polbank=po prostu po ludzku oszukuja!!!prosze o pomoc i wskazowki
po prostu po ludzku naciagają !!!!
wziełam kredyt inwestycyjny na lokal przeszło rok temu,dzis dzwoni do mnie pan z działu i mowi ze musze płacic kare w wysokosi 4 tys,bo nie robie obrotu na ich (moim rachunku),ktory musiałam otworzyc z racji kredytu,rachunek firmowy mam w innym banku i całkiem mi tam dobrze,w warunkach i regulaminie polbanku jak podpisywałam umowe nie było nic takiego,a pan mi mowi ze regulamin uległ zmianie niedawno i po prostu musze robic miesieczny obrot na tym rachunku 12tyszł...rety ja tyle nie zarabiam -mowie,a on nie wiem,-musi pani płacic kare....
logiczne????
hahah po prostu po ludzku
i co mam z tym fantem teraz robic?
prosze o podpowiedzi
pozdr Edyta
Kornelini
/ 79.186.145.* / 2010-07-07 12:09
Niestety po pierwszym dobrym wrażeniu, jakie wywarł na mnie Polbank, przyszedł zimny prysznic. W umowie kredytowej pochowane były m.in. takie kruczki jak obowiązkowy obrót na koncie otwartym też obowiązkowo. Limit minimalny obrótu liczony procentowo od wartości udzielonego kredytu. Niestety nie miałem tego świadomości i po I kwartale tego roku dostałem karę w wysokości 0,5 % udzielonego kredytu. Jak ktoś ma kredyt hipoteczny to łatwo policzyć ileset złotych Polbank jest w stanie wyjąć od klienta co kwartał (kara kwartalna). W odpowiedzi na reklamację napisali, że informowali swoich dotychczasowych klientów o tej opłacie zwykłymi listami w połowie zeszłego roku. Tyle że jak brałem kredyt w grudniu 2009, to pracownicy skrzętnie tę kwestię przemilczeli. I tak z niskiego oprocentowania, szybkiej obsługi i pierwszego dobrego wrażenia zrobił się pasztet, który odbija się czkawką, a najchętniej w miarę możliwości został zwrócony.
Jak odzyskać tę opłatę, może ktoś już to przeszedł?
cosmo
/ 89.75.128.* / 2009-09-27 11:42
No dobrze regulamin regulaminem ale masz kredyt obrotowy czy inwestycyjny?? Dla inwestycyjnego robisz najczęściej biznes plan, podpisujesz umowę i tam masz zapisane warunki. Jeżeli jest odwołanie do jakiegoś zewnętrznego regulaminu, to rzecz jasna istnieje zawsze możliwość jego zmiany i nie koniecznie na Twoją korzyść. Jak idziesz do banku po taki kredyt, to nie oszukujmy się na pewno jest to minus oferty i pracownik chcąc sprzedać, nie poinformuje Cię o takiej niedogodności. Odezwij się na cosmo-pl@o2.pl może będzie można taki kredyt zrefinansować w innym banku bez potrzeby płacenia dziwnej kary. Sprawdź z czego jeszcze ta opłata wynika, bo może ktoś Ci coś wkręca.
Przestrzegałbym też przed wieszaniem psów na Polbank, bo oni mają bardzo fajną ofertę dla smallbiznesu, a że wymagają dziwnych rzeczy to inna sprawa. Zawsze należy dobrze zapoznać się z umową, bo najgorzej uczy się na własnych błędach.
cosmo
/ 89.75.128.* / 2009-09-27 11:42
No dobrze regulamin regulaminem ale masz kredyt obrotowy czy inwestycyjny?? Dla inwestycyjnego robisz najczęściej biznes plan, podpisujesz umowę i tam masz zapisane warunki. Jeżeli jest odwołanie do jakiegoś zewnętrznego regulaminu, to rzecz jasna istnieje zawsze możliwość jego zmiany i nie koniecznie na Twoją korzyść. Jak idziesz do banku po taki kredyt, to nie oszukujmy się na pewno jest to minus oferty i pracownik chcąc sprzedać, nie poinformuje Cię o takiej niedogodności. Odezwij się na cosmo-pl@o2.pl może będzie można taki kredyt zrefinansować w innym banku bez potrzeby płacenia dziwnej kary. Sprawdź z czego jeszcze ta opłata wynika, bo może ktoś Ci coś wkręca.
Przestrzegałbym też przed wieszaniem psów na Polbank, bo oni mają bardzo fajną ofertę dla smallbiznesu, a że wymagają dziwnych rzeczy to inna sprawa. Zawsze należy dobrze zapoznać się z umową, bo najgorzej uczy się na własnych błędach.
dzieki za odpowiedz,,jutro rano jade do polbanku porozmawiac w oczy,bo byc moze wkrecaja mnie aby zarabiac na rachunku,coz szukaja wszedzie pieniazkow,faktem jest iz konsultant był bardzo nieogarniety w tym temacie i byc moze ja tez(zreszta juz poleciał)
do jutra ochłone i zbiore mysli,owszem myslałam o zrefinasowaniu...ale nie wiem czy to skorka za wyprawke,,pisze bo mysle ze nie tylko ja mam takie doswiadczenia...jeszcze raz dzieki za słowa
czekam na dalsze wskazowki
pozdrawiam
jest to kredyt inwestycyjny
cosmo
/ 89.75.128.* / 2009-09-27 16:51
ok, bank Cie miał obowiązek poinformować o zmianie regulaminu. Pamiętaj o tym, bo jak tego nie zrobili to możesz się odwołać od kary i żądać zadośćuczynienia. Spróbuj się z nimi dogadać na zasadzie, że przeniesiesz do nich obroty ale takich nie osiągasz jak wymagają o prosisz w tej sprawie o odstępstwo. Jak Ci się nie zgodzą to chyba raczej będziesz musiała przenieść ten kredyt, chyba że chcesz płacić karę. Wtedy zapraszam do mnie, chętnie Ci podpowiem gdzie i jak najlepiej to zrobić.
Kredyty hipoteczne - najlepsza oferta: