Istnienie ABW to jedna wielka pomyłka. Są to całkowicie nieprofesjonalne służby, stworzone po to by robić propagandę dla PIS-u. W tej sprawie karygodna niefachowość przejawiała się m. in.:
1. Jadąc na taką akcję ABW powinno posiadać takie informacje, jak posiadanie broni (z tego co wiem, pani Blida broń posiadała legalnie) i jednym z pierwszych pytań powinno być ustalenie, gdzie ta broń jest przechowywana oraz zabezpieczenie jej
2. Jeżeli osoba, u której przeprowadzane jest przeszukanie chce skorzystać z łazienki, czy też innego pomieszczenia, przed pozwoleniem na wejście pomieszczenie to powinno być przeszukane, choćby po to, by udaremnić zniszczenie dowodów rzeczowych, czy właśnie zabezpieczyć broń.
Niezrozumiały i niewytłumaczalny jest dla mnie taki nieprofesjonalizm "elitarnych" służb. Chyba, że wypadki w tym mieszkaniu potoczyły się zupełnie inaczej, niż przedstawia to oficjalna wersja.
Jeszcze raz wyrażam swoją opinię, że ABW powinno zostać natychmiast zlikwidowane, bo poza zakładaniem kajdanek przed kamerami pospolitym przestępcom i generowaniem kosmicznych kosztów formacja ta nie ma jak do tej pory żadnych osiągnięć. A nazwa "IV RP" jest wymysłem p.p. Kaczyńskich i nikt nie ma prawa do używania takiej nazwy - zainteresowanych odsyłam do Konstytucji