maa
/ 2006-12-28 18:16
/
Tysiącznik na forum
Niech Pan jeszcze raz przeczyta swoją wypowiedź. Jest tam parę nie powiązanych logicznie faktów. Pierwsza wypowiedź też jest raczej bełkotliwa.
Tak. Media utrzymują się dzięki reklamom. Ba, prosperują. Nie zmienia to faktu, że żyją z idiotów i hodują idiotów. Wolałby Pan łagodniejsze określenia? Dlaczego? Ja nie muszę podlizywać się głupkom, nie jestem politykiem.
Mądrzy ludzie? Elity? Drogi Panie, to nie w TVP. Tego się nie sprzeda, ani tego nie zamawiają szefowie. Czasem to bywa w TVN/TVN24, nie bardzo wiem dlaczego. Pewnie intelektualne ambicje kierownictwa.
Telewizja to medium tłuszczy, analfabetów funkcjonalnych, a ostatnio tuba koalicji rządzącej.
Radziłbym wziąć czasem książkę zamiast pilota. Wyjdzie to Panu to na zdrowie, styl Panu się polepszy, język nie będzie psuł, a i więzi rodzinne wzmocnią.
Poza tym, może bez tego "Pan prezentujesz ", "Pan się posunie" itp.
Forma, w jakiej się Pan zwraca, pozwala przypuszczać, że Pański dziadek mieszkał w czworakach, tatuś awansował dzięki ZMP, a Pan jest "inteligentem" warszawskim? A może nie, może się mylę, może jest Pan potomkiem starej, praskiej, furmańskiej rodziny?