Jestem poczatkujacym inwestorem.Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak ustawic stop loosy i jak one dokladnie dzialaja.Mam konto maklerskie w Multibanku.
Serdecznie dziekuje z gory za odpowiedzi.
Zreszta jak teraz na to patrze,to 997 tez nie wystarczy i moze byc wciaz niejednoznaczne.Na razie NYSE sie powoli osuwa i zobaczymy rano jak skoncza.Tak czy siak atmosfera jest juz napieta i trzeba bardzo uwazac.
Od jutra beda schodzic infa z USA ( w srode FED) i to pchnie wszystkich w gore albo dol.Mozliwa jest tez wersja ,ze nie bedzie wielkiej korekty ,tylko jak teraz troche w przod,lekko w tyl i znowu.Indeksy USA sa mocno wykupione ale wciaz maja miejsce na male cofniecie i powrot do wzrostow.Sa wysoko ponad srednia ruchoma i nie widze wiekszych zagrozen.
Tak czy siak u nas jutro wyprzedaż. Na naszą giełde duży wpływ mają amerykanie. Cała Europa dzisiaj na minusach a my na plus dzieki cudownemu fixingowi podobnie było na giełdzie w Czechach. Widać gdzie Amerykanie grają....
Ale duży obrót był na spadku, więc sprzedawali. A ktoś się obkupił na górce.. Do dystrybucji potrzebny jest duży obrót, bo inaczej gruby nie może wyjść z papieru bez mocnego zwalenia jego ceny.
Zapasów? Teraz je ukrywają, tak jak tą ropę na tankowcach, czy banki w Stanach trzymają te domy od nie płacących kredytów, boją się załamania cen...Ale i tak nic to nie pomoże i ceny muszą spaść.
gdyby " ropa byla w tankowcach" jak sadzisz to armator nie wyrobilby sie z oplatami potrowymi itp. jaka ropa na tankowcach masz zdjecia tych tankowcow ktore stoja w jednym miejscu????
witam....
a na moich spółeczkach ...- o droge nie pytam....;-)))))))))
no...niektóre się wyłamały......aleeeee...chyba pod zakup....;-)
zielooooonooo miiii....;-)...acha......i sloooodko...;-)
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.