Forum Forum inwestycyjneWydarzenia

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy

Money.pl / 2007-07-06 17:39
Komentarze do wiadomości: Koniec tygodnia przyniósł nowe rekordy .
Wyświetlaj:
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-06 20:45
wsztyscy jacyś tacy wyluzowani...
żadnych hiobowych wiesci by Ken...
Kenobi / 2007-07-06 21:16 / Uznany malkontent giełdowy
Jest wspaniale. Właśnie poczytałem sobie na temat raportu o miejscach pracy, na ktory tak wszyscy czekali. Dane są słabiutkie, a do tego mało wiarygodne. Podają np. że w firmach budujących domy zatrudnienie nie zmieniło się. Jak powiedział jeden z analityków - totally ubelievable. Są też inne ciekawostki. Zatrudnienie zwiększyło się wg raportu rządowego w barach i domach opieki (59 tys.), na posadach rządowych 40 tys. (na koszt podatnika). Spadło w takich istotnych sektorach jak detal (24 tys.), produkcja (18 tys.), w usługach pośrednictwa pracy(!) o 26.500, co zapala czerwone światło ostrzegawcze, bo ta dziedzina jest wskaźnikiem dla całości tworzenia nowych miejsc pracy. Jak przeczytałem jakiś czas temu, że po podliczeniu ilości nowych miejsc pracy w II kwartale ub. roku na podstawie zeznań podatkowych wszystkich firm (a nie ankiety wśród niewielkiej ich części), okazało się, że wg danych miesięcznych takich jak dziś wychodziło im stworzenie 429 tys., a faktycznie było tylko 29 tys. Niezła różnica, z tym, że ujawniona po paru miesiącach. Na czym bazuje hossa nie trzeba więc komentować.
PedroGonzalez / 2007-07-06 21:20 / Uznany Gracz Giełdowy
hossa jest jak parowoz...czasem ktos zapomni dorzucic do pieca lub palacz odpoczywa ale parowoz rozpedem dalej zasuwa....usa tez czynia roznw kroki w celu "dorzucenia do pieca"...z chinami caly czas trwa przepychanka zeby troche export sie ruszyl i produkcja zeby deficyt zmniejszyc..o tym sie glosno nie mowi ale miedzy wierszami mozna to wylapac...wiec spoko ken..jeszcze troche ten parowoz pociagnie nasze wagony z kasa...a potem niech sie wykoleja skoro musi ;-) ale moze ktos zdazy jaks zwrotnice przestawic i kolejny tor pod haslem hossa II bedzie ;-)
Kenobi / 2007-07-06 21:29 / Uznany malkontent giełdowy
Po prostu hossa na kredyt, podtrzymywana ze strachu przed stratami kolejnym kredytem doprowadzi do krachu jakiego dawno nie było. Każda kończy się w podobny sposób.
PedroGonzalez / 2007-07-06 21:40 / Uznany Gracz Giełdowy
to jest prawo zycia...zeby sie zaczelo musi sie skonczyc i na odwrot....kazdy to wie i nie musisz nas przekonywac slabymi danymi o developperce w usa i rosnacym bezrobociu....tutaj najwazniejsze dla nas inwestorow jest pytanie KIEDY ? :-) ja nie wiem..ty tez tego nie wiesz..ale wiem, ze z duzym prawdopodobienstwem nie wydazy sie to w tym roku..ato juz jest sporo biorac pod uwage, ze jest hossa i przez 5 miesiecy moge jeszce cos zarobic :)
Kenobi / 2007-07-06 21:59 / Uznany malkontent giełdowy
Robienie założeń ile jeszcze będzie rosło bez, podobnie jak podawanie kiedy pojawi się krach, jest równie bezpodstawne, bo są to rzeczy najzwyklej nieprzewidywalne. Jedno jest pewne - stopy rosną, a to podraża kredyt, co przekłada się na wyniki i giełda z pewnością nie będzie czekała na jakieś tam wydumane imprezy, kiedy zaczną spadać zyski i wzrośnie ilość bankructw, tak jak ostatnio słyszeliśmy o funduszach Bear Strearns. Pojawi się efekt domina, bo różne firmy są ze sobą w różny sposób powiązane - jeden komuś nie odda, tamten nie odda następnemu i popłynie.
PedroGonzalez / 2007-07-06 22:02 / Uznany Gracz Giełdowy
