velandil
/ 2010-11-05 19:08
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
musimy skupić się na odsunięciu PO od władzy póki nie jest za późno.
Tylko w tym jesteście (najzagorzalsi "wyznawcy" Jareczka) dobrzy - w skupiani się na odsunięciu wszystkich od wszystkiego.
W sytuacji tego co PO robi z deficytem
co takiego robi i w czym jest gorsza od poprzednich rządów?
co PO robi z (...) podatkami,
Co takiego? Wziąłeś pod uwagę stan światowych gospodarek i sytuację ekonomiczną na świecie podczas ostanich dwóch lat? Zobacz jakie cięcia fundują inne rządu swoim obywatelom i porównaj je z tym 1% większym VATem.
co PO robi z (...) prywatyzacją strategicznych firm
co takiego robi? Oczywiście prywatyzacja to zło, a rząd oczywiście wyprzedaje perły polskiej gospodarki za bezcen. Takie głosy pojawiają się od samych początków prywatyzacji, każdy rząd jest krytykowany przez przeciwników ale najgłośniej zawsze krzyczą ci, którzy nie mają swojego rozumu tylko powtarzają zasłyszane frazesy.
co PO robi z (...) Smoleńskiem
oczywiście, komitywa z Putinem co nie? Spisek! Zamach! Mord straszliwy, Macierewicz na naczelnego inkwizytora!
co PO robi z (...) wieloma innymi dziedzinami
hehe, mój ulubiony argument :) Pełen konkret i niedyskutowane argumenty, no jak tu polemizować z tak oczywistą oczywistością!
Żeby było jasne - nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem Platformy, ani żadnej opcji politycznej. Jestem zwolennikiem racjonalizmu, zgadzam się, że obecnemu rządowi można wiele zarzucić ale sposób w jaki zachowuje się PiS jako największa partia opozycyjna jest najdalszy od racjonalizmu. Pis z Jarkiem na czele zachowuje się jakby mieli wyłączność na rację, na słuszność i uzurpują sobie wyłączne prawo do osądzania i decydowania co jest moralne i najwłaściwsze, a Twój głos jest odzwierciedleniem takiego myślenia. W takim samym tonie - nadciągającego końca świata i (pożal się boże co za argument) rozbioru Polski wypowiadali się przeciwnicy przystąpienia do UE. I bylibyśmy teraz jako kraj w przysłowiowej czarnej dupie, gdyby przeforsowali swój sprzeciw