witam, dziś sesja jak dla mnie wyborna. zasymilowana seria B na 02,04,09... wypas. nareszcie pieniadze pracują. postanowiłem ani akcji tej serii nie sprzedac - i nie sprzedałem. w weekend przeprowadziłem sobie symulacje na papierze i teoretyczne dokupienia - zrealizowałem to dzis w 100%. choc na poczatku myslalem ze kwiatka kupie za mniej jak 15 zł... to szybko uciekł. ale jest git.
dokupiłem dzis
02 - po 3 złote w 3 transzach
04 - gdzies w okolicach 3,20 potem 3,35 w 2 transzach
09 - w okolicach 17 zł...
spoleczki te trzymam dlugoterminowo.absolutnie nie polecam nowym wchodzic w te nfi, bo jeszcze dlugo beda dochodzic do siebie - chyba ze romek nas zaskoczy :) mam jeszcze swobode ze moge dokupić jak spadnie.
dla ciekawostki dodam ze do marca 07 będzie umorzenie akcji wlasnych na tych funduszach, a najciekawiej zapowiada sie 02...
ma 54.702.992 a umarzane do 27 000 000. trzymam.
sprzedałem dzis połowe IBsystema.
cieszy mnie mostostal zabrze, naprawde piekna sesja. znow piekne info sprzed chwili:
Zarząd Mostostal Zabrze-Holding S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 31 października 2006 r. konsorcjum w składzie Gliwickie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego S.A. (spółka zależna Emitenta) oraz Mostostal Zabrze - Holding S.A. podpisało z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych umowę na wykonanie zadania inwestycyjnego pod nazwą "Modernizacja budynku przy ul. 3-Maja 8 dla oddziału ZUS w Zabrzu." Wartość kontraktu: 6.530.941,03 PLN plus
VAT. Termin realizacji:24 miesiące od dnia podpisania umowy.
jak to mawia slaw - dobry papier wróci jak dobry mąż do ceny zakupu - mi sie przypominają znowu czasy jak kupowałem te nfi w tych okolicach. ( swoja droga dziwne ze teraz wszyscy wyrzucaja a potem sie biją o to samo 100% wyzej :) tłum )
ps. na nic nie naganiam, naprawde patrzac na to co sie ostatnio wydziwia na rynku coraz bardziej sie boje.