_joe
/ 80.52.237.* / 2009-01-11 10:27
A jednak rezolucja mówi o zaprzestaniu ognia, nieprawdaż?
"sc", ty zupełnie nic nie kumasz, pranie mózgu widać pozbawiło Cię tego organu. Sytuacja wcale nie jest skomplikowana, przeciwnie, jest prosta, Izrael wypędził Palestyńczyków z ich ziemi, wypędza ich po dziś dzień, dopuszcza się ludobójstwa w Gazie oraz okrucieństw na miarę nazizmu - w XXIw., na oczach całego świata. To tak jakby Rosjanie wtargnęli do Polski, zajęli jej część, wymordowali masę ludzi, resztę zamknęli w obozach niemal koncentracyjnych i darli mordy na każdego, kto im powie prawdę w oczy, że są zwykłymi, prymitywnymi barbarzyńcami, a Polaków walczących o swoją ziemię nazywali terrorystami. Wina jest Izraela i zawsze była. Inaczej dawno już zostałyby określone granice Izraela i panowałby pokój w tamtym regionie – Palestyńczycy nie raz okazywali dobrą wolę. W czym jest problem? Jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to pewnie o pieniądze i władzę. Wybrzeże palestyńskiej Gazy to zbiornik gazu ziemnego wartości 4 bilionów dolarów, wg oficjalnych szacunków British Gas.
Myślałem, że Izrael ma więcej szacunku dla osiągnięć uniwersytetów swoich przyjaciół Amerykanów i to z samego Teksasu, kolebki najlepszego od lat kumpla Izraela - G. Busha, człowieka (?) o bliźniaczo podobnej izraelskiej mentalności, co udowodnił w Iraku.
Ty mi tu nie wyliczaj 23 "rakiet" z cukru i saletry, czy mam ci wyliczać ilość najnowocześniejszych bomb zrzuconych na Palestynę przez Izrael, ilość pocisków artyleryjskich, czołgowych, ilość białego fosforu, ilość zabitych Palestyńczyków?