obserwator
/ 2007-06-30 14:40
/
Tysiącznik na forum
Nareszcie zawita porzadek prawny, prawo i sprawiedliwosc a sady pokaza czy wydaja wyroki czy sprawiedliwość. Ostatnio dużo nominacji sędziowskich otrzymali młodzi wiekiem sędziowie, bez bagazu dawnych lat, bo do dnia dzisiejszego, nie czytałem aby wramach oczyszczenia środowiska jakikolwiek sedzia otrzymał sprawiedliwy wyrok za przekręty sadowe i wydane wyroki smierci na patriotach polskich. Man nadzieje że młode pokolenie sedziów poradzi sobie z tym problemem. Nawet wyrok TK nie da zatrzymać sprawiedliwości, nie moga kaci , kto by to nie był, żyć sobie w Polsce wygodnie i pobierac wysokie, bardzo wysokie emerytury, a ich ofiary umierają w biedzie a ich rodziny nigdy nie miały szansy na rozwoj. Prezydet ułaskawil dzienikarza skazanego na odsiedzedzenie wyroku , sedziowie go skazali, nikt z dziennikarzy nie zadał żadnego pytania w tej sprawie a pytali sie zainteresowani o inne sprawy nie bedące przedmiotem konferencji. Dziennikarz dzienikarzowi nie rowny, tak pisze jak mu placą, każdy się ugnie bo życia dzisiaj bez pieniędzy to katorga. Mam nadzieję że prawo i sprawiedliwość a nie pieniądze bedą wyznacznikiem rzetelności dziennikarskiej, bo że tak nie jest wystarczy poczytać gazety. Wyborcy winni wiedzieć że dzienikarze dostaja pieniądze , zwiększone pieniądze bo za kazdy artykuł, nawet wielokrotnie powielany , to obowiązuje 50% stawka kosztow uzyskania przychodów. I tu jest pies pogrzebany, jak redakcja jest bogata i może sobie pozwolić na powielanie to i dziennikarzowi dobrze się żyja, ma pieniądze , duże pieniadze, na wszystko wystarczy.
Dzienikarz partiotyczny praktycznie żadnych pieniędzy nie ma, bo mu nikt nie zaplaci. Czy dwie predkości w uzyskiwaniu wynagrodzen za dzialalność dziennikarską to dobra droga, czy tez droga do nikąd. Myśle że Prawo i sparwiedliwość z Samoobrona i Liga Polskich Rodzin ma racje żeby z buszu zrobic piekny ogród kwiatow dziennikarskich. Czas najwyzszy że pieniądze są wydatkowane na metną wode bo tak ja odbieram dzienikarzy, ale sa juz wyjątki chwalebne np. Program 3 Telewizji, Nasz Dziennik, są to jaskólki zwiastuny wiosny.