Konsolidacja coraz bardziej męcząca
Money.pl
/ 2006-10-12 07:40
Kenobi
/ 2006-10-12 13:52
/
Uznany malkontent giełdowy
Toyota w fabryce w Kentucky uruchomiła linię montażową nowej Camry z silnikiem hybrydowym. Przejeżdża 39 mil na galonie benzyny - lepiej jak maluch.
Krzych
/ 2006-10-12 13:59
/
Płoteczka na forum
39 mil to prawie 39km. a galon =3litry to nie jest rewelacja.
fixerx
/ 2006-10-12 14:16
/
Bywalec forum
39mil to ok 63km ...
mil jest wiele - m.in. morska etc.
nie pamiętam dokładnie, ile jak przelicza się milę amerykańskich szos na km, ale 1 mila to coś między 1,6 a 1,8 km;
poza tym camry to raczej duży samochód, cięższy niż normalnie - bo przecież dwa silniki;
tak patrząc - przelicznik o wiele lepszy;
tym bardziej, że obecnie...:)) ile obecnie palą auta tej wielkości w USA?:)
cathcart
/ 2006-10-12 14:03
/
Tysiącznik na forum
ponad 60 km:) 39*1.6 .....
Krzych
/ 2006-10-12 14:07
/
Płoteczka na forum
wy mówicie o mili morskiej lądowa ma niecałe 900m
Krzych
/ 2006-10-12 14:15
/
Płoteczka na forum
ok.mila lądowa 1760yd =1609,344m
morska 1852m.
wrzuć sobie jakąś stronkę z autami produkowanymi poza USA dla USA;
znajdź fotki pokazujące liczniki w tych autach - sam zobaczysz;
albo obejrzyj w środku jakąś brykę wyprodukowaną w USA, która jeździ po naszych drogach - sam zobaczysz
niktzn
/ 2006-10-12 14:12
/
Kiełbik na giełdzie
1609,34 - tzw angielska
Nie trafiles, spróbuj ponownie
Krzych
/ 2006-10-12 13:52
/
Płoteczka na forum
przerwanie obrad sejmu do 17.10.06.
słyszałem wypowiedz analityków : gdyby doszło do wyborów jest żle ale jeszcze gorzej bedzie przy utworzeniu koalicji.
master
/ 2006-10-12 13:56
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
no ale przecież wskaźniki i gospodarka ma sie tak
"pięknie" ..... że chyba nawet politycy nie sa potrzebni .....
najlepsza byłaby już chyba dyktatura ;)
niktzn
/ 2006-10-12 13:57
/
Kiełbik na giełdzie
właśnie mamy
ale taka prawdziwa, z Berezą Kartuską ;)
samuraj jack nielogo
/ 80.53.32.* / 2006-10-12 14:18
gdyby byli w niej zamykani na dłużsi czas ci, którzy chcą podwyżek podatków, a na krótki okres ci, którzy nie chcą obniżek podatków byłbym za tym jak najbardziej;
i piszę to zupełnie poważnie:)))
kaczyński mógłby tam zamykać niedoszłych koalicjantów, żeby trochę skruszeli ;)
master
/ 2006-10-12 13:49
/
Drozd powoli jedzie na nowe szczyty .....
Brydzia, to teraz, jako rzeczowy analityk powiedz mi, mam uciekac z ta interia czy jednak warto poczekac? Jesli strace, to bedzie moja wina, ale jesli zarobie, to Twoja zasluga :)
brydzia
/ 2006-10-12 13:46
/
10-sięciotysiącznik na forum
piszę do tych co mnie posłuchali z inteią , ja żartowałam i po takim wzroście nie wchodzę
kurde myślałam że wiecie że żartowałam , nie sugerujcie się mną bo ja jestem kiepska , naprawdę
brydzia
/ 2006-10-12 13:47
/
kupujcie na minusach , tak od -5%
widzisz brydziu a jeśli większość zacznie żartować? Pamiętaj że wiele osób na forum ma do Ciebie zaufanie
no wlasnie kupilem od razu i co teraz? :/
Noom, a moja porywstosc byla dodatkowo wzmocniona tym, ze brydzia sie zalila, ze juz nikt nie mowi co kupuje. No to po takiej rekomendacji... Ale ja przynajmniej mam z tego zabawe, hihihi
Zazwyczaj tak robie, jak wzrosnie powyzej 6 to zawsze mysle ze sie nie zalapalem i juz nie wchodze. Ale dzisiaj mysle sobie, skoro brydzia sie zastanawia, to musi cos w tym byc :) I se kupilem, hihihi
Kupowanie na gorce sprawia, ze pozniej przez kilkadziesiat sesji nie mam problemu w co wejsc, bo z tego co mam nie mam jak wyjsc :). Zamierzam sprzedac bioton, nawet po 2.23
slaw
/ 2006-10-12 13:42
/
Uznany Gracz Giełdowy
Złapałem prawie szczyta na Techmexie no za rok okaże sie że była to cena okazyjna zobaczycie!!!!
