Witam
Zglosiłam szkodę w ramach ubepzieczenia auto szyba w PZU SA , wymieniono mi szybe. Oprócz tego ma polise AC ( zaksęgowano skąłdkę w koszty) odrebnie wykupiona ale ta szkoda nie była z ACtylko z auto szyba (dodoatkowa polisa) jednak księgowej w koszty składki za auto szybe 25 zł. nie dałam- zapomniałam i nie mam zamiaru tego korygowac bo ubezpieczenie zawarto w 2010 roku dla 25 zł. nie będe robić korekt PIT-u.
Za wymianę szyby nie dostałam żadnej FV ani dokumentu, z
którego wynikałby koszt wymiany. W PZU powiedziano mi że klient po zgłoszeniu szkody dostaje nowa szybę bez rachunkówa rozliczenia ida poza klientem między PZU a firma która wymieia szyby w ramach wiążącej ich umowy.
Kiedy wspomniałam księgowej że wymieniłam szybę ta upiera się by to wrzucic w dochód ale na jakiej podstawie skoro nie mam żadnych dokumnmetów i nie wiem ile wymaian kosztowała? Wszytko odbywało się za pośrednictwem firmy ktora wspólpracuje z PZu w zakresie wymainy szyby - co w tej syutuacji musze zrobić czy musze to ksiegowac jako dochód ? dzwoniłam do firmy wymieninjącej szybe ale oni nie wydają ządnych rachunków mogę indywiodualnie zwrócic się do PZUI ale pierwsze o tym słysza by ktoś barł takie dokumnety!
PZU nie wystawia FV klientom a wymiane szyb - mogą to zrobić ale jak napisze pismo, jak widac jestem znów odosobnionym przypadkiem albo mam do d.... księgową. Co powinnam zrobić prośba o wsparcie i mądrą podpowiedź :)
Pozdrawiam