Marek53
/ 83.24.20.* / 2006-06-07 01:42
I skąd ta wiedza o przedsiębiorcach i wyborcach PiS. To taki facet jak ja - i nic się nie zgadza. W niedzielę nie pracuję, bo jak w tygodniu nie zrobię , to w niedzielę nie nadgonię. Klawiaturę umiem klepać, mam kupę dzieci, dobrze zarabiam, do kościoła chadzam, wykształcenie niezgorsze, w wyborach udział biorę - głosujęna PiS.
Pracownicy mają wolne, więc ja też.
A wspomniany gościu na etecie to np.. rektor uniwersytetu i sprzątaczka w hipermarkecie i nauczyciel w szkole i lekarz w szpitalu i tramwajarz i ...... . Kogo miałeś na myśli. Kto z nich paskudnym moherem a kto neoliberałem.
To takie prymitywne, prostackie uproszczenie.
No i wiedza o młodzieży. Może ona młodzież, inteligencja super wykształcona szwenda się z bezmyślnym wyrazem twarzy po hipermarketach macając nieświeże kurczaki na grila, albo chla, albo się nudzi. Przecież nie wszyscy są w Irlandii i zamiatają ulice. Tam też mogli głosować w konsulatach.
(myślę, że liberalni, wykształceni zamiatacze ulic, brick layersi i uprzątacze krowiego łajna szybko przestaną być liberalni i zaczną domagać się socjalu. Radzę na nich nie liczyć. Wystarczy popatrzeć na liberalnych studentów we Francji. To nie studenci w Stanach tyrający w fastfoodach za 5$)
Skąd przekonanie, że nie-mohery to takie internetowe pokolenie. I odwrotnie. A ponadto, jeżeli tak istotnie jest, to zaprzeczasz idei demokracji. Chory moher nie zagłosuje, bo nie umie. Młody wykształcony jliberał wywożący gnój u bauera zrobi to. A wybory mają być RÓWNE.. A nie manipulowane przez sztuczne poprawianie frekwencji oparte o kasę na dostęp do internetu. Mógłbyś się ponadto zdziwić, bo wielu moherów by zagłosowało przezinternet, choćby mój brat - profesor w LSU, następny niepasujący do obrazka.
Czy tego uczy Wódz NiePOsłusznych?. Kantów wyborczych. To naprawdę propozycja na poziomie Białorusi. Gratuluję.
Jednym słowem, drogi chłopcze, zacznij myśleć zanim coś napiszesz. Bowiem bzdety nie są warte komentowania.
Uczyniłem to tylko raz.