Plonka
/ 84.64.149.* / 2007-05-28 22:29
Sluchaj manius. Nie obrazaj osob ktore biora czynny udzial w zyciu publicznym naszego kochanego kraju. Bo takie prawo ma kazdy z nas, moze nawet nie prawo, a obowiazek. Jezeli ty sie z niego nie wywiazujesz wiec sam na tym tracisz. Nikogo nie interesuja twoje wyznania na temat wiary czy tez jej braku. w cos musisz wierzyc. Twoja krnabrnosc i brak przekonania do jakiejkolwiek formacji politycznej niczego nie zmieni. Zastanow sie do czego cie to doprowadzi. Do niczego taka jest odpowiedz. Nie bede cie zmuszal do myslenia, wiec podalem odpowiedz od razu, poniewaz nie wiem czy twoje szare komorki by sobie z ta kwestia poradzily. Nie wiem czy wiesz, ale najgorsza z mozliwych opcji jest wlasnie obojetnosc, czyli nastawienie na dany temat jaki ty obrales. Pozostajac w domu w czasie wyborow jestes 'bohaterem', bohater bez imienia i tozsamosci czyli tak naprawde NIKIM. Bo ty sie po prostu wtedy nie liczysz! Nikomu to napewno nie pomoze, a twoje tchorzostwo jest zenujace. To nie ma znaczenia czy bedzie rzadzic formacja prawicowa czy lewicowa. Najwazniejsze jest to by robila to dobrze czyt. etycznie. Nigdy do konca nie wiadomo co zrobia wygrani po wyborach. Wiekszosc z nich zajmuje sie wylacznie samymi soba niestety! Sam mam problem z dokonaniem wlasciwego wyboru podczas glosowan, bo nigdy nie wiem, ilu z kandydatow na stanowiska dotrzyma swoich obietnic. tego nie jest w stanie nikt chyba przewidziec. Ale zawsze jest nadzieja, szansa? w sumie nie wiem co, ze jezeli wygra moj faworyt/ci to bedzie on w stanie zmienic cos na lepsze, ze nie okaze sie kolejnym, ktory znalazl sie tam tylko po to by wypelnic wlasne kieszenie. Ja mam nadzieje, moze zludzenie, wiem ze to tak naprawde niewiele. A ty? ty nawet tego nie masz. Wspolczuje ze zyjesz w ciemnogrodzie. Zapraszam do Polski, moze jak w koncu tam trafisz zdobedziesz sie na odwage wyjsc z domu i zrobic cos dla swojego kraju, a nie ciagle pozostawac z domu i pisac takie brednie. Prosze cie, zastanow sie dwa razy zanim znow cos napiszesz.