ale juz w momencie kiedy zaczely indeksy rosnac co zapowiadalo bum gospodarczy moglem ci z pewnoscia 101% powiedziec, ze inflacja bedzie rosla :-))) to chyba oczywiste prawda ?:-)) pytanie kiedy zacznie spadac :-)) skoro gospodarka usa zwalnia i do tego ropa drozeje to stopy rosna...ale nie jestes w stanie przewidziec tak jak krach, ze sie to nie zacznie odwracac na druga strone tak jak sie zaczelo to konsolidowac bo do odwracania jeszcze troche czasu mamy przy tym tredzie , nazwijmy go negatywnym...
JA / 2007-07-06 21:26 / Tysiącznik na forum
no ale z chinami to inna sprawa inna mentalność ludu a drugie i tu może w przyszłości tkwić załamanie rynków azjatyckich ze względu na brak możliwości przetransportowania, brak kontenerów i kontenerowców co już powoli odczuwa wiele firm no i oczywiście tankowców ale to temat za 4 czy 5 lat będzie stanowić potężny problem jak będą dalej tak się rozwijać i nic z tym nie zrobią
PedroGonzalez / 2007-07-06 21:27 / Uznany Gracz Giełdowy
do olimpiady jest jak w banku, ze nic sie nie wydazy...zbyt duzo maja jeszcze do zrobienia i nie stac ich na wiekszy kryzys przed takim wydazeniem.
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-06 21:19
czujny jak ważka...
Kenobi / 2007-07-06 21:19 / Uznany malkontent giełdowy
Korekta - w III kwartale.
JA / 2007-07-06 21:18 / Tysiącznik na forum
o jesteś kenobi jak się ciesze a już myślałem że się załamałeś patrząc ciągle na te rosnące indeksy od tylu lat;))
Kenobi / 2007-07-06 21:25 / Uznany malkontent giełdowy
Balon jaki jest widzimy na rynku nieruchomości, który już ciągnie do dołu firmy budujące domy, sektor finansowy, konsumenta, handel detaliczny, producentów materiałów budowlanych, wyposażenia domów, czyli po prostu całą gospodarkę. Ktoś drogo za to zapłacił, ktoś na tym zarobił, a teraz wszyscy za to płacą. To samo będzie z akcjami.
JA / 2007-07-06 21:28 / Tysiącznik na forum
no nie da się ukryć to święta prawdza jak sama ekonomia pytanie brzmi KIEDY? no ale w tym mocny nie jesteś ale w reszczie nawet nawet
Kenobi / 2007-07-06 21:50 / Uznany malkontent giełdowy
Są różne prognozy na ten temat, ale nie będę o nich pisał, bo to, o czym wiedzą wszyscy zwykle się nie sprawdza. Otoczenie staje się dla akcji mocno niesprzyjające rosnąca inflacja, podwyżki stóp procentowych, niekorzystne dane (jak dzisiejszy wskaźnik wyprzedzający dla strefy euro OECD), czy wczorajsze dane o sprzedaży samochodów. Hossa podtrzymywana była skupem akcji własnych (czyli brak perspektyw zainwestowania posiadanych środków) oraz informacjami, lub plotkami, o fuzjach i przejęciach, co już zaczyna niepokoić, bo zdaje się stopniowo wygasać, a do tego robione jest też często za pożyczone przy rosnącym ostatnio koszcie kredytu, nie mówiąc już o tym, że jak pokazuje doświadczenie, najczęściej nie prowadzi to do poprawy funkcjonowania, a często powoduje wzrost kosztów. Z tego powodu Daimler musi teraz ratować się poprzez sprzedaż Chryslera.
anonim_03 / 2007-07-06 22:10 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Ty piszesz o Deimlerze, Ja na nim zarobilem 70% ...
PedroGonzalez / 2007-07-06 20:58 / Uznany Gracz Giełdowy
czasem trzeba odpoczac poprostu ..a gielda i tak bedzie rosla do konca roku czy to sie Kenowi podoba czy nie :-)
Ajwen / 2007-07-06 20:51 / portfel / Bywalec forum
"Dzień zagłady" w TELEWIZJI
wuerka / 2007-07-06 21:04 / Tysiącznik na forum
znowu ORĘDZIE? :-))))
JA / 2007-07-06 21:11 / Tysiącznik na forum
proponuje aby teraz pod belwederem następnym razem założyli obóz strajkowy mysliwi;)
PedroGonzalez / 2007-07-06 21:06 / Uznany Gracz Giełdowy
nie! to tvn znow manipuluje nami obywatelami :-)) jutro ktos z rzadzacych oskarzy TVN, ze poprzez tytul sugeruje obecna sytuacje polityczna rzadu IV RP :-))))
de havik / 2007-07-06 20:49 / portfel / "Tysiącznik na forum"
wakacje :)

