Forum Forum inwestycyjneWydarzenia

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Money.pl / 2007-07-06 17:39
Komentarze do wiadomości: Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy .
Wyświetlaj:
de havik / 2007-07-08 14:41 / portfel / "Tysiącznik na forum"
stopa redukcji dla inwestorow indywidualnych w IPO Petroinvestu tylko 91%....
ciekawe, wydawalo sie ze to spolka ktora beda chcielie miec wszyscy,
PedroGonzalez / 2007-07-08 14:45 / Uznany Gracz Giełdowy
ostatnio debiuty nie wychodza wiec moze ludzie boja sie rbac kredyty i czekaja jak juz akcje beda :)
blueberg / 2007-07-08 15:43 / Tysiącznik na forum
wydaje się, ze chodzi tez o duża niepewność inwestycji - to nie sklep komputerowy czy sięć resdtauracji - tu kasa na szukanie ropy w Kazachst, co obarczone jest dużym ryzykiem (duże ryzyko, duzy potencjalny zysk-ale jak nie wypali...)
PedroGonzalez / 2007-07-08 15:50 / Uznany Gracz Giełdowy
ale ryzyko brania kredytu pod otwarcie akcji na gieldzie jest duzo wieksze niz kupic akcje na rynku i czekac na komunikaty..tak naprawde to zapisy na akcje to loteria...i wydaje mi sie, ze ostatnio debiuty poprostu "oblezione" sa przez spekulantow psujacych te debiuty....kupuja zeby zaraz sprzedac..splacic kredyt i jechac na Majorke :-) tak mozna zrobic kilka razy ale za kolejnym razem ludzie sie kapna i oleja to bo za duze ryzyko i potem ktos po tylku dostaje :)
blueberg / 2007-07-08 15:55 / Tysiącznik na forum
debiuty są o tyle dobre dla spekulantów, ze prospekty i analizy dm-ów dużo obiecują, rysują świetlaną przyszłość - a przecież to kupuje giełda.. (stąd ponad 90% debiutów jest udanych)
ryzyko kredytu pod ipo nie jest tak duże jeśli się wybierze spółkę naprawdę mocną i utrafioną z inwestycją w czas i miejsce, choć masz rację, ze ostatnio spełuła i leszcze (które na samo info o ipo już się zapożyczają) troche psują
dario1069 / 2007-07-08 14:52 / Bywalec forum
Część nacieła się na LC a reszta nie chce powtórzyć tego błędu. Może liczą, że uda sie kupić taniej?
TaS / 2007-07-08 15:20 / Tysiącznik na forum
oznacza to,ze zdrowy rozsadek wraca do mody :)

lewar 99 to przeciez dla skrajnych ryzykantów :)
dario1069 / 2007-07-08 15:29 / Bywalec forum
Zimny prysznic był potrzebny na gorące głowy. :=)
TaS / 2007-07-08 15:32 / Tysiącznik na forum
dokładnie :)

z resztą sytuacja w której presja zysku jest tak wielka musiała rodzić - tak na zdrowy rozsądek - przeciwną reakcję. Chętnych na kupowanie w pierwszym dniu notowań nie było zbyt wielu (choc w sumie obroty były spore, a kurs nie spadł tak strasznie). Martwi tez to, ze ludzie kupowali akcje by wywalic je w pierwszym dniu - te obroty same sie nie zrobily.

prysznic pomogł nam :)
dario1069 / 2007-07-08 15:52 / Bywalec forum
Sądze, że akcje LC dadzą zarobić. Trzeba uzbroić się tylko w cierpliwość.
PedroGonzalez / 2007-07-08 15:55 / Uznany Gracz Giełdowy
powiedz to tym co brali kredyty na te zapisy :) a odsetki leca..oj leca :)
dario1069 / 2007-07-08 16:00 / Bywalec forum
Masz rację ale każdy ma swój rozum i powinien zachować zdrowy rozsądek. Gra na giełdzie może przynieść duże pieniądze albo stratę. Każdy kto się w to bawi musi mieć tego świadomość.
de havik / 2007-07-08 14:14 / portfel / "Tysiącznik na forum"
jako że pogoda sie poprawia, przedstawiam moje założenie optymistyczne, z przymrużeniem oka. Chyba mozna już założyć, że mamy kolejny rok hossy, opierając sie na ostatnich kilku latach, mozna ostroznie zakladać 30-40% wzrost indeksów.
Jako że WIG20 02.01.07 wynosił 3347 pkt, to wzrost jw powinien wynieść go na poziom 4351 - 4685. Zakladajac, że to koncowka hossy, wzrost moze być jeszcze bardziej dynamiczny i osiągnąc np 50% rok do roku. Coż wtedy witamy sie z 5k, dokładnie 5020.

