Niepewność co do dalszego kierunku
Money.pl
/ 2007-12-03 07:18
I tylko popatrzcie-jak mocny i swiadomy jest akcjonariat Indykpolu! Nie chcą sprzedawac po 99 zlotych? A przeciez wycenilam obiektywnie.Tzn.99-bo to ładna liczba.Historycznie rzecz ujmując
akcje nie sa warte wiele ponad 100-a premia za ryzyko?Fundamenty na gieldzie sie nie liczą-a panika-a i owszem! dobra! No to poczekam na pierwszy kamyk.Obstawiam w srodku lawiny na jakie 50-55.Zabieram swoje zlecenie..
boerghor
/ 2007-12-03 14:25
/
Tysiącznik na forum
no, drozapol ładnie zdołowany, po info o nieudanej próbie zakupu TM... ale, ktoś teraż kupi po 6 a za kilka dni sprzeda po 7,25 i będzie zarobiony... moja cena zakupu 7,05... czekam na lepsze czasy... może kiedyś nadejdą :))
ppprzemo
/ 2007-12-03 14:21
/
Uznany Gracz Giełdowy
2007-12-03 13:43:39 | *.*.*.* | flugo [ Dziecko hossy ]
ech- z Tobą pofantazjować nie można- w kółko te fakty/fakty/fakty:)))
zaczynam się o ciebie martwić... może to skutek tych zbyt ciasnych stringów?
:-)))
oddałem 90% stringów...w ostatnich czasach
już mnie nic nie uwiera....
warren buffet
/ 2007-12-03 14:14
/
10-sięciotysiącznik na forum - LIDER rankingu
nudaa. w banku zaobserwowalem 1 umorzenie. nudaaa
inw.
/ 87.105.35.* / 2007-12-03 14:20
Warren powiedz proszę na ile można liczyć na ppwk,bo chyba też masz?
warren buffet
/ 2007-12-03 14:18
/
10-sięciotysiącznik na forum - LIDER rankingu
nie, tak bylem odwiedzic
Ja ostatnio postanowiłem wyjść ze świata wirtualnego i wejść w realny i tak poprostu iść do banku załatwić coś osobiście , zobaczyć ludzi zamiast siedzieć przed kompem i klikać...
po godzinie którą spędziłem w kolejce powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie zrezygnuje z dobrodziejstw internetu chyba, że naprawdę będe musiał iść gdzieś osobiści a na spacer to wolę iść do lasu czy parku bo tam nie ma kolejek :)
yayurek
/
Kompulsywny looser na forum
ja kiedyś matkę, babcię odwiedzałem, a Ty banki - perwersyjne superzboczenie tradera
radekidz
/
Mazur z Mazur
... podaż się skończyła a popyt nie wrócił ....
w bankach zawsze pracuja fajne dziewczyny...najczesciej po marketingu i zarzadzaniu :)) zawsze milo czas uplywa w kolejce :-)))
co do usd/jpy to korekta ostatnich wzrostow powinna sie zatrzymac na poziomie 109,70-80 i jesli taka bedzie wola Rynku to z tego poziomu nastapi atak na opor 111,34 poziomu 38,2% fibo dla ostatnich spadkow... czyli ten tydzien to klucz...zatem ucz sie dziecko ucz bo to do wiedzy klucz...a potem i tak zostaniesz klucznikiem..czytaj cieciem w szkole podstawowej :))
yayurek
/ 2007-12-03 14:20
/
toteż w tym tygodniu moja aktywnosć na Forumie jest znikoma, coś by mogło człeka podkusić, a cokolwiek by się nie zrobiło, może okazać się nadzwyczaj głupie, kupa ludzi jest wystraszona, grudzień jest statystycznie najlepszy, 5 z 10 najlepszych na giełdach dni w roku przypada w grudniu, chłopaki chcą premii, Krzak nie chce zostać pierwszym prezydentem, który zaliczył dwie recesje, czyli statystycznie to już możemy liczyć zyski :)))
jezeli dzis FEDspiker dobrze pogada moze troche podgoni indeksy w usa..kto wie..moze powie, ze subprime to tylko taki joke ;-)))
yayurek
/ 2007-12-03 14:27
/
wystarczy jak wpompują ze 200 mld usd w następną agencję rządową, która pozwoli ludziom przez jakiś czas mieszakać jedynie za rodzaj czynszu bez spłaty rat hipotecznych, a może 500 mld, jakie to ma znaczenie, i tak forsa trafi na giełdę
short zamknięty.. 16 punktów do przodu...
chłopaki maluja jak od linijki :)) ale teraz może już być nerwowo... na jakie wykresy patrzysz oprócz wiga i fiut... ? amero fiut, dax, FTSE ? wig5? muszę na jutro się przygotowac ... :))
krzysiek29
/ 2007-12-03 14:04
/
Uznany Gracz Giełdowy
Wzrost gospodarczy w USA w IV kwartale 2007 i I kwartale 2008 może wynieść średnio mniej niż 1 proc. - ocenia John Lonski, główny ekonomista Moody's Investors Service w Nowym Jorku.
"Amerykańska gospodarka jest wrażliwa. W IV kwartale tego roku i w I kwartale 2008 r. PKB może wzrosnąć średnio o mniej niż 1 proc." - powiedział Lonski.
Dodał, że amerykańska gospodarka jest blisko recesji, ale jest szansa na jej uniknięcie. Konieczna jest jednak - jego zdaniem - pomoc amerykańskiego rządu w sprawie kryzysu kredytowego na rynku nieruchomości.
Czytaj poniżejReklama:
Lonski uważa, że podczas posiedzenia Rezerwy Federalnej (Fed) w przyszłym tygodniu (11 grudnia) zapadnie decyzja o cięciu stóp procentowych o 50 pkt. bazowych. "Fed powinien nadal obniżać stopy procentowe, a główna stopa funduszy federalnych na koniec I kwartału 2008 r. powinna spaść do 3,5 proc." - stwierdził ekonomista Moody's.
Obecnie benchmarkowa stopa procentowa w USA wynosi 4,5 proc. po dwóch obniżkach: o 50 pkt. bazowych we wrześniu i o 25 pkt. bazowych w październiku.(
Jeszcze tylko kilka mil do brzegu i pepes będzia za 1 pln
hehe
jacekp2
/ 2007-12-03 14:12
/
Bywalec forum
jestem zapakowany w ten pepes i krew mnie zalewa.
moja najdluzsza okresowo inwestycja...brrrrrrr..
Piotreq
/ 2007-12-03 14:17
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
To znaczy ile już dni?
jacekp2
/ 2007-12-03 14:28
/
Bywalec forum
4 miesiące
Piotreq
/ 2007-12-03 14:34
/
To nie tak długo. Nie przesadzaj.
i wtedy wkroczą posiłki:))
Ryszard z Klanu
/ 62.233.130.* / 2007-12-03 14:20
chyba te posiłki to z kartofli :)
Całymi batalionami wejdą :)))
Life
/ 2007-12-03 14:08
/
Tysiącznik na forum
Ładnie to tak.
Brać się za zakupy pukim dobry :)
Będę walczył jak lew a po zecie nie dam kupić :)))
No dobra, umiesz się targować. 1,01 dam. Ale to moje ostatnie słowo :)))
Aureli
/ 2007-12-03 14:14
/
Tysiącznik na forum
Ja nabyłem po 1,16 i cierpliwie będę czekał na szybkie wzrosty
siwy32
/ 2007-12-03 14:01
/
"Personalny misiu"
ppprzemo była jakaś wymiana infa nt. Drozapolu w weekend?
niestety nie mam czasu wszystkiego śledzić,?
ppprzemo
/ 2007-12-03 14:09
/
Uznany Gracz Giełdowy
krótko mówiąc:
- dwóch udziałowców TM powiedziało "nie, dziękuję" a trzeci ich zlał...
