sander O
/ 80.48.115.* / 2010-08-27 14:18
A wylizywanie (dotychczas) PiSowskich czterech liter było lepsze? A podlizywanie się klerowi to misja? Pokaż mi księdza złego w serialach (jest ich multum), pokaż mi księdza pedofila, nie chcącego ochrzcić, dać ślubu, pogrzebać? Takie jest życie, a w TVP sami bohaterowie: agent Mateusz, superagentki Siostry, mądry i dobrotliwy , dający każdemu dobrą i wyważoną radę ks. Antoni. A gdzie życie? Lizanie czterech liter PO czy SLD jest równie złe, ale takie przyjęliśmy zasady. Protest i krytyka w chwili, gdy się zmienia ekipa i milczenie gdy są nasi nic nie da. Mamy telewizję polityczno-klerykalno-superkomercyjną, zamiast niezależnej i wolnej od 1989 roku. Dla mnie telewizja publiczna powinna mieć misję mówienia prawdy, pokazywania patologii (w tym katolickiej), a nie lukrować wszystko co katolickie, kapitalistyczne, amerykańskie, a potępiać całą naszą przeszłość i wschód Europy. Zasadniczo w polskiej TV nic się nie zmieniło od jej powstania; służy politykom, ich wydumanej racji stanu, a nie publice, która za nią płaci haracz.