Forum Forum inwestycyjneWydarzenia

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Money.pl / 2007-07-06 17:39
Komentarze do wiadomości: Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy .
Wyświetlaj:
sumani_ / 2007-07-07 15:23 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
Witam ,Sław rozumiem że opublikujesz ewentualną odpowiedź ...
...a co do wczorajszego "konkursu" tylko raz a pojawi nam się nowy fundusz -fundusz wysokiego ryzyka spółek Czarnego Lądu :-)
pawlus / 2007-07-07 15:09 / "Uznany Gracz Giełdowy"
w pniedzialek Adwadis bedzie do wziecia prawie za darmo, po ostatniej uchwale bez pp, pewnie ludziska zaczna wywalac po pkc
modliszka / 2007-07-07 14:37 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Brawo Sław !
O interesy należy dbać samemu, nie ogladając się na niczyją pomoc i opierając się wyłącznie, na opinii innych.
Oba listy, które wysłałeś do Biotonu i Elektrotimu, powinny dać odzew.

Pozdrawiam
clever81 / 2007-07-07 14:18 / Tysiącznik na forum
Jest problem z konsolami do gier Xbox 360 Microsoftu. Koncern, jeden ze światowych liderów tego rynku, musiał odpisać ponad miliard dolarów na koszty napraw - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Moze sie odbic na DJ.
anonim_03 / 2007-07-07 15:25 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
MSFT ma roczne zyski za 2006 na poziomie 13 mld $, milard to nie jest dla nich tragedia. Poza tym mało ich lubimy ;-)
JA / 2007-07-07 14:03 / Tysiącznik na forum
na tvp3 leci romek aż mi się go szkoda zrobiło bo takiej dozy debila w jednej jednostce ludzkiej to dawno nie widziałem, szkoda że go stary opóścił i wyjechał do tak znienawidzonej Uni bo odkryłby brakujące ogniwo darwina w swej rodzinie
Aaron / 2007-07-07 21:12 / portfel / Bywalec forum
Podobno dokonaliśmy postępu w rozwoju bo nam kosmici manipulowali w genach,jak mówi jedna z teorii.
W przypadku pana Romka ta manipulacja troszkę nie wyszła.
Pozdrawiam.
TaS / 2007-07-07 14:08 / Tysiącznik na forum
pamietam ja na www.nasza-klasa.pl mial profil.

ludzie po nim jechali jak po lysej kobyle, a on dalej swoje. Jakies zdjecia mundurkow, corki i zony... profil w koncu skasowal :)

nie obrazaj go jako czlowieka, co s w zyciu osiagnal, a poglady... no coz moim zdaniem sa takie jakich elektorat oczekuje - a adwokatem ponoc byl niezlym :)
JA / 2007-07-07 14:23 / Tysiącznik na forum
to jest tabowo faszystowskie ścierwo a tacy ponieważ nie posiadają organów typu mózg to nie potrafią się obrażać bo jak widać i tak nie rozumieją co się do nich mówi i co sie wokół na świecie dzieje, a najgorsze w tym wsztskim jest to że niszczą to za co inni walczyli swoim życiem
najcz / 2007-07-07 19:55 / Tysiącznik na forum
najgorsze jest to ,że ma dość duży dostęp do mediów i robi pranie mózgu.Skutki będą widoczne może za rok i wtedy się żdziwimy jak duże ma poparcie.Jest to bardzo niebezpieczne.Kłamstwo powtarzane ileś tam razy staje się,, prawdą''.
slaw / 2007-07-07 14:13 / Uznany Gracz Giełdowy
kłopot jest taki ... że obraża nieżyjących np: Kuronia .... to wygodne on z grobu nie wstanie.... żenujące .... a o swoim tacie w radzie konultacyjnej przy Jaruzelskim nie wspomina ... wedy inni siedzieli w wiezieniach .... tatus cieplutko przy Jaruzelu
Jarg / 2007-07-07 14:22 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Wprost nie sposób nie przytaknąć... a żeby było jeszcze "śmieszniej" promuje się "wybitnego" pisarza do lektur szkolnych, który ojczulka kolesiem , a PRONu nawet przewodniczącym...
TaS / 2007-07-07 14:26 / Tysiącznik na forum
oczywiscie tu sie zgadzam, ze zachowuje sie jak ostatnia swinia, a jego pomysly sa straszne, ale to chyba nie powod, zeby mu pojezdzac bezargumentowo...

choc... hmm właściwie to tez tego dziwolaga nie lubie...

ale jestem za mundurkami ;)
Jarg / 2007-07-07 13:34 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Witam wszystkich

Dla zainteresowanych PPWK... w poniedziałek o 12 .00 jest czat z włodarzami spółki - prezesem Ziemińskim oraz "osławionym" wiceprezesem Grzegorzem Eszem - twórcą marki Heyach... oto lina:

http://www.parkiet.com/chat/

Można będzie z grubsza dowiedzieć się o co tym wszystkim chodzi (oprócz pieniędzy)...