GTC powinno sie zebrać w koncu!:;)
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-06 21:00
gtc zbiera się się co jakiś czas- ale pazerni wywalają na +5%....
spekulanci- tfu!
rpp / 2007-07-06 20:29 / Tysiącznik na forum
Rząd uratuje stocznię giełdowymi akcjami
PAP
06.07.2007 17:49
Czytaj komentarze(0)
Skarb Państwa dokapitalizuje Stocznię Gdynia akcjami Ruchu (4,84 proc.), akcjami Zakładów Chemicznych Police (9,99 proc.) i akcjami PKO BP (0,1975 proc.) - poinformował w piątek PAP Paweł Kozyra rzecznik Ministerstwa Skarbu Państwa.

W czwartek, 5 lipca, zwyczajne walne zgromadzenie Stoczni Gdynia SA podjęło uchwałę o podwyższeniu kapitału zakładowego spółki o 515 mln zł, poprzez emisję - w ramach subskrypcji prywatnej - 51,5 mln akcji imiennych.

Stocznia ma otrzymać od Skarbu Państwa prawie 187 mln zł w gotówce. "Reszta akcji do kwoty 515 mln zł będzie pokryta wkładem niepieniężnym w postaci akcji spółek giełdowych" - powiedział w czwartek PAP rzecznik stoczni, Janusz Wikowski.

Po dokapitalizowaniu przedstawiciele Skarbu Państwa będą mieli ok. 75 proc akcji; dotychczas 53 proc.

18 mln 680 tys. 741 emitowanych akcji stoczni zostanie pokryte wkładem pieniężnym, w wysokości 186 mln 807 tys. 410 zł.

Natomiast pozostałe 32 mln 819 tys. 259 akcji zostanie pokryte wkładem niepieniężnym w postaci: 2 mln 733 tys. 261 (4,84 proc.) akcji Ruchu - o wartości ponad 91,2 mln zł; 7,499 mln (9,99 proc.) akcji Polic - o wartości ponad 126,7 mln zł i 1 mln 975 tys. 705 (0,1975 proc.) akcji PKO BP - o wartości ponad 110,4 mln zł.

Wartość akcji spółek została określona według stanu z zamknięcia sesji w dniu 4 lipca 2007 r. Łączna wartość tych walorów wynosi więc na ten dzień 328 mln 192,6 tys. zł.

"Informuję jednocześnie, że intencją ministerstwa jest jak najszybsze zakończenie procesu prywatyzacji stoczni. Przewidujemy, że zakończenie tego procesu nastąpi w IV kwartale 2007 roku" - powiedział PAP rzecznik MSP.

Dzięki pozyskanym pieniądzom stocznia ureguluje znaczącą część długów, m.in. wobec ZUS. Otwarta tym samym zostanie droga do prywatyzacji zakładu. Akcje stoczni zostaną wystawione na sprzedaż. Oferta ma znaleźć się 10 lipca w polskich i zagranicznych gazetach.