I tego nam wszystkim życzę w ten piekny dzionek:))))))))))))))))
PedroGonzalez / 2007-07-08 14:26 / Uznany Gracz Giełdowy
dodam jeszcze, ze nadchodzacy tydzien pokaze nam sile rynku. Para eur/usd znajduje sie w BARDZO waznym punkcie i jesli uda sie przebic opor na 1,3684 to gwarantuje, ze zobaczymy piekne rekordy :-) ostatnia proba przebicia tego oporu byla w grudniu 2004 i niestety nie powiodla sie co rzutowalo pozniejszym spadkiem naszego indeksu. Dlatego trzymajcie kciuki W zykresu tygodniowego widac piekne trzy biale swiecie...jesli nadchodzacy tydzien nie zbuduje na ich zakonczeniu jakiejs spadajacej gwiadki to przebijemy tech historyczny opor i wybijemy sie z trojkata z wielkim impetem co umocni tred i wskaze kierunek ku wzrostom czego sobie i wam zycze :-)))
anonim_03 / 2007-07-08 17:27 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
ja ma akurat troche akcji indexowanych w dolarach wiec hmmm..... co prawda są to spłki globalne i tani dolar oznacza większe zyski, ale mimo wszystko ...
slaw / 2007-07-08 13:33 / Uznany Gracz Giełdowy
witajcie ....... ach ale było weselicho .... działo sie oj działo ....... wrcam powoli do swiata żywych ......
sumani_ / 2007-07-08 12:43 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
tak będzie najprościej a dyskusja i wszelkie przemyślenia widoczne dla wszystkich
(fundusz charytatywny forumowiczów Money pl),pozdrawiam
TaS / 2007-07-08 15:41 / Tysiącznik na forum
oka Sumani :)

ja juz mam wiecej przemyslen :)
needle / 2007-07-08 09:35 / Bez rangi
2007-07-06 12:06:54 | *.*.*.* | needle [ Portfel ] [ "Bez rangi" ]
Dawno, dawno temu... [7]
proponowałem (chyba jakiś artykuł był)
...to w kwestii ustawowych godzin pracy...
Poniedziałek 7 godzin...od 10:00 wiadomo...poweekendzie
Wtorek 8 godzin jak kto chce
Sroda wolne
Czwartek 8 godzin jak komu pasuje
Piątek 7 godzin przed weekendem
Jak widać równo 30 godzin...łatwo liczyć i ta środa...wolne w środku tygodnia
...opatentowałem...proszę nie pisać bez podania autora!!!

2007-07-06 12:23:57 | *.*.*.* | robunio73
Prawdopodobnie nie prowadzisz firmy i nie zatrudniasz ludzi, więc taki system ci odpowiada. Jestem ciekawy czy jak zatrudniałbyś kilkanaście ludzi, walczył z dużą konkurencją na rynku, płacił pracownikom za chorobowe, udzielał urlopów itp. to miałbyś takie samo podejście do czasu pracy.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

myślałem kiedyś, że mam niezłe poczucie humoru, ale widzę, że muszę jeszcze sporo nad tym popracować...
... a swoją drogą...
...za kilkadziesiąt lat może tak być...
...to co wywalczyli prole korzystając ze wsparcia marksistów nie będzie trwało wiecznie...
Navigare----- / 2007-07-08 11:17 / Uznany Gracz Giełdowy
Igła, masz wspaniałe poczucie humoru :)
To inni na tym forum maja go zdecydowanie za mało lub czytają bez zrozumienia tekstu...
pozdrawiam :)
anonim_03 / 2007-07-08 09:34 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Rozwiazanie zagadki:

W 1 kwartale 2007 w Niemczech do funduszy akcyjnych wplynelo: - 5 mld Eur (MINUS)
w ciągu ostatnich 4 kwartałów: -18 mld EUR.