Pozdrawiam
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-07 13:37
słyszałem że nową twarzą PPWK ma być Mandaryna....
TaS / 2007-07-07 14:06 / Tysiącznik na forum
ojoj moze nie byc za dobrze ;)
slaw / 2007-07-07 13:37 / Uznany Gracz Giełdowy
cos ten Eltix strasznie zadłużony
Jarg / 2007-07-07 13:42 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Ale podobno to jakiś pomost do czegoś większego...

MSZ też był bardzo zadłużony...
slaw / 2007-07-07 13:47 / Uznany Gracz Giełdowy
Jarku nie wywołuj wilka z lasu b wiesz jak to sie naMSZ skończyło .. rjdem z 13 zł na 60 groszy ..... ja tylko stwierdziłem fakt co do przejmownej społki .... a że zadłużona to wcale nie musi oznaczać że zła ....
Jarg / 2007-07-07 14:02 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Masz rację Sławku... wejście w PPWK jest obarczone sporym ryzykiem... ale jest także wielce prawdopodobne, że będzie można zarobić krocie...
KALI IZRAEL / 83.12.116.* / 2007-07-07 13:08
wszyscy sie zgadzamy tak bo to jak sprawdzanie majatkow politykow.A PRZECIEZ KAZDY WIE ZE NIEMAJA TEGO Z PRZEKRETOW NA SIEBIE TYLKO NA RODZINY.a oni kaza składac im deklaracje majatkowe-TO JAK WALKA Z WIATRAKAMI.
slaw / 2007-07-07 12:58 / Uznany Gracz Giełdowy
Dodam tylko że odobny list wyslalem do Zarzau Elektrotimu i po odpowiedzi postanowiłem nie spzrdawać ich akcji co mi sie opłaciło .... wiec czasem warto zapytać
stokrotka / 2007-07-07 20:31 / Bywalec forum
Witam!

Uważam, że to bardzo dobry pomysł.
List jest rzeczowy i przejrzyście napisany.
Jeżeli mogę dodać uwagę, to zauważyłam literówki i wyraz hyba (myśle, że też literówka).
To tak gwoli ścisłości, bo myślę, że waga takiego pisma wymaga pełnej poprawności językowej.
Mam nadzieję, że się nie gniewasz za tę uwagę, bo ona jest jak najbardziej życzliwa.

Trzymam kciuki za efekty.

Pozdrawiam :-)
TaS / 2007-07-07 13:09 / Tysiącznik na forum
Slaw,

choc nie mam wyrobionej opinii o giełdzie (akceptuje zarówno pogląd o wielkim oszustwie duzych na malych, jak i współpracy, wolnym rynku i dobrym wpływie na oszczedności społeczeństwa).

Podziwiam Twoja postawę, napisałeś list w sumie do zarządców Twojej własności (akcja to przeciez prawo własności, o czym wielu zapomina) i nie jest wazne czy masz akcji za 1mld, 1mln, 1k, czy po prostu 10 złotych. Własność to własność. Ja wierze w siłę małych ludzi. To podstawa społeczeństwa obywatelskiego :)

