Jan B.
/ 84.10.179.* / 2006-02-05 09:06
Tak czytam Twoje wypowiedzi na tym forum i wydajesz mi się człowiekiem bez sukcesu. Wywołujesz moje wypowiedzi do tablicy. Tak jak na dobrego PiSowca przystało, znalazłeś sobie wroga na tym forum? Jeżeli tak, to mam tylko jedną prośbę, jak coś Tobie w życiu nie wyjdzie, np. nie wiesz która jest godzina, to naprawdę nie jest to moja wina. :-)) Nie podejrzewam Ciebie że jesteś jednym z PiSmaków ze sztabu wyborczego PiS.
Uważam że jesteś głęboko sfrutrowanym osobnikiem, mieszkającym w mieszkaniu na 20m kw., z żoną z dziećmi, z rodzicami, teściami i jedynym plusem tego jest to, że w zimie nie musicie mieć ogrzewania - od tylu ludzi w jednym pomieszczeniu od Was samych jest ciepło.
Siedzisz sobie w tzw. F4, czyli Fotel bujany, Filcowe buty, Flaszka piwa i Film video. Cały świat jest winny temu, że Tobie coś się w życiu nieudało, tylko oczywiście nie TY!
Nie rozumiem, dlaczego wy PiSmaki tak czepiacie się PO? Macie rząd, sejm, senat, prezydenta to rządźcie. Macie najlepszy program dla Polski, świata i wogóle! Co jeszcze wam do szczęście brakuje? Nawet największy rzekomo wasz wróg - SLD - nie jest tak atakowany przez Was jak PO. O co chodzi? Pamiętaj, że was czyli popierających politykę destrukcji PiS ( tutaj świadomie używam języka socjotechniki, czyli takiego samego jak używa PiS) jest ok 10% ogółu uprawnionych do głosowania. Ja jestem zwolennikiem PO i takich jak ja w ostatnich wyborach wypowiedziało się ok 1% ogółu mniej za tą partią i programem niż za PiS. Ciekawy jestem, co wg Ciebie PiS może zaoferować nam zwolennikom programu PO? Pomyślałeś nad tym? A może macie pomysł pozbyć się nas i będziecie kazać nam opóścić kraj? Nie doczekanie Wasze. Natomiast musicie pamiętać o tym, że my nie chcemy dominacji w polityce i rozwoju naszego kraju Rydzyka, kościoła, państwa totalitarnego, państwa kontrolującego wszystko bez opamiętania. Niechcemy państwa, gdzie jedyną słuszną linią polityki jest doktryna kościelna. Kiedyś była taka doktryna komunistyczna, czyli znowu wpadamy w skrajność. Natomiast chcemy, żeby tacy jak Ty mieli i mogli wykorzystać szansę i mieć pracę, mogli stać się bogatszym, mającym większe mieszkanie, itd.C hcemy żebyś dostał taką mozliwość, a nie otrzymywał z tego co inni wypracują, bo wtedy będzież pasożytem. Ciekawi mnie, co myślisz o sposobie likwidacji bezrobocia w Polsce? Jaką ofertę programową w tym zakresie ma PiS? Oprócz tego że PiS chce rządzić, rządzić, rzązić, nie dopatrzyłem się jak do tej pory żadnej. A podobno ma najlepszy program dla Polski! Wszyscy ekonomiści w kraju i na świecie mówią i piszą, że jedynym sposobem na bezrobocie jest obniżenie kosztów pracy czyli podatków. A Ty co piszesz? Moze przytoczę jedną Twoja wypowiedź:
-"Szkoda, że zamiast konkretnych zmian w POlsce mamy zgraję zbuntowanych polityków walczących o władzę, destabilizujących spokój społeczny używając do tego mediów. Dziwi mnie tylko poparcie dla nich wśród wydawałoby się ludzi rozgarniętych. Widać im pasowałby podatek 3x15. A ekonomia jest nieubłagana. W ciągu kilku miesięcy tacy ludzie zarobili by ogromne pieniądze."-
Pisząc o zgrai, masz na myśli PiS? Nie widzisz tego?
W tym ostatnim zdaniu o co Tobie chodzi? Czy Ty rozumiesz chociaż, co to jest %? Mam poważne obawy co do tego. Mam rozumieć, że proponujesz biedotę? Chcesz nas sprowadzić do takiego stanu w jakim Ty się znajdujesz? Nigdy to Wam PiSmakom się nie uda. Tak patrzę na dzisiejszych rządzących i kogo ja widzę? Sami biedni ludzie. Są nawet tacy, co jedynym majątkiem jest ich własna żona! To dobrze nie wróży na przyszłość. Do rządzenia krajem są potrzebni ludzie, którzy coś w życiu osiągnęli, są bogatymi w doswiadczenie gospodarcze, biznesowe, itd. Są też ludźmi majętnymi. Nigdy człowiek nie posiadający tej wiedzy i tego doswiadczenia co napisałem wcześnie, nie będzie dobrym zarządzającym. Nigdy "golas" nie będzie wiedział, jak zarabia się pieniądze. Jakby wiedział, to nie byłby dzisiaj "golasem". On zawsze będzie nastawiony na to, jak komu zabrać i rozdać takim samym jak on sam. I to jest tragedia dla kraju na dzisiaj. Mam nadzieję, że ludzie w pewnym momencie ockną się i odsuną od władzy tych co dzisiaj chą ją sprawować. Spowodują że tacy jak Ty wezmą się za pracę i przez to nie będą mogli mieć postawy roszczeniowej.
O dziennikarzach nie będę Tobie pisał, bo to też długi temat, ale jestem za tym aby media w pełni kontrolowały poczynania władzy i jeżeli posunięcia jej są niedobre dla kraju, powinny od razu o tym pisać i krytykować. Niezależnie kto to jest, premier, prezydent, marszałek. Brak krytyki powoduje anarchię. Jak sam piszesz, anarchię trzeba niszczyć w zarodku. Tak jest, anarchię trzeba niszczyć w zarodku. Na dzisiaj tworzy nam sie taka anarchia jak . kaczyzm, rydzykomuna, klerykalizm, oszołomstwo. W ostanim czasie jest zauważalny wzorzec cechujący posła i wyborcę PiS: obrażac wszystkich na około i krzyczeć, że jest się samym obrażany. Jak ktoś pisze na Wasz temat coś niepochlebnego, to zamiast atakować, zastanówcie się nad sobą. Może ten ktoś ma rację?
Jestem za zniszczeniem anarchii w Polsce. To ze Ty znalazłeś sie w tej anarchii to jest Twój problem. W ostatnim swoim zdaniu odpisujesz "Splinterowi", że "jak będzie starszy to zrozumie". On już zrozumiał wiele i nie dziw się. On napewno jest już starszy. Zapominasz że w tym kraju jest o wiele więcej takich jak on, nawet więcej niż takich jak Ty. Natomiast zastanawiam sie, czy Ty jesteś dzisiaj taki dzielny......czy taki głupi?
Jak wiekszość na tym forum, nie będę Tobie pisał - Spieprzaj Dziadu ( chociaż jestem z nimi :-) )
Natomiast z wyrazami szacunku dla Twojej osoby i z nadzieją że się nawrócisz do normalnego myślenia-
Jan B. biuro10@wp.pl