Forum Polityka, aktualnościKraj

Polski drób podbija Europę. Prof. Rutkowski ocenia: Polska tygrysem Europy

Polski drób podbija Europę. Prof. Rutkowski ocenia: Polska tygrysem Europy

Wyświetlaj:
Lodziomiodzio / 109.173.209.* / 2015-09-30 10:24
"Dzięki postępowi genetycznemu uzyskuje się korzystne parametry: chów - 5,5-6 tygodni, zużycie paszy - 1,6-1,7 kg na 1 kg przyrostu masy i waga - 2,5 kg." - strach się bać toto do garnka włożyć.
permanentny / 31.61.136.* / 2015-09-28 08:49
W Niemczech jedzą drobiowe mięso, a do Polski wypychają wieprzowinę typu schab i od szynki, bo tam mądrzy wiedzą, że tłuste wieprzowe zatyka żyły to nie chcą i tam schab jest najtańszy bo ok.3,5 euro za 1 kg,a wołowe 22 euro za 1kg. I w ten sposób trzeba wiedzieć, że my sprzedajemy drób ale kupujemy gorsze gatunkowo mięso.
...j-ja-ja-j... / 83.145.162.* / 2015-09-28 08:27
Wolę nie jeść mięsa niż kupować kurczaki czy prosiaki. Jak słyszę, że polska kuchnia jest taka wspaniała to nadziwić się nie mogę, że Polak, który to wypowiada jest taki naiwny. Prawda jest taka, że jemy najgorsze ze wszystkich mięs - wieprzowinę i kurczaka. Wszystko co naprawdę wartościowe trafia do bardziej wyrafinowanego klienta na zachód Europy. A i tak możemy się cieszyć, że coraz częściej trafiają do nas lepsze produkty tj. królik czy jagnięcina. Ta druga wciąż w niewielkich ilościach i bardzo droga ale jednak...
xxx558 / 109.241.100.* / 2015-09-28 07:52
Nie wiem kto je te kurczaki, bo mój pies omija z daleka i nawet nie ruszy kurczaka. Nie czuć mięsem tylko chemia...
tk89 / 83.25.255.* / 2015-09-28 03:45
rzeczywiście tygrysy oby to się przełożyło na stopę życiowąa
dkw2002 / 217.17.32.* / 2015-09-28 00:24
a kto to je,nafaszerowane chemią i chińskimi szczepionkami bez certyfikatow.
cvb / 83.7.242.* / 2015-09-27 22:52
"Dzięki postępowi genetycznemu uzyskuje się korzystne parametry: chów - 5,5-6 tygodni, zużycie paszy - 1,6-1,7 kg na 1 kg przyrostu masy i waga - 2,5 kg" - napchane hormonami i chemią.
emigrant_UK / 86.22.152.* / 2015-09-27 22:10
Tyle, że ten kurczakowy tygrys sprzedaje, na przykład piersi, za kilka złotych za kilogram a w UK ten sam asortyment kosztuje już dziewięć - dziesięć funtów. Raczej nie polscy producenci robią na tym świetny interes.
Avatar 2015 / 62.21.107.* / 2015-09-27 21:48
Dodałbym znaczny koszt życia i zdrowia mieszkańców, którzy skazani zostali na życie w pobliżu ferm drobiu. Na ludzkiej krzywdzie budowana jest pozorna potęga...
sabinka / 79.186.92.* / 2015-09-28 06:18
masz rację interes robią pośrednicy w białych kołnierzykach, dotyczy to całej produkcji zwierzęcej. Zarabiają ci którzy sobie rąk nie brudzą.
bauer268 / 91.97.204.* / 2015-09-27 21:24
co to jest 20 milionów kur w niemczech . w przecietnym kurniku niemiec hoduje około 40 tyś kur
sylweriusz / 79.138.131.* / 2015-09-27 21:07
od ZAWSZE slyszalem ze bankrutuja i sie nie oplaca latami bankrutowali i jak widac nie zbankrutowali KLAMALI moze???????
EDA978 / 5.172.233.* / 2015-09-27 19:39
Jak jesteście mądrale to ciekawe jak to oceni ochrona zwierząt w RP.
ja123434 / 89.229.49.* / 2015-09-27 18:30
Nie chwalić się, bo zaraz trafi nas ptasia grypa, czy inna cholera.
do początku nowsze
1 2

Najnowsze wpisy