- zarząd przyznał, że jak im się nie uda (!) nikogo kupić to pomyślą o wypłacie dywidendy
podsumowując:
- Orzech pomstuje na zwyczaje w dzisiejszych czasach,
- ja przesunąłem drozdka do portfela "sentymentalny"
:-)
siwy32
/ 2007-12-03 14:36
/
"Personalny misiu"
ok, dzieki
tresć infa z DPL poznałem wczora z wieczora,
interesowało mnie właśnie opinie od forumowiczów, za co dzieki (krótko ale zwięźle)
b u y back tak ładnie brzmi-:))
TM Steel za dużo chciał- dobre info- no, neutralne:))
siwy32
/ 2007-12-03 14:28
/
"Personalny misiu"
po analizie też taki status przyjąłem dla infa
ppprzemo
/ 2007-12-03 14:18
/
Uznany Gracz Giełdowy
tak, ale: nigdy, przenigdy _nie wolno_ upubliczniać infa, że ktoś nie odpowiedział na ofertę.
tak uważam. po prostu. szczególnie, że to podobno niezła spółka z najlepszej środkowoeuropejskiej giełdy :-\
my - wiesz z prowincji jesteśmy...
takie niewiadomoco- czy to kujawy, czy pomorze:))
PRu nie nauczeni...
realista H
/ 77.112.147.* / 2007-12-03 13:58
Pracodawcy płaczą i płacą. Coraz więcej
Przedsiębiorcy muszą wybrać: zmniejszać marże czy podnosić ceny pensje będą szybko rosły. A to — oprócz radości pracowników — oznacza problemy szefów firm. I to niemałe.
pb.pl
....................................
ja o tych podwyżkach słyszę tylko w mediach, zarabiam ok 950 zł netto miesięcznie w magazynach TESCO, które zarabia miliardy.
Ten artykuł to kpina z pracowników którzy powinni pracować za darmo? aby firma mogła wykazywać miliardowe zyski dla grubego prezesa !
brydzia
/ 2007-12-03 14:20
/
10-sięciotysiącznik na forum
moja koleżanka w Polskiej Grupie Farmaceutycznej zarabia mniej niź 6 lat temu a pracodawca mówi , jak się nie podoba to podanie i wynocha , a jak była w ciąży albo na zwolnieniu lekarskim dostała 50% pensji
ech ten genetyczny,łódzki socjalizm....
niestety tak już jest poukładane,że im więcej ludzi na Ciebie pracuję tym grubszy się robisz...
Henryk B.
/ 77.112.49.* / 2007-12-03 14:09
po przeczytaniu tego artykułu pozostaje mi tylko przeprosić że nie pracuje (dorabiam kogoś) za darmo i przy rosnących cenach próbuje przeżyć !
Krzych
/ 2007-12-03 13:54
/
Płoteczka na forum
czemu SFS tak się trzyma , tego nie redukowałem , ale i też nie mam zamiaru bo dużą stratę mam
pamiętam jak go ponad 70 wyciągnęli...
w czwartek to on był cenie jak 15 miesięcy temu prawie...
może to już było dno?
teraz tego Woka kupuje...
Krzych
/
Płoteczka na forum
za wcześnie , jeszcze nie pora, sam się dziwię że odreagował :)
Aureli
/ 2007-12-03 13:54
/
Tysiącznik na forum
No i nabył mi się PEPEES :D
ppprzemo
/ 2007-12-03 13:48
/
Uznany Gracz Giełdowy
2007-12-03 12:49:11 | *.*.*.* | flugo [ Dziecko hossy ]
Life- poczytałem o tym PEPEESie
nie znalazłem uzasadnienia dla tak niskiego kursu...
baw się dobrze:))
Chłopaki, według mnie:
Ponadto Zarząd informuje, iż przedwczesne podanie do wiadomości publicznej informacji o planowanym procesie due diligence, który faktycznie w przyszłości nie znalazł odzwierciedlenia w przyszłych inwestycjach kapitałowych, mogłoby wprowadzić w błąd inwestorów w podejmowaniu potencjalnych decyzji inwestycyjnych.
a poza tym:
FORMAT INVESTMENT S.A (Maciej Grabski) - 1.960.000 sztuk akcji
Grabski Inwestycje Finansowe (Maciej Grabski) - 1.960.000 sztuk akcji
MIDSTON DEVELOPMENTS LIMITED + 8,9% akcji
no i Spółka MIDSTON DEVELOPMENTS LIMITED poinformowała, iż nabycie akcji PEPEES nastąpiło od podmiotu wchodzącego w skład tej samej grupy kapitałowej [...]