nie zwróciłeś uwagi, że technicznie nie wyglądało to najlepiej, przynajmniej na tą chwilę?
lojka
/ 2006-10-12 13:45
/
Tysiącznik na forum
to Ty masz cierpliwość. Mi już powoli brakuje. I oczywiście nie chodzi mi o Techmexa a o czas.
anna.
/ 2006-10-12 13:38
/
Uznany Gracz Giełdowy
nabyłam wczoraj trochę TIMa i kusił mnie bankier który niepotrzebnie kiedyś tam sprzedałam :(
Co myślicie o Encinsmed? Mała płynność i nagle spadł ni z gruchypietruchy nie widzę żadnych nowych info poza zobowiązaniami NFZ wobec EMC. Czy jest to jeszcze dobra spółka? Jeżeli tak, to chyba ma promocję. Ja ją kiszę od paru m-cy i tracę. Jeszcze jedno - ABG ma dużo pozytywnych info, fuzja i rekomendacja na 8,5, a cały czas nie może przebić 8. Czy to z powodu wskaźnika cena/zysk? Aha no i Millennium - taaaakie były transakcje i obroty, a nikt nie przekroczył progu? Akcjonariat bez zmian, czy handlowali ze sobą nawzajem na podbicie kursu?
g1962
/ 2006-10-12 13:40
/
Tysiącznik na forum
miałem kiedyś SWISMETA raz sprzedałem z dużym zyskiem potem odkupiłem i długo nie trzymałem uważam że ENCIN też należy się pozbyć wg.mnie
mila2
/ 2006-10-12 13:32
/
Tysiącznik na forum
pozbyłam sie borka bo jak już osesek nie wytrwał i millenium,tyle czasu na tym samym poziomie
mila2
/ 2006-10-12 13:30
/
Tysiącznik na forum
jutro też będziemy piąć się do góry,mam drozzda,trasa,mni i muzę która powinna już odbić patrząc na wykres,jak przewidujecie?
barakuda
/ 2006-10-12 13:28
/
Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
Mam na podglądzie prawie całą drużyne do koszykówki. Jak to ładnie wygląda gdy cały ekran rozbłyska na zielono.......
kocham kosza!! a na podglądzie to mam szeroką kadrę piłkarską
slaw
/ 2006-10-12 13:35
/
Uznany Gracz Giełdowy
Detroit Pistons co za defensywa !!!!!!!!!!
barakuda
/ 2006-10-12 13:33
/
Uznany Gracz Giełdowy - przez aklamację
Ale wiesz o czym piszę (!)(?)
slaw
/ 2006-10-12 13:30
/
Uznany Gracz Giełdowy
z rezerwowymi czy bez
No to zgodnie z wola brydzi: szybko dzisiaj wywalilem kwiatki, z niewielka, ale strata, kupilem troszke polimexms, on powoli ale cigle rosnie, i zgodnie z Twoim przeczuciem tez sie ustawilem w kolejce po portal, tylko nie wiem czy moze limitu nie zwikszyc, bo 63 to nam chyba ucieklo
brydzia
/ 2006-10-12 13:39
/
ja żartowałam z tym że wchodzę po 63
ludzie nie słuchajcie mnie , z kwiatkiem tak samo ja się tym nie interesuje
O kurcze, ja tu posta pisze a na interi zwirowalo....