Ten wzrost był robiony przy odpływie kapitału, dlatego C/Z dla akcji z Dax30 to ok 12.
Prawdziwa hossa jeszcze przed nami.

Piwo płynie do sunami_
rotux / 2007-07-08 12:41 / Uznany Gracz Giełdowy
przed nami? czy przed Niemcami?
pzdr
needle / 2007-07-08 12:52 / Bez rangi
jedno drugiego nie gryzie...
...tak dla relaxu obejrzyj DJ indeks wszechczasów...
...może się dziać...wszystko...
...ale w długim terminie... wznosimy się
rotux / 2007-07-08 13:16 / Uznany Gracz Giełdowy
nie gryzie, ale, DJ is the master właśnie..
Pozdrawiam /i przepraszam za wpis w portfelu, tytuł analizy przeczytałem już po kliknięciu w "wyślij", mea culpa/
dario1069 / 2007-07-08 09:01 / Bywalec forum
Witam w ten piękny poranek. W Krakowie słonecznie i ciepło aż chce się żyć.
JA / 2007-07-08 10:35 / Tysiącznik na forum
oj do krakowa bym se skoczył to jest miasto;))
needle / 2007-07-08 10:53 / Bez rangi
Kraków wyprzedził Łódź pod względem liczby ludności!!!
"Dziennik"
Ale zgubiłem się z tym (nesamowite)...od paru lat byłem przekonany, że nadal jest ponad 100 tys różnicy!!
...sprawdziłem w roczniku za '94...było ok 80 tys
Wiadomo było, że się tak zdarzy, ale tu tak ot...
...mam nadzieję, że kapitalizacja GPW też tak znienacka przegoni DJ jeszcze w tym wieku:-))
Ajwen / 2007-07-08 08:27 / portfel / Bywalec forum
Jutro wybieram się nad morze. Ogólny plan trasy to:
Kraków, Dąbrowa Gór.,Częstochowa, Łódż, Włocławek, Toruń, Grudziądz, Gdańsk, Karwia.
Jeśli ktoś coś wie na temat robót drogowych itp. to proszę o info.
Z góry serdecznie dziękuję.
m. Łódź / 217.172.251.* / 2007-07-08 15:53
dokładnie jak De Havik napisał... z Łodzi do Torunia 2h i spokojnie... od Torunia masakra... min 4-5h zejdzie...

