janiszek72
/ 2010-04-20 10:34
/
Tysiącznik na forum
Telefony w promocji po złotówce Ty nazywasz znakami luksusu. Niech i tak będzie. Telefon komórkowy i droga lustrzanka to zbędny gadżet, który nie zagwarantuje Ci spłaty miesięcznych rat kredytu za mieszkanie. A swoja drogą to ciekawe, że zamiast złączyć się w smutku i żałobie po tragicznie zmarłych polakach, Ty robiłeś wnikliwe notatki do zapewne kolejnego miarodajnego sondażu ukazującego bogactwo naszego społeczeństwa. A wystarczy tylko popatrzeć na dane o bezrobociu, na dane o zrealizowanym już przez trzy i pół miesiąca planowanym na ten rok deficycie budżetowym. Czy to również budzi w Tobie taki wielki optymizm? Mój rozpaczliwy pesymizm odzwierciedla stan naszej gospodarki, która jest bezwzględnie drenowana przez bezmyślnych, zaślepionych pełnią władzy politykierów, którzy przestali kontrolować swoje puste i napełnione wodą sodową główki. Ja jestem dumny, że mam swoje zasady, swoje ideały, swoje autorytety i zrobię wszystko, aby moje dziecko kierowało się nimi do końca swojego życia, aby nigdy się ich nie wyparło i broniło ich przez całe życie. Współczuję natomiast takim, jak Ty, którzy jak chorągiewka na wietrze podążają tylko z nurtem nowomodnych trendów, w których kreatywność, skuteczniejsze opluwanie i wyślizgiwanie bliźniego jest dumą narodową i przynosi satysfakcję i kolejny kolorowy prostokącik do wpięcia w klapę służbowego mundurka. Wyciśnięcie Polski tak jak cytryny nie przyniesie jej żadnych spektakularnych sukcesów. Ludzie, którzy dotychczas gnoili swoich podwładnych i za to otrzymywali niebotyczne apanaże nie nadają się do kierowania szpitalami, w których celem działalności jest ratowanie ludzkiego życia. To, że krytykuję rzeczywistość, która jest kreowana przez media w sposób niewiarygodnie wirtualny, to nie znaczy, że moje spojrzenie jest pesymistyczne. Nie uda się wybrać całego piasku z piaskownicy a później czerpać z tego samego pustego źródła takich samych, albo jeszcze większych ilości. Te lustrzanki mogą być wzięte na kredyt konsumpcyjny, albo na pożyczkę ekspresową, która nie jest przez kogoś spłacana, więc nie mając pełnych danych, nie możesz stwierdzić, że Polacy są realnie bogatsi. I to by było na tyle. Serdecznie pozdrawiam