i mam nadzieje, ze dziki takim ludziom jak Ty bedzie po prostu zdrowiej, lepiej...
bebe / 2007-07-07 16:42 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
i juz tu masz odpowiedz...o co biega...
kiedys przy okazji powiem...jak mnie chca..chcieli zrobic przy gorazdze...z moimi drobnymi akcjami..mam je i trzymam...do czasu...kiedy rozpoczne.....w normalnosci dochodzic swojego...
dla zasady...juz nie tylko mojej...ale tego co w normalnym swiecie gieldy sie dzieje...
wine ponosza....tez ludzie, ktorzy na 5 minut zmieniaja przepisy..po to aby za lapowke...sprzedac innych...lub cos../wedle sprawy/
KALI IZRAEL / 83.12.116.* / 2007-07-07 12:44
do ponizszego pisma.jesli bioton niespełnia tych warunkow POWINIEN BYC WYKLUCZONY Z OBROTU GIEŁDOWEGO TAKIE SA ZASADY.
slaw / 2007-07-07 11:53 / Uznany Gracz Giełdowy
witajcie .... jak wiecie jestem zdeklarowanych akcjonariuszem Biotonu. wszyscy na orum to wiedzą prawie wszyscy sie dziwią. Przyjmuję to z pokorą ponieważ ja też dziwiłem sie jam można kupić FON poł roku temu. ale o czym innym chciałem napisać. Otóż zerknąlem w notatki jakie robie na temat tej spolki i postanowiłem zostać aktywnym akcjonariuszem mniejszościowym i napisałem lit do Zarzadu spółki. zrobiłem test co też Panowie z Biotonu o nas akcjonariuszach mniejszosciowych myślą i jak do moich pytan podejdą. List nie jest tajemnicą wstydzic sie nie mam czego wiec pozwole sobie go tutaj wkleić. Oczywiście będę Was Drodzy Forumowicze informowal jak przebiega proces oczekiwania i mojej korespondencji z Zarzadem Bioton SA. Poniżej list. Uwagi bardzo chetnie przyjme a jezeli ktos będzie chciał coś dozrucic do treści chetnie skorzystam i w kolejnej korespondencji do Zarzadu przytocze tez wasze argumenty.
dario1069 / 2007-07-07 12:23 / Bywalec forum
Witaj Sław. Nie licz na odpowiedź. Czytałem Twój list i nie sądze by zarząd tym razem zachował się odpowiednio. Pozdrawiam.
slaw / 2007-07-07 11:57 / Uznany Gracz Giełdowy
Witam Panstwa

Jestem drobnym akcjonariuszem Panstwa firmy. Oczywiście drobnym dla Państwa. Biorąc pod uwagę Pastwa komunikaty w poprzednim roku zdecydowalem sie zainwestować w firme Bioton. Uznalem że jesteście Państwo spółka godną zainteresowania i rokującą ciekawie na przyszłość. Niestety od tego czasu zmieniło sie wiele .... i to nie jest wina akcjonariuszy mniejszościowych lecz polityki i stylu zarzadzania korporacją. Uważam że sposób komunikacji z akcjonariuszami jest wysoce niestosowny z Państwa strony a wielokrotnie skladane obietnice przez Zarząd Firmy są zwykłym wprowadzaniem w błąd.... a kurs spada w efekcie. Otóż to co obecnie dzieje sie na akcjach Biotonu jest wyraźnym efektem Państwa działań niestety. Dotyczy to całkowitej utraty wiarygodnosci na rynku. Przytoczę kilka faktów:
1. Obnizenie prognozy w ubiegłym roku - oraz zaliczenie zdarzeń jedorazowych zwłaszcza jezeli chodzi o zaliczenie wycen akcji HTL- Strefa (pomimo wielokrotnych zapewnień Prezesa Zarzadu że nie bedzie to miało miejsca).
2. nieudolność w przejmowaniu spólek włoskich - przedlużanie terminu z uważam pełną świadomoscią Zarządu Spółki że terminy te nie zostana dotrzymane. Ostatnio doszliśmy do groteski zupełnej - w lutym Prezes Zarzadu okreslił że przejęcie nastapi do końca I kwartału, w maju termin wyznaczono na koniec II kwartału, w czerwcu termin przedłużono do połowy lipca. Połowa lipca sie zbliza czy po upływie tego terminu kolejny zostanie wyznaczony w tygodniach, dniach czy godzinach.
3. Przedłuzanie przejecia Indaru ... po co wyznaczać terminy których i tak sie nie da dotrzymać. Przeciez Zarzad społki dokładnie wie jakie są procedury na Ukrainie i wiedzial że nie uda sie odbyć dwóch WZA Indaru do końca czerwca.
4. Brak informacji o losach fabryki w Izraelu podobno miała juz produkować i sprzedawać szczepionkę do Indii. Zarzad milczy wiec nie wiemy czy zaczeto produkcję.
5. W lutym podano informacje o zarejestrowaniu preparatu Gensulin na filipinach i w Hongkongu. Sprzedaż miała ruszyc w I kwartale ... czy ruszyła???
6. Do końca II kwartału miała zostać podana informacja o szacowanych przychodach i wyniku netto oraz wielkosci ostateczne eksportu do Rosji. Oczywiście termin nie został dotrzymany.
7. W momencie przejmowania Biopartners Prezas Zarządu zapewniał o rozpoczeciu sprzedaży Valtropinu w Wielkiej Brytanii w II kwartale ... termin nie został dotrzymany. Podejrzewam ze nowy wyznaczony termin ... czyli do końca roku też nie zostanie dotrzymany.
8. No i zarzut hyba najpoważniejszy nie informowania rynku o zmniejszenie ilosci akcji pzez znaczącego akcjonariusza Nihonsvi AG. Na podstawie danych ogolnie dostępnych w październiku spółka ta była w posiadaniu 155 000 000 akcji Biotonu. Obecnie na podstawie danych z ostatniego WZA ma tylko 132 000 000 akcji. Gdzie jest 20 000 000 akcji. Zwracam uwagę ze brak informacji stanowi podstawę do zgloszenia faktu do KNF i prokuratury.

