Lidia
/ .* / 2004-03-05 12:15
PROSZE O POMOC.Potrzebowałam kredytu na rozpoczęcie działalności gospodarczej.Tydzień temu podpisałam umowę z firmą "EUROGROUP" w siedzibie mieszczącej się przy ul. Dąbrowskiego w Częstochowie. Wpłaciłam sumę 1150 zł.Wszystko wydawało sie ok, nawet pytałam się czy nie działają w systemie argentyńskim. Oczywiście pani podpisująca ze mną umowę zaprzeczyła, tłumaczyła także bardzo zawile co to jest akt asygnacyjny a także co to jest gremium. Dopiero w domu, po dokładniejszym przeanalizowaniu umowy zorientowałam się, że niektóre jej punkty sa dwuznaczne i ostatecznie mogą świadczyć o tym, że EUROGROUP działa w systemie argentyńskim. Nie jestem jednak do końca tego pewna, dlatego proszę o informacje osobę, która miała styczność z EUROGROUP, czy firma ta naprawdę działa w systemie argentyńskim??? Nie wiem co robić, boję się że kredytu nie dostanę, a od tego zależy czy rozpocznę swoją działalność. Dlatego proszę o jak najszybszą odpowiedź, ponieważ jeśli mój najczarniejszy scenariusz odnośnie wyżej wymienionej firmy sprawdzi się, muszę jak najszybciej starać się o kredyt gdzie indziej, ale dopóki nie wiem jak naprawdę jest z EUROGROUP, nie mogę podjąć żadnych działań. Proszę o jak najszybszy kontakt. Z góry dziękuję za pomoc.