Darczyńca
/ 193.151.55.* / 2007-01-26 13:05
Proszę Pana- najmocniej przepraszam, propozycje powinny wypływać od osób, które na codzień żyją i w nagrodę, że są i inspirują pracę, otrzymują wynagrodzenie z środków publicznych. Mam na uwadze organ ustawodawczy - niepoważny i wykonawczy, który także posiada karty pracy. Póki co my nie mamy nic do rządzenia, a szczególnie w rozwiązaniach gospodarczych i ( nie powiem brzydko) wyciąganiu od ludzi pieniędzy na spłatę rozkradzionych kredytów inwestycyjnych zaciągniętych już w latach 90-tych przez demokratyczny rząd. ( Pracujemny przez pół roku). Mam wrażenie, że sumy są tak ogromne, że wszelkie "nowości płatnicze" są jedyną polityką tego państwa. Kwestią następną jest ZUS - skoro nie podpisze ze mną umowy o rozliczenie się ze składek moich i haradzu popieranego przez zakład pracy, twierdzić będę nadal, że jestem okradana. To są moje pieniądze i nikt bez mojej woli nimi nie będzie dysponował, obracał, jeśli tak to proszę o zysk, który z pomocą mojej własności był wypracowany.
Kwestia 30 zł. Proszę samemu podjąć pracę za minimum płacowe, oczywiście kiedy będzie Pan miał szczęście w dostaniu takiej sumy, i zorganizowanie życia rodzinie. Pomijam, że obozy pracy nie tylko są w sektorze prywatnym, ale obecnie jednak dominują legalne, państwowe obozy pracy bez możliwość głosu. Życzę Panu w tych warunkach ambicji popartejszczerą inwencją .
Proszę mi wierzyć my naprawdę nie jesteśmy "swołocią bezmózgową".