Nie chcialo sie wy slac na prive wiec pisze tu. mam nadzieje ze przeczytasz . Dzieki za rady. Wcale nie jestem leniwa i duzo czytam o analize technicznej, sledze historyczne notowania i wiem juz nieco o tredach formacjach i wskaznikach. Sciagnaelam program fibotrader, na razie darmowa wersje, tylko ze w nim np trzeba recznie sciagac dane z bossy. BYlam ciekawa czy nie ma jakiegos programu na rynku, ktory robi to sam, automatycznie? I jest do niego opis wszystkich funkcji programu. Bo np ostatnio chcialam porownac bessy z 2000- 2001 i obecna, ale wszedzie jest dostep do danych z ostatnich 3 lat.. a nie moge znalec opisu wszystkich funkcji fibotradera i jakos nie maoglam sobie z tym pradzic.. Dlatego zapytalam czego uzywaja ludzie. A jeszcze jedno.. moze polecisz mi cos jesli chodzi o edukacje. Do tej pory czytalam klasyke tj Eldera "zawod Inwestor gieldowy", Psychologie tlumu i takie tam; do tej pory kupowalam fundusze, ale teraz "(tzn. po makabrycznej jesieni, ktora nas czeka) zamierzam kupic cos sama na poczatek raczej srednioterminowo i bezpiecznie, zadnych szalenstw. Jeszcze raz dzekuje za pomocna dlon. Paulina
slac na prive...