Obecnie zobowiązania wymagalne Stoczni Gdynia wynoszą ok. 600 - 700 mln zł. W zakładzie pracuje ok. 6 tys. osób.(PAP)
flugo dziecko hossy / 212.122.206.* / 2007-07-06 20:29
czesc bebe,
ciesze sie ze masz tą 25-latkę:))
ja dzisiaj- od browarka po pracy, przez mały przymus przyjaciela do kawalerskiego do jutrzejjszego śluba- i funkcji świadka- ciezkie godziny:))
po drodze obowiazki(jakze wspaniałe)rodzinne:))
damy radę:))
bebe / 2007-07-06 20:47 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
jeszcze raz dzieki...baw sie dobrze...i spelniaj sswa powinnosc..."swiadkowa"
dasz rade...pozdro..
slaw / 2007-07-06 19:57 / Uznany Gracz Giełdowy
jakas tak nieśmiałość ... nikt nie chce pisać ..... mi tez troche wstyd tym bardziej że wierny obserwator Igła kłuje czasami )))))

tydzień na plus minimalny ... taki że na bilet miesieczny bedzie czyli w promilach liczony ..... żadnych ruchów co do portfela nie wykonalem wiec mam co miałem ..... msz ratuje portfel i idm niezmiennie trzyma poziom ..... w zasasdzie dla mnie moze zaczynac sie bessa bo na czesci papierów juz jestem w polowie spadków to strace już niwiele .... coż strat z zasady nie tne stad moje rozterki .... spolki uważam mam dobere no moze poza dwoma ale to rynek ocenia co jest dobre a nie ja i tutaj z panem rynkiem troche sie różnimy ....... to oc napisze ktos cos czy dalej sobie pomilczymy ????
JA / 2007-07-06 20:38 / Tysiącznik na forum
nie masz elka? bo jak narazie to go ładnie skupują a wczoraj poza sesją poszedł ładny pakiecik według obecnych cnaków na niebie i ziemi to może byż niezły odpał ale na nim to wszystko możliwe
pklark nielog. / 62.87.206.* / 2007-07-06 20:37
A mnie się dzis niespodziewanie sprzedał KGHam - wystawilem zlecenie S z limitem 120 na początku tygodnia ( nie wierząc ,że kurs dojdzie do takiego poziomu) i dziś POSZŁO .........LCC -trzymam nadal i jestem spory optymista co do tego papieru( sprzedam za 9 pln lub trzymam do konca roku) ,poza tym BZW -ot kupione 2 dni temu po 293 -taka spolka ,która nie powinna spasc za dużo nawet w przypadku ew.korekty .........a w poniedziałek znów problem -co kupić ??? ........może TVN -jakos ostatnio ciągnie mnie do dużych spolek z wigu20 ............może jakies opinie o TVN od bardziej doswiadczonych inwestorów??????????
ts / 2007-07-06 21:31 / "Trial na giełdzie"
nie wiem czy jestem doświadczony ale zwróć uwagę że TVN ciągle ktoś sprzedaje sprawdz sobie w komunikatach. po za tym od splitu szczególnie się nie odbił.
de havik / 2007-07-06 20:09 / portfel / "Tysiącznik na forum"
u mnie tez msz odpowiada za niezly ostatn wynik, stanowi zreszta mniej wiecej polowe portfela. Mysle, ze jeszcze sporooo przed nami, uratuje nas jeszcze nie raz :)
bebe / 2007-07-06 20:02 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
super koncerty sie jutro szykuja na calym swiecie...a ja nie mam tego kanalu...
muzycy swiata lacza sie w obronie naszego globu.../eko/
zawsze stawialam na muzyke...laczy...a teraz laczy sie w kapitalnym celu...
de havik / 2007-07-06 19:55 / portfel / "Tysiącznik na forum"
kolejna udana sesja na MSZ, może to dziwne ale cieszy mnie takie zachowanie jak dziś. Wydaje mi się, że msz "dojrzewa". W pierwszej fazie wzrostu (do szczytu eurohossy mniej wiecej) zwyzkowal nawet o 100% w kilka sesji, by później oddawać 50% i wiecej. Generalnie caly czas w gore, ale bujało okrutnie.
Ostatni wzrost jest inny, kilka, klikanaście % do góry przy dużych obrotach i realizacja zysków przy zdecydowanie mniejszym wolumenie (jak dziś), i znow do góry...
szczerze przyznam, że ta druga opcja odpowiada mi bardziej :).
Myślę, że rekord wszechczasów padnie jeszcze w tym kwartale. Jesli wszystko ułoży sie dobrze, to czeka nas jeszcze sporo prowzrostowych informacji, a juz teraz poziom jest wysoki. Z drugiej strony uwazam, ze 30 do konca roku nie pokona, ale... kto to wie :)

