Forum W wolnym czasieKulinaria

Mięso trudne do sfałszowania.

Mięso trudne do sfałszowania.

0lukasz / 83.29.105.* / 2014-07-31 07:07
W trosce o własne i rodziny zdrowie często kupujemy produkty jak najmniej przetworzone, tak by je przetworzyć osobiście, pod kontrolą, czy surowe mięso to na pewno jest mięso bez żadnych uszlachetniaczy ? Proszę o opinię.
Wyświetlaj:
vegePaulina / 2018-03-15 09:05
Teraz ogólnie jest problem ze znalezieniem czegoś nie przetwarzanego. Najgorzej chyba kupować mięso mielone, bo tam to już w ogóle nie mamy pewności co zostało zmienione. Jeśli chcemy takie mięso to lepiej kupić w całości na stoisku mięsnym, zmielić w domu lub poprosić ekspedientkę żeby zmieliła na twoich oczach.
countryexpert / 141.189.205.* / 2014-08-12 11:54
Mięso ryb jest trudne do sfałszowania, mam na myśli ryby świeże, lub obrabiane prostymi sposobami (wędzenie).[...]

Acha, makrela i dorszcz z rybnego wędzona jest w kadziach............

### Post edytowany z powodu złamania regulaminu Forum Money.pl ###
H Szatkowski / 2014-07-31 10:48
NIE. Surowe mięso też jest nastrzykiwane w celu związania wody. 'Surowe' mięso potrafi być też....klejone z kawałków, by udawać jednolitą porcję. 'Klejem' jest transglutaminaza- substancja naturalna, nieszkodliwa.

Najnowsze wpisy