kri
/ 95.49.179.* / 2011-01-22 02:53
by reforma nie zaszkodziła ani obecnym ani przyszłym emerytom.
Pan Prezydent nie jest ekonomistą, ale ma kancelarię i specjalistów niech przedstawi swój projekt naprawy finansów Państwa projektowany przez Rząd Premiera Tuska.
1. Należy więc ujawnić rzeczywisty dług SP:
- w stosunku do obywateli w formie tzw kapitału emerytalnego. Dłużnicy maja prawo domagać się ekwiwalentu długu w formie renty gwarantowanej hipoteką SP i posiadać stosowne papiery notarialne.
- dług zewnętrzny w stosunku do wierzycieli papierów dłużnych i obligacji, .
- dług wewnętrzny w formie nacjonalizacji majątku prywatnego (grunty warszawskie, zabużańskie itp). Dłużnicy maja prawo domagać się ekwiwalentu długu w formie zwrotu majątku w naturze ,a w razie niemożności posiadać stosowne papiery notarialne majątku SP
2. Polska będzie rozliczana z długów po Hiszpanii, trzeba mięć obecnie klarowną sytuację obecnego stanu i projekt restrukturyzacji długów
3. OFE zarządzają w zastępstwie Ministra Gospodarki udziałami w spółkach SP więc wymaga to rozliczenia i kontroli z udziałem NIK i CBA
4. Trwa wysprzedaż przez Rządu Tuska majątku będącego podstawą gwarancji materializacji papierów dłużnych więc wymaga to rozliczenia i kontroli z udziałem NIK i CBA.
5. Ministerstwo SP i finansów przedstawia w trybie pilnym projekt restrukturyzacji długu w formie ustawy sejmowej.
Debata publiczna jest więc próbą matactwa Prezydenta popierającego Rząd Tuska i próbą oszustwa na dużą skalę - uwaga bankructwo Polski jest realne.
Mataczenie z udziałem UE w formie tzw reformy emerytalnej ma na celu ominięcie granicy ustawowej zadłużenia SP. Istnieje bowiem sprzeczność: nie można jednocześnie być dobrym gospodarzem mającym w udziały akcyjne w spółkach SP , a jednocześnie sprzedawać te udziały, gdyż traci on kontrolę nad swoim majątkiem obciążonym hipoteka papierów dłużnych jako całość. Świadczy o tym próba sięgnięcia po majątek ogólnospołeczny związany zasobami ziemi (lasy , gleba, minerały, wody ).