Kovobel
/ 83.5.222.* / 2008-11-13 13:22
Napewno nie polecę RAKS'a. Mam go w firmie od 2 lat i niestety ma taką masę błędów, że szkoda gadać.
Poczynając od tego, że do dzisiaj nie doprosilem się aktualizacji prawidłowo rozliczającej zakupy WNT, poprzez błedy w wyliczniu kwot na fakturach, aż do zwykłego błednego podstawienia komendy "drukuj parzyste i nieparzyste."
Telefoniczna obsługa klienta jest arogancka, z marszu traktuje dzwoniacych jak półinteligentów. Jak dotąd, od poczatku 2007 r. nie została załatwiona żadna z moich reklamacji.
Kiedy kupiłem program, akurat weszła nowa ustawa VAT, deklarowano pełną zgodnosć ze stanem prawnym, a program choćby w zakresie przeliczania kursów jest przestarzały. Wiele rzeczy trzeba robić ręcznie, ślęcząc godzinami nad kalkulatorem i sposobem "oszukania" programu.
Moja firma zatrudnia 2 osoby, a na zarzuty względem programu od obsługi klienta usłyszałem, że "to program dla małych firm" i taka powazna firma jak ja, ktora handluje z zagranicą (czytaj "Unia Europejską) powinna poszukać innego progamu. Normalnie, śmiech na sali!!!
Jak małym trzeba być, żeby był to dedykowany dla niego program!?
Jako doświadczony użytkownik, absolutnie nie polecam.