoba,a w polsce ma nakaz przyjscia i juz.
MM1
/ 83.26.222.* / 2006-07-27 11:15
Może w Niemczech nie było chętnych na niedzielne zakupy i zadziałała ekonomia oraz wolny rynek. Wolna niedziela to prawo , a nie obowiązek. Jeżeli zmuszają Cie do pracy w niedzielę a Ty nie chcesz to zmień pracę , a jeżeli nie możesz bo jej nie ma , a nic innego nie umiesz robić to pretensje miej do siebie.
e
/ 83.18.92.* / 2006-07-27 12:39
Ekonomia i wolny rynek jasne.Proponuje aby ludzie ktorym samo do dzioba wpada tzn. tatusiowie przekazali paleczke lub cos w tym stylu,nie wypowiadali sie bo po prostu nie ma sensu.
miszka
/ 217.98.98.* / 2006-07-26 23:28
Przywłaszczenie sobie prawa wyboru kiedy i gdie mamy robić zakupy jest moim zdaniem przywłaszczenie sobie praw do wychowywania obywatela w duch swoich ideei. A może by Pan Giertych ogreaniczył odprawianie mszy w dni powszednie, żeby nie odciągać obywateli od pracy.
DLACZEGO inne zakłady pracy mogą pracować w niedzielę oprócz Hipermarketów?
Iedyny sposób podnieść płacę za pracę w niedzielę o 300%, a resztę rynek zweryfikuje.