Powyżej przytoczyłem tylko kilka najistotniejszych wpadek Zarzadu. Jak wiec Państwo widzicie wszystkiego nie da sie wyjaśnić giełdą i wolnym obrotem akcjami. Kurs jest wypadkowa tych zdarzeń które opisałem powyzej. Pozostał Państwu najistotniejszy test. Przekonam sie osobiscie o tym jak spółka traktyje akcjonariuszy mniejszościowych po otrzymaniu odpowiedzi lub jej braku.

pozdrawiam
podpis
pietrut / 2007-07-07 16:43 / Bywalec forum
gratuluję,może będziesz tą pierwszą kroplą wśród małych inwestorów
którzy interesują się swoimi walorami i nie dają się ordynarnie traktować jak motłoch
bebe / 2007-07-07 16:35 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
slaw....dobrze sie zaczyna....czujesz tego gieldowego blusa...moze wogole blusa....
pozdro...graj tak dalej....
ide w tym kierunku.....
inwestowanie na gieldzie....to dawanie swoich pieniedzy..ktore spolka....ma wykorzystac na rozwoj..itd...i przyniesc profity akcjonariuszom...w przyszlosci bliskiej lub dalszej...a nie robienie jawnie w ciula /po slasku/ ludzi.....przy pomocy informacji...jakiej...?
Ajwen / 2007-07-07 12:53 / portfel / Bywalec forum
List jest spoko. Nic nie zasugeruję bo ta spółka jest poza moim zakresem.
pozdrawiam
brydzia / 2007-07-07 12:38 / 10-sięciotysiącznik na forum
Sław , daj spokój , giełda jest po to żeby cwańszy zabrał pieniądze mniej cwanemu , Krauze miał cel , to były i infa i inne bzdety , jak namnożył akcje i się wysprzedał to takich małych akcjonariuszy ma w d......e , zresztą nie on jeden