pisze własciwie tylko o MSZ bo to jedyna spolka w ktorej czuje sie w miare pewnie, poza tym pracuje w zabrzu i codziennie mijam ich biurowiec :)

pozdro weekendowe, zmykam zaraz na pepkowe wiec juz teraz wasze zdrowie :)
bebe / 2007-07-06 19:59 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
to gratuluje....
de havik / 2007-07-06 20:07 / portfel / "Tysiącznik na forum"
kuzyna, moje (kolejne) bedzie za jakies 2 miechy :))
TOMOK / 2007-07-06 19:35 / portfel / Dziecko forum-Pogue Mahone
tu piszemy???
Bo miotam sie...
pozdrawiam
krepek / 2007-07-06 21:16 / portfel / Tysiącznik na forum
tomok chyba już myslami nad Bałtykiem jestes:)
bebe / 2007-07-06 19:36 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
a gdzie byles ?
TOMOK / 2007-07-06 19:38 / portfel / Dziecko forum-Pogue Mahone
obok chyba...
Napisałem...nawet małe szczere dzięki
Dla wszystkich
Za to, że....wpadłem Tu a Wy Tu byliście
Pozdrawiam
JA / 2007-07-06 19:37 / Tysiącznik na forum
pewnie w barze
bebe / 2007-07-06 19:39 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
faktycznie....obiecywal
bebe / 2007-07-06 19:33 / portfel / Forumowicz z doświadczeniem
Flugo...dzieki za linka....zgralo mi sie bardzo dobrze....
juz wiem co za klimat....po celinie.. po ani....
fuks2000 / 2007-07-06 19:28 / Tysiącznik na forum
sław,
prokurent sprzedał 2 lipca troszkę akcji PBG po 370zł. Ilości maleńkie (jak na tą firmę), ale może ktoś spłoszony odda mi w poniedziałek po 360zł??
Navigare---- nielogo / 195.16.91.* / 2007-07-06 19:25
Rynki kupili Sanwil... zeszmacą mi spółkę :((
JA / 2007-07-06 19:40 / Tysiącznik na forum
a jak tłumaczyli swój zakup i czy dziś kupili po 2,71? czy 2,51?
JA / 2007-07-06 19:26 / Tysiącznik na forum
a jeszcze nie jest?
Jarg / 2007-07-06 19:31 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Może jeszcze nie do końca, ale po tej emisji to już na pewno...
warren buffet / 2007-07-06 19:03 / 10-sięciotysiącznik na forum - LIDER rankingu
Pijana 11-latka uciekała samochodem przed policją
PAP - dodane 1 godzinę temu

Policjanci z Alabamy nie wierzyli własnym oczom, widząc, że za kierownicą samochodu, który zatrzymali po szaleńczym pościgu, siedzi ... 11-letnia dziewczynka. Ich zdumienie jeszcze się spotęgowało, gdy alkomat pokazał, że dziecko było pijane.