brydzia
/ 2006-10-12 13:06
/
a i jeszcze zaobserwowałam , że ostatnio nikt nie pisze co kupił tylko piszą wszyscy że sprzedali z z super zyskiem
więc po co wy chcecie spotkanie money jak widać , że nawet na forum nikt się nie chce podzielić co kupił a niektórzy to już tylko piszą pierwsze literki
Mam nadzieję że się nikt nie obrazi , ale tak to wygląda
Może warto by podzielić stronę na 2 części , z jednej pisać
bzdury na bieżąco a z drugiej o spółkach
To do przemyślenia dla administratorów forum
widzięliście jaki pan Daniel sobie długi nik dopisał
o przepraszam,
chociażby ja wczoraj o MSZ:)))
pozdrawiam
escuola
/ 2006-10-12 13:32
/
Poskromiona złośnica
OK,
CCC od 2 dni, 48.45 - stawiam na 20% za 30 dni
Lentex od 3 dni, 46.37 - sam nie wiem dlaczego
Pozdr,
lojka
/ 2006-10-12 13:26
/
Tysiącznik na forum
ja kupiłam niedawno Arksteel, a reszta papierków kisi się od maja.
g1962
/ 2006-10-12 13:23
/
Tysiącznik na forum
kupiłem dość dawno ZTSERG,NAFTE,PIAST PDA,jakiś FON co nic nie robił
g1962
/ 2006-10-12 13:24
/
Tysiącznik na forum
i jeszcze DROZDA ORAZ ODLEWNIE
już od dawna jest dział FORUM i tam mozna pisać o spółkach o ruchach itp. jest kilka działów.co do pisania co kto kupił raz mówicie że się nagania potem żeby pisać??? Ja akurat gram na rynku terminowym owszem mogę coś doradzić ale to kiedy dokładnie jaką pozycję otwieram czy odwracam to podam tylko osobom które maja NIK a dwa podzielą się ze mną wypracowanym dzięki temu zyskiem.Wiem zaraz będzie krzyk że mnie powaliło i że kawał wała jestem ale to nieprawda zapłaciłem na giełdzie ostro za naukę swoim kapitałem i to że wreszcie dopracowałem się dobrego sposobu gry zawdzięczam sobie z forum też oczywiście czerpałem i naukę i info ale to już każdy we własnym zakresie musi wyciągać wartościowe rzeczy z tego co tu piszemy.Chętnie udzielę rad ogólnych każdemu kto tego potrzebuje.
P.S. To forum nadal jest specyficzne i naprawdę jedyne w swoim rodzaju mimo że przeszło sporą ewolucję nawet od czasu jak ja pierwszy raz na nim zawitałem
Morfeusz
/ 2006-10-12 13:31
/
Tysiącznik na forum
Jakie masz stawki, ?
MORFI wiem że to zgryżliwe pytanie ale naprawdę jestem człowiekiem życzliwym tylko na giełdzie przeszedłem przez ładne piekło i to że wróciłem a raczej zostałem w grze to mój wielki sukces.Od niedawna jesteś na forum ale lubię z tobą wymieniać zdania bo także grasz na rynku terminowym gdybym miał złoty system matematyczny na kontrakty to każdemu zainteresowanemu z naszego FORUM przesłałbym gratis ale ja dopracowałem sie systemu gry jako takiego czyli zabezpieczania pozycji, odpowiedniej chwili otwarcia czy zamknięcia pozycji itd. tego nawet nie dałbym rady przekazać bo to składowa wielu czynników które się stale zmieniają.
Jeśli chodzi o jak to nazwałeś stawki-to ja spytam ile dla Ciebie jest warte bezpieczne wypracowanie min.100% zysku miesięcznie?
Gabrik odezwij sie do mnie na maila assent@interia.pl
g1962
/ 2006-10-12 13:19
/
Tysiącznik na forum
straciłem na ferrum,hutmenie,częściowo kwiatku dużżżo
akurat w ferrum chciałem dzisiaj wejść, dobrze, że zostałem ostrzeżony, że można stracić
g1962
/ 2006-10-12 13:26
/
Tysiącznik na forum
zarobić można tylko nie trzeba być zachłannym
jak ktoś w tym momencie jest stratny na kwiatku to znaczy, że nie inwestował, tylko spekulował, choć może o tym jeszcze nie wie
g1962
/ 2006-10-12 13:43
/
Tysiącznik na forum
a czy cała giełda nie jest jedną wielką spekulacją czemu gwałtowniw rosną firmy przed info siły nadprzyrodzone???
