Forum Polityka, aktualnościGospodarka

Petru: Obecny zakaz handlu nie zagraża gospodarce

Petru: Obecny zakaz handlu nie zagraża gospodarce

Wyświetlaj:
teoretyk-praktyk / 2008-05-22 16:27 / portfel / Toddler giełdowy
Panie Pteru, zadnej straty by nie poniosla. Bylyby dwa razy takie zakupy w sobote i w piatek po poludniu. Ludzie by mieli prace od piatku do soboty zamiast w sobote i niedziele.
bosmak / 85.221.188.* / 2008-05-22 12:49
W pełni popieram zakaz pracy w święta. Kolejny krok ku cywilizacji i normalności.

W niedzielę handel też powinien być ograniczony, ale na to jeszcze dla nas za wcześnie. Odpoczywaj i pozwól odpoczywać innym!
St. / 83.14.253.* / 2008-05-22 12:59
A w czasie odpoczynku włacz Radio maryja
marek19.53 / 83.24.3.* / 2008-05-22 20:43
A czemu nie ?

Zdecydowanie wolę wysłuchać dobrego kazania niż ględzenia Palikotów i Niesiołowskich.
A i programy publicystyczne są na wyższym poziomie niż większości stacji.
bosmak / 2008-05-22 14:00
A dziękuję, czasami słucham wieczorem :)

Z poglądami słuchaczy raczej się nie identyfikuję. Jeśli zakaz handlu w niedziele kojarzysz z Radiem Maryja to Niemcy dali się zupełnie zmanipulować Rydzykowi.
jliber / 2008-05-22 12:20 / Tysiącznik na forum
I w ten sposób demokracja łamie prawa człowieka. Wystarczy że jest większość która ma gdzieś prawa mniejszośći.
Floyd / 2008-05-22 22:41 / Tysiącznik na forum
A, gdzie ty masz prawa większości?
marek19.53 / 83.24.81.* / 2008-05-22 20:52
Bzdurzysz. Bo na tym właśnie polega demokracja.

Czy jeżeli upojony zapragnie spać na środku Marszałkowskiej to usunięcie go jest łamaniem praw człowieka.

I postawmy sprawę normalnie, nie na głowie. Czy prawo (a jest takie ?) jlibera do zakupów nie narusza prawa innych do odpoczynku ?
ajhbergen / 2008-05-22 10:42 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
Ten zakaz, jak i wiele innych zakazow, pozostaje w sprzecznosci z zasadami liberalizmu i podstawowych praw czlowieka.

Jesli ja, carrefour czy Biedronka chca pracowac w swieto i ich pracownicy tez chca na tym dorobic, to jest ich sprawa i zaden becwal nie ma prawa im tego zabronic.

Jesli ja mam ochote kupowac w swieta (a z reguly mam), to zaden bigot czy inny becwal nie ma prawa mi tego zabronic. Przez tych becwalow musze w dni przed- i poswiateczne tracic godziny w kolejce w supermarketach, tracac wraz z innym klientami cenny czas na prace i odpoczynek. Na wczasach ludzie sa pozbawieni mozliwosci zakupu zywnosci w sklepach.

Precz z tym barbarzynstwem!!!

Panstwo powinno zapewniac ochrone PRAW a nie wymyslanie zakazow i nakazow. Wracamy do komunistycznego barbarzynstwa.
bosmak / 85.221.188.* / 2008-05-22 12:44

Jesli ja, carrefour czy Biedronka chca pracowac w swieto i ich
pracownicy tez chca na tym dorobic, to jest ich sprawa i zaden
becwal nie ma prawa im tego zabronic.

Tak, pracownicy bardzo chcą pracować w każde święto, najchętniej w pierwszy dzień Bożego Narodzenia i Wielkanocy i koniecznie minimum 12 godzin. Przede wszystkim dlatego, że "chcą na tym dorobić".

Proszę o większy namysł przed palnięciem kolejnej głupoty.
Tomasz.S. / 83.7.33.* / 2008-05-22 10:20
Oczywiście Panie ekspercie! Przecież Polska jest tak bogata, że można wprowadzić zakaz handlu przez 300 dni
w roku. Naród polski ma gest!
man13 / 2008-05-22 10:03 / Tysiącznik na forum
RP jako państwo zakazów nie jest zagrożeniem dla 15 milionów Polaków poza jej granicami.

Najnowsze wpisy