Podróże służbowe będą bardziej opłacalne
Money.pl
/ 2012-08-28 00:24
Diety służbowe mają być wyższe, ostatnio czytałam na
http://tech.money.pl/spore-zmiany-w-rozliczeniach-za-podroze-sluzbowe-ale-kwoty-nadal-symboliczne-0-1268829.html
bardziej oplacalne dla kogo? bo chyba nie dla pracownikow tylko dla pracodawcow. nieststy w polsce jest taki system ze kazdy kombinuje jak tylko moze zeby jak najwiecje dla siebie nalapac i widac to bardzo dobrze na przykladize rzadzacych
No gratuluję.
Wystarczyło przeczytać artykuł przed wpisaniem czegokolwiek na forum. W ogóle NIE dotyczy on przecież pracowników ani pracodawców, a kwestii kosztu podróży w KUP z DG.
Na szczęście podróże służbowe mam naprawde rzadko , tak to nie wiem czy bym wyrobił finansowo...no i psychciznie rzecz jasna...
Bbbbb4472
/ 194.181.60.* / 2013-04-10 12:52
Jak to jest? Pracodawca płaci za pracę lub nawet tylko za czas pracy, bo wyłącza się go z prywatnej dyspozycji. To czy ma on prawo żądać aby np wyjechać do innego miasta o 5 rano, aby zdążyć tam na 8.00? Kto, co daje mu prawo dysponowania mną poza opłacanym czasem pracy?
azaz
/ 95.171.216.* / 2012-08-28 00:24
A na podwyżkę tzw kilometrówki, nie zmienianej od 5,5 roku, to jaśnie pan Rostowski kiedy się zgodzi co? Żeby taki długi okres czasu nie podwyższać tej stawki to już nie jest skandal - to złodziejstwo !
Bbbbb4472
/ 194.181.60.* / 2013-04-10 12:47
Nieuczciwe państwo rodzi nieuczciwośc obywateli.
no teraz jakoś mają podnościć tę kilometrówkę, od przyszłego roku chyba, czy nawet od listopada już, ale czy podwyżka naparwdę sprawi ze podróże staną się nagle wielce opłacalne