Ponadto spółka MIDSTON DEVELOPMENTS LIMITED, przekazała również, iż będzie posiadać bezpośrednio nie mniej niż 15% akcji w kapitale PEPEES S.A. nieprzerwanie przez okres dwóch lat.
Mieszają a MIDSTON będzie miał (już ma) 11,32% akcji do szybkiej sprzedaży...
ppprzemo
/
Uznany Gracz Giełdowy
miało być:
Format -
Inwestycje +
Piotreq
/ 2007-12-03 13:57
/
Wskaźnik cena / wartość księgowa* 0.78
Wskaźnik cena / zysk* 2.20
To tak źle? Nikt nie mówi że to jakiś drugi Microsoft będzie...
ppprzemo
/
Uznany Gracz Giełdowy
miłośnikom wskaźników polecam papier tooaletowy i tych, no, krętaczy, aaaa już wiem - Arcus
:-|
hmmm-tylko napisałeś i już 2 gr w dół...
ppprzemo
/ 2007-12-03 14:13
/
Uznany Gracz Giełdowy
a będzie więcej :-)))
Life
/ 2007-12-03 14:03
/
Tysiącznik na forum
ma chłopak siłę perswazji:)
tak sobie patrze na DJ-ja i prawda niestety jest bolesna...otoz jesli dzis i jutro zalicza sesje spadkowe to znow moze sie okazac, ze nie przebija gornego oporu kanalu spadkowego....dis popyt moze miec spore klopoty...nom ale zobaczymy moze optymiz bedzie parl dalej...niestety oscylaytory sa niekorzystne dla kontynuacji rajdu ku Bogu Ra :)
zabij nadzieję okrutniku :-)
yayurek
/ 2007-12-03 13:52
/
PEDRO do środy wypad z Forum, poświęć czas na rozprawę z PEKAO, mnie wystarczy jak Janki troszku tylko spadną, szalonych wzrostów w najbliższych dniach nie oczekuję, czy zauważyłeś na wykresie japa / fiat-money, przedziwne rzeczy nazywane przez Was jajogłowych "dywergencjami", które mogą wskazywać, że kolejny wzorst japa będzie ostatnim?
jestem dobrej mysli ale fakty sa takie, ze jesli nie przebija sie rpzez te linie jak najszybciej to znow sie obsuna :) trzymam kciuki zeby wykrecili te oscylatory jak rpzez wyzymaczke recznej pralki jaka uzywaly nasze babcie :-)) potrzebny bylby jakis mocny kop w dupe...jakies info...jesli przebija to juz sie nie obsuna...odreaguja wyskok ale potem odskocznia bedzie z bezpiecznego pulapu :) wiec powiem po zeglarsku: dziewczyny trzymajta sie za liny a chlopaki trzymajta sie za ptaki..znaczy za kciuki ;-))
yayurek
/
Ty obserwujesz DJ ja zaś S&P, tutaj sytuacja jest jeszcze ciekawsza, gdyż łatwo zauważyć jak dawne wsparcia przerodziły się w opory, dwie mini-wysprzedaże z czerwca zatrzymały się około 1487, póżniej w sierpniu i wrześniu było dwókrotne uderzenie łbem o tę wartość, teraz znowu uderzył łbem, jest to też 50% zakresu wahań, nie jest łatwo, ale damy radę
hamburgery maja problemy niech wybuduja z mln nowych mieszkan w polsce:P ceny u nas spadna ceby a chetnych nie brakuje ale nie za tyle co teraz sprzedaz sie podniesie i po recesji :P
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.