Pościg na autostradzie w Orange Beach zakończył się wywrotką uciekającego samochodu, który przedtem potrącił inny pojazd - poinformowali policjanci z Alabamy. Miejscami 11-latka jechała z prędkością 100 mil (160 kilometrów) na godzinę.
needle / 2007-07-06 21:41 / Bez rangi
oczywiście powinna mieć przy sobie pistolet...
...to na wypadek, gdyby ktoś ją napadł po drodze
kramer1 / 83.26.14.* / 2007-07-06 20:56
warren co myslisz o eurofilms znam spolke ergis jest z******** po polaczeniu w koncu roku z nowym inwestorem bedzie jedna z najwiekszych spolek w UE
odpowiedz
piciu / 2007-07-06 19:14 / "Nikt" i Mistrz gry: „Najlepsze spółki tygodnia"
lepsza niz kubica:)
Ajwen / 2007-07-06 18:46 / portfel / Bywalec forum
Ktoś wczoraj pytał o IDMSA, to niech dzisiaj przeczyta raport !!!
aszulski57 / 2007-07-06 21:20 / Tysiącznik na forum
Ajwen:
ty przeczytałeś M.Falenty SPRZEDAŁ/wziął ładną kwotę /za11,5 mln zeta-ładna kwota no nie.
ja przeczytałem : ktoś KUPIŁ za 11,5 mln a więc uważa to za inwestycję na której zarobi.
Podstawowa ilość Ofert na rynku pierwotnym i zarobków z tym związanych będzie miała miejsce w III i IV kw.
Ponadto IDM ma 50% w spółce handlującj długami służby zdrowia.Długi kupuje się przez cały rok a skarb państwa odkupuje w grudniu. Zarobki z tej działalności mają wyniść
co najmniej 25 mln zł.
Jaki będzie zysk IDM-u na I akcję?
W I kw. było to 28 gr.
Bierz kalkulator i policz..
Oczywiscie gdyby była bessa wtedy te rachunki są nieistotne. Bessa/nie wierzę w nią/ obejmuje całą giełdę
poza nielicznymi spółkami.które są agresywnie skupowane
Ajwen / 2007-07-06 21:31 / portfel / Bywalec forum
aczulski57
Nie komentuję już nawet pogody. Niech każdy robi jak uważa, a jak ktoś nie wie co robi, to niech uważa co robi. pozdrawiam
Ajwen / 2007-07-06 18:58 / portfel / Bywalec forum
480 000 x śr.24 = 11 520 000zł. Teraz niech puszczą drugie tyle i papier leci do 3 zł z groszem (taka jest jego wartość), potem odkupią siedem razy tyle. pozdro
slaw / 2007-07-06 18:59 / Uznany Gracz Giełdowy
chłopie ....... loduuuu na makówke tylko duyżo .... znaczy papier jest mnej wart niż zysk na akcję)))))))
Ajwen / 2007-07-06 19:16 / portfel / Bywalec forum
c/z 39,2 , c/wk 10,9 , c/s 29,1 wskażnik ogólnego zadłużenia 80,9% więcej nie wymieniam bo widzę, że nie ma po co
szampion / 2007-07-06 19:55
raczej nie 80,9 % tylko 0,8 i nie procent- a to różnica
JA / 2007-07-06 19:30 / Tysiącznik na forum
jak chcesz analizować to się zastanów kto kupował i w jakich pakietach bo nie sypali po jednej a to powinno ci dać do myślenia że po takiej ilości kurs ciągle ładnie rośnie
slaw / 2007-07-06 19:29 / Uznany Gracz Giełdowy
po wynikach bedzie taniej jak w niejednym banku ..... mam od 8 zeta ... spoko mozesz straszyć
fuks2000 / 2007-07-06 18:42 / Tysiącznik na forum
dobry...
HTL się rozkręca to weekend przyjemniejszy zaraz będzie :)
idę po browara do... lodówki :)))
miłego weekendowania!!!
de havik / 2007-07-06 19:57 / portfel / "Tysiącznik na forum"
HTL cieszy
mysle, ze poczekam az pobije swoj poprzedni rekord :)
superman / 2007-07-06 19:08 / Tysiącznik na forum
ja juz otworzylem=)
Kenobi / 2007-07-06 18:29 / Uznany malkontent giełdowy
Stopy rynkowe w górę, akcje w dół. Rentowność 10-letnich treasuries sięga już 5,20%.
-ri- / 2007-07-06 18:33 / portfel / "Mały Miś"
Jankesi raczej jasno zieloni >>>>>>>>>
superman / 2007-07-06 17:39 / Tysiącznik na forum
GANCIK-KANCIK w poniedzialek asymilacja, hura:)

http://tnij.org/4yx
fuks2000 / 2007-07-06 18:49 / Tysiącznik na forum
że asymilacja, to dobrze, ale też tej informacji bym jakoś mocno nie przeceniał.
ponoć zamknięta konferencja w poniedziałek o 11tej się szykuje, może być ciekawie.
dziś obrót przez większą część dnia na Gancie prawie zerowy, nic- czekamy na przyszły tydzień.
3 4 5 6 7 8
na koniec starsze
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy