Gall#
/ 213.158.197.* / 2008-01-11 10:59
Pojawiają się tu też opinie ludzi myślących - niestety dla wielu myslenie to męczące zajęcie a pisać - gadać - lubią nawet papugi. Do kształtowania opinii, łączenia faktów, logicznego wnioskowania zdolnych jest podobno jedynie 5% populacji (!)
To smutne, ale większość ludzi zdolna jest tylko do powielania opinii dostarczonych jako gotowy produkt. Media z zasady nie zostawiają odbiorców sam na sam z faktami - natychmiast po transmisji deaty politycznej, a nawet meczu, pojawia się komentaż "ekspertów" bo widzowie są w pierwszej chwili przerażeni - nie wiedzą co mają myśleć; dopiero mają się dowiedzieć jaka jest "ich" opinia w danej sprawie.
Totalna walka z Radiem Maryja toczy się z różnych pobudek: światopoklądowych, politycznych i ekonomicznych. Przeciętny tu dyskutant tych sfer nie odróżnia; on jedynie wie, że dowalić Rydzykowi jest trendy ( bo tak słyszał w TVN i kilku "odlotowych stacjach).
Jak o mnie chodzi - nie wiem - zwyczajnie nie wiem, czy warto próbować rozmawiać ludźmi, których fakty nie obchodzą; złoszczą się, obrażają, usztywniają i radykalizują poglady, ale z drugiej strony ...
- "w końcu nawet UB-ek też jest brat i człowiek... "