adeamus
/ 83.4.61.* / 2007-09-10 21:33
Czytam komentarze i zastanawiam się , czy nie wpadliście na jedno mądre powiedzenie: "żadna władza nie hańbi" i" nie widziałem aby grabie grabiły od siebie tylko do siebie". Proszę odnieśc te powiedzenia do zagadnień politycznych i do wszystkich partii politycznych. Obojętnie czy to lewica , czy prawica każda z nich jak dorwie sie do wladzy to nie chce jej oddać, tylko w tym wszystkim należy widzieć również pozostałych obywateli kraju. Jako obywatel mam prawo wybrać tą ktora dla mnie jest najwłasciwsza, najbardziej mi odpowiada i taką która daje normalnie żyć. Te wszystkie wielkie gadania maja być kupione przez tą "ciemną masę" a spektakle prokuratorskie są dla "ludu" a nie dla sądu. LiD daje taką nadzieję że będzie "normalnie" czyli sąd bedzie sądem a prokuratura prokuraturą. Ot i tyle , a odnośnie wypowiedzi Kwacha to niefortunne sformułowanie, ile podobnych miał obecnie nam ponujący LK i JK , że nie wspomnę " tam gdzie było ZOMO tam są Oni, a tam gdzie byli Oni jesteśmy My" (Gdańsk) , " wykształciuchy" itp. nie jest podstawą do odnoszenia sie do czasów okupacji, ach jak lubimy wspominać tę wojnę, i okreslenia kolaboracja.