w Łodzi na wjazdach i wyjazdach do miasta (Al. Włókniarzy dla transferowcow) poustawiali fotografów i aktualnie są w nich aparaty (wakacje :))
de havik / 2007-07-08 14:06 / portfel / "Tysiącznik na forum"
od Torunia do Gdańska masakra
wrcałem z poniedziełek z Heinekena (może po części dlatego) i ten odcinek zajął mi prawie 4 godziny.... nic nie dało sie zrobic więc zostaje jedynie cierpliwośc, dobra muza i klima ;))
K. Kowalski / 212.2.101.* / 2007-07-08 10:49
O warunkach drogowych nie wiem ale o pogodzie co nieco. Siedzę w Sopocie od tygodnia i leje prawie non stop. Najbliższy tydzień podobno też. A długoterminowe prognozy przewidują taką pogodę do końca lipca.
t56 / 193.238.200.* / 2007-07-08 09:59
CZESC jestem z Dabrowy Gorniczej i u nas spoko ! piekna pogoda - swieci sloneczko drogi tez - nie omijaj miasta - przejedz przez nie - ZOBACZYSZ JAKIE PIEKNE -wzdluz lini trawajowych dojedziesz do Bedzina obok pieknego zamku /po prawj str. /zaraz rondko i dalej prosto jak M1 skrecasz w prawo i jestes na glownej drodze do Czestochowy /jesli nie ma tloku za godz. jestes na miejscu/ NIE MA NIGDZIE REM. POLECEM zatrzymanie sie w D>G w centrum miasta - piekna katedra a w parku Akwapark i hala sportowa no i Bedzin - na zamku czesto graja muzyke irlandz. ZAPRASZAM milej ,szczes. udanej wyprawy -POGODY i ducha pog. zazdroszce Ci takiego przemieszczania ale.....
Pooh / 2007-07-08 10:11 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy?
Hej. Napisz mu jeszcze o "rondku", żeby człowiek szoku nie doznał. Ja przecierałem oczy ze zdumienia, kiedy patrzyłem na taki układ dróg. Pozdrawiam.
Ajwen / 2007-07-08 10:07 / portfel / Bywalec forum
Dzięki za info. Z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś dumny ze swojego miasta i starasz się go promować- to dobrze o Tobie świadczy. pozdro
t56 / 193.238.200.* / 2007-07-08 09:59
CZESC jestem z Dabrowy Gorniczej i u nas spoko ! piekna pogoda - swieci sloneczko drogi tez - nie omijaj miasta - przejedz przez nie - ZOBACZYSZ JAKIE PIEKNE -wzdluz lini trawajowych dojedziesz do Bedzina obok pieknego zamku /po prawj str. /zaraz rondko i dalej prosto jak M1 skrecasz w prawo i jestes na glownej drodze do Czestochowy /jesli nie ma tloku za godz. jestes na miejscu/ NIE MA NIGDZIE REM. POLECEM zatrzymanie sie w D>G w centrum miasta - piekna katedra a w parku Akwapark i hala sportowa no i Bedzin - na zamku czesto graja muzyke irlandz. ZAPRASZAM milej ,szczes. udanej wyprawy -POGODY i ducha pog. zazdroszce Ci takiego przemieszczania ale.....
needle / 2007-07-08 12:29 / Bez rangi
miasta to bym nie polecił jako takiego i jako całości...i to wiadomo dlaczego...
...ale ja je...lubię...
mieszka tam zaprzyjaźniony poseł (nie jeden...), co nawet wiceministrem był i dobre wrażenie po nim akurat zostało
a sam przyjeżdżałem tam na mistrzostwa Polski pracowników samorządowych ...zakwatrowanie w domkach drewnianych trochę na zakopiańską modłę, nad jeziorem...zapewne wiesz gdzie?
kilka medali nawet przywiozłem...jak mam źle wspominać?
ale te domki na wynajem - dobry pomysł:-))
stokrotka / 2007-07-08 12:07 / Bywalec forum
Zaklepane!!! Teraz jeszcze tylko bilety na pociąg i mogę się pakować. :-)
Jedziemy pociągiem, zobaczymy jak się żyje bez samochodu. :-) Podobno mozna.:-))
Wybraliśmy wersję całą noc pociągiem (sypialnym) zamiast cały dzien w samochodzie.
Dawno nie byłam w górach, oj dawno....
stokrotka / 2007-07-08 11:43 / Bywalec forum
Witam!

Wczoraj widziałam linki, które wkleiłaś, obejrzałam stronki i ....... załatwiam właśnie pobyt.... tylko kto mi zagwarantuje, że pogoda będzie.....
W każdym razie jestem Ci wdzięczna za te rekomendację. :-)))
dario1069 / 2007-07-08 09:06 / Bywalec forum
Wejdx na strone hhtp://miasta.gazeta.pl/kraków
Ajwen / 2007-07-08 08:22 / portfel / Bywalec forum
Witam Wszystkich
w ten piękny, słoneczny dzień (w końcu)
bebe / 2007-07-08 03:52 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
ziobro...kaczorowany.....trzymaj sie..robisz, rob....a reszta niech...cholera..niech dojrzeje
szkileko i oko ....ma roznych...roznistych...ojcow...
a kij..i ...niech...ten kij..bedzie...zaczynem...zdrowego..chleba...trzymaj sie...nie daj sie...
ale....pamietaj....sluzby..twoje...maja..roznych....ojcowe..bardzo to trudne...badz..czujny....
bo moga cie wystawic...ziobro...czuwaj....wiesz...jestes..troche osamotniony....
ale,.....ale...ale...nie do konca...
trzymam kciuki....
trudny czas...jest....i jeszcze raz ...bez chisterii..rob swoje..............chisteryzuja >..media..
niektore... szkielko i oko.....a...kysz.....
zadbaj...o sady...tez...../bo to kompromitacyjny uklad...jest/....jest....jest...jest...dosc....dosc...dosc....zlych nawykow...powinowactw...i ukladow....dosc....dosc...dosc..zacznij....zaczoles...ziobro...i tak niech wreszcie bedzie.....,
a czasami...nie tlumacz sie..bo nie potrzeba...Twoj ruch...trzymaj sie...ale za pysk trzymaj..swoich ludzi....bo jestes dobry...jako jednostka....a...inni...no coz...pilnuj sie..
TaS / 2007-07-08 01:16 / Tysiącznik na forum
dobra, dobranoc wątku głowny :)