giełda jest grą , na której szuka się jak najwięcej głupców którzy dadzą swoje pieniądze i ich nie odzyskają , gra o sumie ujemnej
anonim_03 / 2007-07-07 15:29 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
zawsze ceniłem wyważone oppinie ;-)
slaw / 2007-07-07 12:52 / Uznany Gracz Giełdowy
hmmm wybacz ale myśle inaczej
KALI IZRAEL / 83.12.116.* / 2007-07-07 12:33
wiec tak..TAKICH SPOŁEK JEST TROCHE A ZRZUTY TRZEBA KIEROWACI DO NADZORU GIEŁDY CZY JAKTTO TAM SIE ZWIE..PRZYKŁAD PO SPEKULACJACH NA GIEŁDZIE PRZEZ MŁODYCH jakis tak-z tego co wiem DOROBILI SIE W NIEDŁUGIM CZASIE MILIONOW słyszeliscie otym aA NADZUR NIC.a to powinno juz dawno byc w prokuraturze.I WIELE INNYCH PRZEKRETOW W -POLSCE-JAK PRYWATYZACJE I INNE,delikatnie muwiac NIEMA BATA na działania politykow i kołniezyki.ty lub ja ukradlibysmy chleb i siedzimy a oni mnoza to co ukradli i mieja sie.brak słow
KALI IZRAEL / 83.12.116.* / 2007-07-07 12:33
wiec tak..TAKICH SPOŁEK JEST TROCHE A ZRZUTY TRZEBA KIEROWACI DO NADZORU GIEŁDY CZY JAKTTO TAM SIE ZWIE..PRZYKŁAD PO SPEKULACJACH NA GIEŁDZIE PRZEZ MŁODYCH jakis tak-z tego co wiem DOROBILI SIE W NIEDŁUGIM CZASIE MILIONOW słyszeliscie otym aA NADZUR NIC.a to powinno juz dawno byc w prokuraturze.I WIELE INNYCH PRZEKRETOW W -POLSCE-JAK PRYWATYZACJE I INNE,delikatnie muwiac NIEMA BATA na działania politykow i kołniezyki.ty lub ja ukradlibysmy chleb i siedzimy a oni mnoza to co ukradli i mieja sie.brak słow
slaw / 2007-07-07 12:51 / Uznany Gracz Giełdowy
jezeli mozna niesmiało to argumenty argumenty ....obrażanie kogokolwiem to nie moj styl zycia wiec jezeli mozna prosze o argumenty ......
kaszubek / 2007-07-07 11:41
Witam, czy ktoś z szanownych Państwa wie coś na temat debiutu POL-AQUA:-jakie są warunki kredytowania,jaki będzie lewar?
brydzia / 2007-07-07 12:15 / 10-sięciotysiącznik na forum
wszystko co wiem to akcje proponuje słynny lewarowiec i drogowyceniacz akcji IDM sa
rotux_logo_nie / 83.29.9.* / 2007-07-07 09:59
dobry dzień
weekend, więc może by tak co dobrego poczytać?
http://tinyurl.com/2h9wjr
/Mark Mardell's Euroblog: "Polish Spirit"/
apap
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-07 13:33
ciekawe spojrzenie...
gio / 2007-07-07 09:20 / portfel / Tysiącznik na forum
witam
tym razem czekamy ... na Kubicę. pzdr
freshcom / 2007-07-07 08:52 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
witam w deszczowy dzien z Olsztyna.MIś ing zakonczyl przed czasem zbieranie kaski,chetnych do inwestowania nie brakuje.wyjeżdżam dzisiaj na Hel,pieknie,po prostu pieknie.
t56 / 193.238.200.* / 2007-07-07 11:28
CZESC - na slasku - w Katowicach - spoko pogoda /nie pada - przebija sie zza chmur sloneczko / MiS -ie w ING sie juz wysprzedaly - ciekawa jestem jak teraz beda szly - wszyscy licza na zeszloroczne zyski a jak bedzie zobaczymy -a po notowaniach to nie widac ich sily- a wrecz spadaja czy ci cos wiadomo jaka byla cena jednostki w poniedzielek ? jesli bedziesz mial czas to cos napisz - czekam ja nigdzie sie nie wybieram dopiero w sierpniu ale do Zakopka - mam super noclegi na Gubalowce / niedrogie / ,piekne widoki Tobie zycze udanego ,milego wypoczynku i piknej pogody / zazdroszcze ci ze masz blisko morza / i czeakm na wiadomosc
freshcom / 2007-07-07 18:28 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
czesc dojechalem na miejsce,wicher wieje straszny.co do ing nie mam pojecia ,dowiedzialem sie przy okazji wplacania pieniedzy na rachunek.jak masz fajna miejscowke w zakopcu to chetnie zapisze adres.thx
rozalia / 2007-07-07 12:51
A możesz dać namiar na te noclegi na Gubałówce i czy można zrobić rezerwację?. Dzięki za odpowiedż.
t56 / 193.238.200.* / 2007-07-07 14:16
dam ci wieczorem bo teraz pilnie wyjezdzam - juz na mnie czekaj pa do 18.00
t56 / 193.238.200.* / 2007-07-07 18:22
podaje ci adresy do ZAKOPKA - GUBALOWKA www.gubalowka .net.pl i drugi namiar www.gubalowka.z-ne.pl JAK wejdziesz na strone to sama zobaczysz jak super - wychodzisz na taras i widzisz Giewont i cale Tatry ,spacerkiem idziesz na Gubalowke / szlak papieski , / JEST SUPER !!!!! NOCLEGI 20.00 /os. 25.00 z obiadokolacja Jesli chcesz cos wiecej wiedziec to pytaj ! bylam tam miesiac temu i jezdze co roku a mam nawet noclegi po 12.00 pokojki 1,2-os i wiecej tez fajnie tylko juz nie masz widokow z okna Lezysz na lozku i widzisz Giewont z tych noc. co ci podaje UDANYCH WAKACJI
rozalia / 2007-07-08 07:08
Dziękuję i również miłego wypoczynku życzę.
rozalia / 2007-07-08 07:24
Ta odpowiedż jest do t56 napewno skorzystam z tej oferty.Pozdrawiam.
freshcom / 2007-07-07 18:31 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
nie spojrzalem na dol zapisalem.thx
kerkorian / 2007-07-07 00:49 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
Czas podsumować tydzień zakończony małą stratą na ostatniej inwestycji,
wszedłem spekulacyjnie w mastersa i niestety sprzedałem ze stratą, mam nauczkę na przyszłość aby nie wchodzić w śmieciowe papiery napompowane marzeniami...
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy