Nie, to nie "ja" z niemieckiego, ale inicjały:)
Poczytalem troszke jeszcze forum, sledzilem sytuacje na runku... dzis chyba powinno byc lepiej, mam taka nadzieje.. i zbudowalem sobie pewien portfel. Mozecie jakos go ocenic, ewntualnie zaproponowac jakas mala zmiane?
1. Legg Mason Akcji FIO
2. AIG FIO Stab. Wzrostu
Te dwa jak pisalem wczesniej juz mam, sytuacja ta sie nie zmienila i raczej nie zmieni..
3. Parasol UniFundusze FIO Sub. UniAkcje: NE (To jest fajne ze jest pod parasolem, ale BPH FIO Akcji Europy Wschodzącej w dluzszym okresie ma lepsze wyniki Ale przy aktualnej korekcie lepiej idzie UniFundusz, co napewno jest na plus. Pelszym wyborem bedzie UniFundusz? )
-> TaS w jakims watku napisales ze nie wiele tego posiadasz, dlaczego?
4. SEB 4 albo Parasol UniFundusze FIO Sub. UniAktywna Alokacja - mysalem aby jeden z tych funduszy jeszcze dorzucic jako Stabliny, ale nie jestem przekonany ktory, moze mi doradzicie? Chociaz SEB zarowno teraz jak i wczesniej sobie lepiej radzil..
5. Unikorona Akcji
6. BPH Dynamicznych Spółek - warto w to wchodzic, ostatnio sporo polecialo.. ale moze jeszcze sie nie skonczyl czas na ten fundusz i bedzie za jakis czas szedl w gore.
UniGlobal brzmi dumnie, ale narazie sie wstrzymam:)
Jeszcze raz prosze o ocene powyzszego portfela Dominuja fundusze akcyjne, ale chce inwestowac na dlusza mete i wplacac systematycznie mniejsze kwoty. Po jakims czasie zweryfikuje portfel..
Nie chce tez wlaczac wiecej funduszy, bo moje wplaty az tak duze nie beda aby to sensownie rodzielic..
Z samymi, pierwszymi wplatami tez pewnie bedzie trzeba poczekac, moze w przyszlym tygodniu cos sie wyklaruje?