Bebe głowa do góry - inicjatywa sie rozbuduje - nie mozna dzialac za szybko.

ja mam pewne doswaidczenie w kwestii budowy stowarzyszen, ale nie wiem czy ze wzgledu na mlody wiek byscie mnie chcieli...

jakkolwiek mysle,ze cos sie wykluje :)

dobranoc ;)
bebe / 2007-07-08 01:28 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
mlody wiek...nie ma nic do tego...wiedza...wiadomosci...znajomosc przepisow...chec...ochota i pasja....a...wiekiem..starsi i doswiadczeniem...moga tylko sluzyc..aby zabrzmialo...w duszach wszystkich....i mialo sens...ze dajemy tym...a nie urzedom...badz...zreszta wiesz...
mnie interesuje stworzenie takiego ukladu...aby tym, ktorym dajemy autentycznie dostali....juz sie ustawiam zbrojnie....a Ty dumaj nad calym procesem i pisz...bedziemy rozmawiac wprost i glosno....i trzymac reke na pulsie....ostro....
Pablo / 2007-07-08 01:03 / "Uznany Gracz Giełdowy"
2007-06-29 09:27:56 | *.*.*.* | ogrodnick [ Portfel ] [ Bywalec forum ]
witam w moje urodziny/imieniny. pablo pozdrawam. jeśli pawlus jest od pawła to może
twoje też. gdybym miał sobie wybrać prezent to wolę MNI a nie Bioton

Dzięki
sumani_ / 2007-07-07 23:53 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
http://www.money.pl/forum/temat,3,470774,470774,40,0,fundusz;charytatywny;forumowiczow;money;pl.html
bebe / 2007-07-08 01:05 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
no sumani - wpisalam swoja opinie tam...lecz teraz ..nie wiem..czy tu mamy dyskutowac nad tym...jezeli tak...daj znac....
ale... o tej porze chyba duzo ludzi spi..imprezuje sie..wakacjuje sie...lub...po prostu jest zmeczona...
a temat jst jak najbardziej na rzeczy....
malo...wpisow do tamtego pomyslu jest za malo...jest nas za malo....projektu brak....
konkretow brak - technicznych....formalnych...organizacyjnych...nie ujawnil sie nikt..kto by to w sposob formalny mogl nam przedstawic....mamy tylko dobra wole...ale i tak za malo tzw..dobroczyncow...w porownaniu do wpisow na forum...uczestnikow forum...
tam...trzeba by bylo sie chcacym wpisac z poparciem ....nawet zlotowka czyni cuda..., ale ilosc ludzi jest istotna na takie dzialanie....nie bedziemy przeciez nikogo namawiac..przekonywac...naciskac...tworzymy przeciez to z pobutek ...no ludzi forumowych...
TaS / 2007-07-08 00:15 / Tysiącznik na forum
Sumani,

napisz taką rzecz proszę: czy mamy faktycznie słać toto wszystko co sie mysli na majl czy moznaby sobie dyskutować? (chyba,ze boisz sie smietnika...)
sumani_ / 2007-07-07 23:42 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
cóż nasz król jest nieco nieokrzesany ,brak mu ogłady żłopie piwo ale ...jest nadzieja -z tym "tworzywem" da się pracować :-)) pozdrawiam wszystkich
bebe / 2007-07-07 23:56 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
jest jeszcze mlody...ale jest "tworzywo"....by byc....a nie tylko miec...
bebe / 2007-07-08 00:54 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
dopisuje...warren...to slowo "tworzywo" - to obys sie bynajmniej nie obrazal...starsi...tak okreslaja...kogos..kto jest wart zachodu...
MJK / 2007-07-07 22:42 / Tysiącznik na forum
Dobranoc milej niedzieli.
Za dużo chyba tego okocimia (z zysku wszak kupowany)
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy