JB
/ 83.11.53.* / 2006-07-18 21:44
każdy, kto pracował w banku wie, że jest to ciężka praca- często kosztem zdrowia i życia rodzinnego. Kiedyś miałam ogromną satysfakcję z mojej pracy w banku. W związku z tym, że jest to praca najemna, a stanowiska zarządzajacych obsadzane są przypadkowymi osobami /z dużą rotacją/, z czasem pozbawiono mnie satysfakcji. Po każdym dniu pracy zastanawiam się co powinnam zrobić, żeby z ochotą wstać rano do pracy. Chciałabym zacząć coś innego, nowego, ale moje doświadczenie sprowadza się do zawodu bankowca-zrobiłam karierę, dobrze zarabiam i nadal mam rodzinę, choć nie wiem jak długo to wszystko się tak utrzyma, ponieważ brakuje mi sił, żeby udawać jaka jestem szczęśliwa i zadowolona. Praca z przypadkowymi ludźmi niszczy nam osobowość. Czasami przypominają mi się takie slogany z lektur szkolnych "...To ludzie ludziom zgotowali ten los..." Może czas powiedzieć stop i zacząć od początku? Jest wiele pytań, na które nie mam odpowiedzi.
Wiem jedno, żeby żyć i utrzymać rodzinę potrzebna jest praca, a atmosfera w pracy- bez względu na to jaki zawód wykonujemy i na jakim stanowisku, zależy od nas wszystkich. Każdy musi znaleźć swoje miejsce w układance, którą ktoś przypadkowo wysypał z pudełka. Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów w pracy.