"skomplikowany" to była taka ironia, nalezy przeczytac to między wierszami. a porównanie jaki ma sens jesli nie ma sensu, sam dotarłeś do sedna sprawy, cytat : "Ja go stworzyłem, żeby porównać zyski Skandii do zysków mBanku. Nie pokazuje ile naprawdę zarobisz - to jest oczywiście nie do przewidzenia." no i sprawa sie zamyka, wymyśliłeś nieużyteczny kalkulator, który się nie sprawdzi, bo sluzy on do wyliczenia czegos czego nie jestes w stanie wyliczyc i to wszystko w temacie. a rzeczy nieobliczalne to już kwestia jakości, a w tym temacie wystarczy ze bede jako inwestor odrobine bardziej odwazny od Ciebie i juz Twoj zysk spisze tylko tylny numer mojego zysku, po przecinku rzecz jasna bo calego nie zdarzy spisac od poczatku, a zeby jeszcze bylo smieszniej to nawet w obrebie tego samego boiska bedziemy grali, to jak sie zagapisz na chwile to nawet liczba nieopodatkowanych konwersji Ci nie pomoże, a już nie mówię o wielkości kapitału, bo przy większym nawet Twoim własnym, to właśnie Ciebie maści rozgrzewające słabo wskrzeszą do dalszej walki, i długo to by jeszcze tłumaczyć. nie polecaj tego narzędzia, bo jeszcze ktoś sobie cos wyliczy, a potem się skaleczy i będzie miał pretensje. pozdrawiam!!!