elblazejo
/ 83.20.118.* / 2006-09-06 15:40
Sam jestem średnim personelem medycznym a dokładnie ratownikiem medycznym, u mnie w pogotowiu ratunkowym, podobno 4 pod względem zarobków w Polsce (oczywiście chodzi o wypłaty lekarzy), jeden z panów doktorów na kontrakcie pracował bez przerwy ok. 175 po dobie pracy wrócił na powrotem dyżur, nieco krótszy. Dostał wypłatę cos ok. 12 000 zł, wiem to dobrze ponieważ słyszałem to od niego samego. W czasie gdy zwykły ratownik medyczny zarabia ok. 1 000zł. Słabo mi się robi jak łysze jak to oni słabo zarabiają, i jeszcze im mało, jak się jeździ na wizyty z takim lekarzem po tylu dyżurach to trzeba na wszystko uważać i pilnować żeby pan doktor nie zasnął czasem badając pacjenta. Pyzatym My jesteśmy od noszenia od wszystkich czynności manualnych wykonywanych przy pacjencie, ponieważ lekarzowi się nie chce albo nie potrafi. Rozumiem że człowiek po tylu latach studiów powinien dobrze zarabiać, ale większość tzw. Średniego personelu medycznego tez kończyła studia na kierunkach: pielęgniarskich, położniczych czy na ratownictwie medycznym.