manolo
/ 83.22.240.* / 2006-06-14 15:28
Droga Julio1. Niejednokrotnie próbowałem dyskutować z Tobą ,podobnie jak i inni forumowicze ,lecz okazało się to bezcelowe . Po prostu przyjmujesz za pewnik jedynie to ,co Ci pasuje do Twojej wizji świata i nic więcej. Prześledziłem twój tok rozumowania i logiki w nim żadnej. "Tej informacji nie mogę potwierdzić ..." piszesz niemniej jednak w dalszej części wywodu uznajesz ją za pewnik ,który pozwala Ci formułować oskarżenia. To nie merytoryczna dyskusja lecz hałaśliwa propaganda i nic więcej.W swej nienawiści do PO zatracasz wszelką logikę.
Osobiście zależy mi na tym aby wszelkie afery i nieprawidłowości były wyświetlone. Być może i Jacek Kurski ma rację . Sprawa jak widać trafi do sądu więc poczekajmy z ferowaniem wyroków. Przekręt jest zawsze przekrętem i mnie nie obchodzi kto przekręcił lecz ,żeby sprawiedliwości stało się zadość i nieuchronność kary odstraszała potencjalnych naśladowców. Tymczasem specjalizujesz się w tropieniu spraw ( czy przekrętów to nie wiadomo ) jednej strony. To nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością . To po prostu bolszewia. W tym wszystkim umyka wątek najważniejszy -PZU. Premier ,poseł Zawisza i inni posłowie PiS mówili ,że sprawę należy wyjaśnić. Ba, dzisiaj mówił o tym sam Prezydent. Przecież to spólka skarbu państwa a nie prywatny folwark. Tymczasem p. minister stwierdził :"Jaromira Netzela poznałem w ubiegłym roku przy sprawie komisji śledczej ds. PZU. Trochę wiedział co się w PZU dzieje i orientował się w finansach." Zaiste ,wybitne kwalifikacje do tego aby zostać prezesem największej polskiej ubezpieczalni. Oczywiście trzeba zwróćić uwagę na to ,że problemu nie byłoby gdyby PZU zostało sprywatyzowane. Niestety ,socjalistyczni polscy politycy ,bez względu na nazwę formacji takiej firmy nie odpuszczą. To jest główny problem i potencjalne żródło przekrętów. Cywilizowany świat prywatyzuje i nie ma problemów.
Aby się nie rozwodzić za długo ,jeszcze raz zachęcam do zapoznania się z artykułem nt umowy z Unicredit w dzisiejszej Gazecie Prawnej ( tak dla symetrii spojrzenia).
Tak prawie na koniec jedna sugestia ,której się nie mogę oprzeć : J. Kurski stwierdził kiedyś ,że to lipa lecz ciemny lud to kupi ( w tym przypadku chodziło o najsłynniejszego dziadka w Polsce). Oczywiście miał rację ( choć to o genialności jeszcze nie świadczy) ,ciemny lud kupił. Być może kupi jeszcze nieraz.
Teraz już naprawdę na koniec dużo słoneczka życzę i pogody ducha. Być może nasi coś dzisiaj pokażą na Mistrzostwach i od razu będzie sympatyczniej.