większość spółek jest przewartościowanych, ale nie wszystkie są spekulacyjne
warren buffet
/ 2006-10-12 13:20
/
10-sięciotysiącznik na forum - LIDER rankingu
oby to byla przestroga
slaw
/ 2006-10-12 13:14
/
Uznany Gracz Giełdowy
Ja pisałem to mnie wczoraj kolega rez objechał. Też mi tego brakuje bo kiedyś fajnie było pisać o konkretnych papierach. Ja zawsze pisze co biorę i nawet mi specjalnie nie wstyd że źle zrobiłem na techmexie ale za to dobrze na Hyperionie sie udało. ))
Pozdrawiam
warren buffet
/ 2006-10-12 13:11
/
wlasnie. starajmy sie informowac co kupujemy, obserwujemy. zrobmy swoistą spoldzielnie. nikt przeciwko nam
g1962
/ 2006-10-12 13:31
/
Tysiącznik na forum
zakup PIASTA PDA ZASUGEROWAŁ MI ZIOMEK WARREN
dar_o
/ 2006-10-12 13:20
/
portfel
/
OK, kupiłem Eurofilms,( slaw mi pomogl) może będzie z tego na chleb, zapisze sie na DomDevelopment, trzymam stx, bio,brs,lbw no i staram sie wyzbyc ferr z jak najmniejsza strata . Lubawa w koncu musi ruszyc ,moze bedzie jak z bio , pokisi po asymilacji i potem wyskoczy. W koncu jak na tą spółe infa ma rewelacyjne.
GordonGekko
/ 193.10.176.* / 2006-10-12 14:06
pytanie- czy DomDevelopment jest napewno interesujaca oferta???
podstawowy minus tej spolki ( poza tym ze ma wiele plusow-najwiekszy -akcjonariusze w hcodzi mi o tego micheala ridpatha 2) jest fakt ze inwestuje tylko w nieruchomosci mieszkaniowe, mozna sobie gdybac jaka jest przyszlosc tego segmentu nieruchomosci w Polsce - ja bym teraz mieszkania nie kupil, poza tym nie wiem jak jest w Warszawie ale w Kraku coraz ciezej sprzedac mieszkanai (po takich cenach) ceny zostaly podbite przez obcokrajowcow Irlandczykow anglikow i niemcow tylko ze oni kupili te mieszkania na 3 -5 lat po tym okresie zaczna sie wynosic do Bulgarii i Rumunii do tego dochodzi brak rak do pracy w budownictwie
uwazam ze GTC a zwlaszcza Echo jest lepsza inwestycja - ale wszystko zalezy od tego jaki okres czasu cie interesuje
dar_o
/ 2006-10-12 13:21
/
portfel
/
P.S. No i mam jeszcze troche Millenium , po 6.6
taak. Ja dzisiaj dwa razy zwiększyłem zaangażowanie w lubawie i tylko cinek mnie poparł. Jakbyś kupił choć za promil swojego kapitału,to już by było 10 pln ;) ale ten nie, tu 5 akcji, tam 10...
cinek
/ 2006-10-12 13:29
/
"Ciągle uczący się cierpliwości"
Obecnie mam:
Lubawa PDA - 25% kupowane po 2,47-2,48
Stokan PDA - 25% kupowane 24,70 -25,50
Jupiter PDA -5 % kupowane ok 3 zł
MNI - 5 % - kupowne 4,20
MNI pp - czekają
Reszta w gotówce.
warren buffet
/ 2006-10-12 13:18
/
tak tak. hehe
Witajcie jestem młodszym bezrobotnym uczniem giełdowym od 2-mcy.Brak wiedzy nie pozwala mi brać czynnego udziału w Waszym forum.Tak więc siłą rzeczy jestem biernym
uczestnikiem .Czuję się z tym fatalnie bo wygląda to na podglądactwo.
Posiadam:
BIOTON----36.50% po 1.95
LUBAWA---18.80% po 2.85
FAM -----18.20% po 13.95
LZPS -------6.00% po 3.01
CHCIWOŚĆ, PRÓBA SPEKULACJI MAM PRZEKONANIE ŻE OSTATNIA:
12PIAST -----8.75% po 3.17
02NFI---------9.55% po 9.55
GOTÓWKA------4%
slaw
/ 2006-10-12 13:06
/
Uznany Gracz Giełdowy
Tak sie teraz zastanawiam co ja w tym ciechu widze. chyba go wywale bo nie tak wkurza że historia
warren buffet
/ 2006-10-12 13:12
/
2006-10-12 10:51:09 | *.*.*.* | slaw
Re: Konsolidacja coraz bardziej męcząca
Ciech uczy pokory i cierpliwości ale nagroda bedzie sowita jestem tego pewien
nie wywalaj go tylko ze wzgledu pogladow. czesto emocje zle nam radzą ;-)
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.