obserwator
/ 83.20.199.* / 2006-09-28 14:12
Mam nadzieje że Prezydent , pomoże mi odzyskać spokój , bo to co wyrabiaja posłowie PO jest wyjatkowo naganne , ochydne i ociekajace trucizną a nieszczere uśmiechy dodaja falszu ich wypowiedziom, dlatego do Sejmu złożyłem skargę i mam nadzieje że zostanie rozpatrzona.
Skarga
Prosze o spowodowanie przez Organy Sejmu, doprowadzenia działalności posłów opozycji do zgodności z przysiegą poselską.
Posłowie PO, SLD, Samoobrony, PSL zamiast kierować się wytycznymi wynikającymi wprost z przysięgi poselskiej,
wprowadzają nowe zwyczaje polegające na przeniesieniu życia partyjnego do Sejmu , gdyż piastujac najwazniejsze funkcje
w swych partiach wprowadzają nowe zwyczaje, co objawia się tym, że wicemarszałkowie Sejmu zamieniają budynek Sejmu w wiece polityczne swych partii.
W związku z tym, iz obserwuję pełną integrację świata dzienikarskiego ze światem polityki z udziałem posłów na sejm wykorzystujących świadomie
budynek sejmu do swej działalności politycznej, budzi to grozę , że Sejm może zostać wykorzystany do działań niezgodnych z prawem i etyką zachowań.
W związku z tym, iż posłowie pobierają uposażenie za realizaję zadań poselskich wynikająch z przysięgi poselskiej , zachodzi kolizja interesów, gdyz partie otrzymują dotację budżetową na działalność partii, wymaga to zbadania, czy tego typu działanie jest zgodne z prawem i konstytucją.
Przechodzę stres, bo konferencje prasowe organizowane na terenie sejmu zaciemniają odpowiedzialność za słowo i wiarygodność sejmu zostaje zachwiana; zyskują na tym partie, ale intuicyjnie domniemam, że tak nie powinno być.
Jeżeli przywódcy partyjni PO, SLD, Samoobrony, PSL, świadczą nieprawdę ; bo ich słowa dotyczą głównie działalności partyjnej, wykorzystując teren Sejmu i logo Sejmu z tytułami sejmowymi jakie mają, może to wprowadzać wśród obywateli niepokój , niezrozumienie i zniechęcać do udziału w wyborach.
Takie działania posłów mających zachowane przywódcze funkcje partyjne, dla ograniczania kosztów działalności swych partii - przenoszą działalność partyjną swych partii na teren Sejmu, co wskazuje, że celowo zapominaja o złożonej przysiędze, lekceważąc wyborcę i ich oczekiwania na sprawne zarządzanie państwem tj. tworzeniem spójnego prawa w ramach legoslacji.
Z przysiegi posła wynika wprost, że ma mieć dobro obywatela w ciagłym zainteresowaniu, ponadto za to działania bierze pieniądze a to zobowiązuje.
Moim zdaniem opozycja działa na moja szkode i winna zaniechać tych działań, bo działa na szkode mojej rodziny i moich bliskich.
Natomisat posłowie przysięgając łamia przysięgę i zamiast zajmować się budżetem, wolą brac kase jako posłowie dietetyczni i występować w teatrze politycznym. Poseł wybrany bierze uposażenie za prace poselska a nie za udział w teatrze politycznym, bo to nie jest dzialalnościa posła dla dobra wspólnego.