netka22
/ 78.30.114.* / 2011-01-28 21:16
Jestem nauczycielem w szkole pracuje mniej 20 osób Z wyjaśnień księgowej zrozumiałam tyle, że - (podczas pobytu na zwolneniu lekarskim) dostarczajac zwolnienia 21 dniowe rozliczała w miesiącu tylko jedno zwolnienie - naliczając moje wynagrodzenie (z góry, bo jestem nauczycielem) odliczała tylko jedno zwolnienie a za pozostałe dni wypłacala mi odpowiednią część pensji. I tak przez pół roku dopuki nie urodziłam zbierało się po kilka lub kilkanaście dni za które miałam podwójnie płacone, bo ZUS wypłacał mi chorobowe normalnie. A teraz tłumaczy, że nie może inaczej tylko potrącić mi całe wynagrodzenia żeby rozliczyć się z ZUS. Prosze o pomoc w zrozumieniu tej sytuacji. CZY ZAKŁAD PRACY MOŻE ZAJĄĆ CAŁE WYNAGRODZENIE NA POCZET TAKICH POTRĄCEŃ???
netka22 mam podobny problem jak będziesz jeszcze tu zaglądała to proszę skontaktuj się za mną chciałabym dowiedzieć się jak potoczyła się twoja sprawa ddota4@wp.pl
Szanowna Pani! Jak zrozumiałem zwolnienia lekarskie dotyczyły ciąży czyli 100% płatne.
Zasada wypłaty wynagrodzenia za czas choroby w zakładzie pracy zatrudniającym do 20 pracowników są następujące: przez 33 dni choroby w ciągu roku wypłaca pracodawca. Następne kolejne dni zwolnienia lekarskiego wypłaca ZUS i to nazywa się zasiłkiem chorobowym. W takim przypadku kiedy Pani wykorzystała limit 33 dni zwolnienia w szkole księgowa powinna zatrzymać wypłatę wynagrodzenia sporządzając druk ZUS Z-3 i wraz ze zwolnieniem lekarskim przesłać go do jednostki ZUS. Specyfika wypłaty wynagrodzenia "z góry" w przypadku nauczycieli nie ma wpływu na rozliczenia tego wynagrodzenia, gdyż zwolnienie i tak było 100% płatne...nadpłata tego wynagrodzenia to ewidentny błąd księgowej!!!!!!!!!! Nadpłata wynagrodzenia stanowi szkodę w mieniu szkoły za którą odpowiedzialna jest księgowa i to ona powinna pokryć stratę z własnej kieszeni!!!!!! Propozycja moja to powiadomić o tym fakcie PIP i w ten sposób dochodzić swoich racji.Pozdawiam