Jeżeli to będzie z korzyscią dla emerytów, ale te s-syny zawsze dbali o wlasną dupę i niema pewności że tym razem będzie inaczej Tusk obiecywał że nie pozwoli aby jego matka po tylu latach pracy miała tak niską emeryturę i dotrzymał słowa ,tylko co z resztą emerytów
pytam z ciekawosci dlaczego ci wszyscy zasłuzeni dla U,B otrzymują takie wysokie emerytury nawet około10.000zł mies. co w tej sprawie RZą ZROBI to jest nie sprawidliwe to co ja otrzymoje to rowna się opłatom i 300Zł NA ZYCIE a tacy kiedys mieli dodrze a teraz są nietykalni i mają nową polityke w dupie kasa jest ijest im dobrze smieją się całym ptskiem
Człowieku jakie ty opowiadasz p*******.Ja nie byłem w UB ani w SB,a ciężko pracowałem w górnictwie przez 35 lat.I teraz prawda mam ponad 3000zł emerytury netto.Nie tylko aparat ucisku ma duże emerytury
Cieszę się że taką dobrą emeryturę osiąga się w górnictwie, 3000 zł na rękę Boże wspomóz innych podziel się z nami biednymi emerytami . Możę konto podać
SLD, czy Platformy Obywatelskiej działają jak masoni. Wykorzystując media sterowane przez Adama Michnika i Jerzego Urbana oraz media uzależnione w 100% od kapitału zagranicznego, a nawet wykorzystując prostactwo i prymitywizm ludzi władzy - atakują głuwnie emerytów ze nie głosowali nanich juz raz ROKITA przyczynił ze emeryci zubozeli rokita i suchocka . a teraz wielka swieta i znalazła ciepłą posadke w watykanie powinna byc wywalona na pysk .
W zupełności potwierdzam opinię odnośnie P. Suchockiej i P. Rokity, Ich polityka zuobożyła emerytów o 10% za jednum pociągnięciem, a dalsze zasługi to brak właściwej rewaloryzacju odpowiadającej inflacji na rynku.
A tak u oglniając, to każdy koleny Rząd jak brakuje forsy to
zabierają emeryom.
W budżecie przeznaczono tylko 6 mln dla emerytów (znowu po 3 zł na głowę) ale na świątynię AŻ 20 MILINÓW, niech Opatrzność czuwa nad emerytami, by nie pomarli z głodu i braku kasy na lekarstwa.Pozostaje im tylko wiara w cuda.
Co proponujesz Zapi?
Mam juz pewien dystans do życia .Znam bardzo wielu ludzi starych-wiekowo-utrzymujacych się za 500-zł.Czesto żyjacych samotnie i dodatkowo chorych.
Czy krematoria to jedyne rozwiązanie tego problemu?
Może rząd powinien znieść podatek od emerytur i przeprowadzić analizę kosztów utrzymania Z.U.S.a następnie przeprowadzićprzegląd przepisów emerytalnych aby były jednoznaczne.Moja propozycja to likwidacja ZUS i stworzenie ZUE i ZUR co przyspieszy rozwiązanie problemu bo nie będzie pieniędzy na wypłaty pensji i emerytur.Dziwię się że nikt niewpadł na ten pomysł!!