Szkolenia - Kreatywne Techniki Sprzedaży
Cel główny szkolenia
Podniesienie efektywności pracowników firmy poprzez rozwój umiejętności wykorzystywania kreatywnych technik sprzedaży.
Cele szczegółowe
Określenie profilu kompetencji kreatywnego przedstawiciela handlowego
Poznanie zasad wykorzystywania technik ćwiczenia kreatywnego myślenia w sprzedaży
Określenie mocnych stron i obszarów rozwojowych uczestników w obszarze inteligencji handlowej
Kreatywne wykorzystanie technik rekomendowania rozwiązań z wykorzystaniem języka korzyści (pozytywny język, analogie, argumentacja)
Rozwój współpracy w zespole sprzedażowym poprzez dzielenie się pozytywnymi doświadczeniami
Kształtowanie aktywnej postawy pracowników w procesie doskonalenia standardów sprzedaży
Adresaci:
Pracownicy działów handlowych przedsiębiorstw
Handlowcy oraz opiekunowie klientów
Osoby mające bezpośredni kontakt z klientem w urzędach i organizacjach non – profit
Korzyści dla uczestników szkolenia:
Określenie mocnych stron i obszarów rozwojowych pracowników odpowiadających za proces aktywnej sprzedaży
Rozwój umiejętności wykorzystania technik kreatywnego myślenia w codziennych kontaktach z klientami
Zwiększenie skuteczności w zakresie badania potrzeb i rekomendowania rozwiązań poprzez kreatywne podejście do procesu sprzedaży
Zwiększenie motywacji poprzez wymiana doświadczeń oraz dobrych praktyk pomiędzy uczestnikami, kształtowanie postawy ukierunkowanej na wspólne poszukiwanie nowych rozwiązań
Aktywne przećwiczenie prezentowanych metod i technik (praca na realnych przykładach) podczas szkolenia
Program:
Program szkolenia w głównej mierze koncentruje się na ćwiczeniach praktycznych (ok. 70% czasu poświęcone jest na ćwiczenia). Część ćwiczeń jest indywidualnie dopasowana do specyfiki firmy – wykorzystywane są w nich przykłady realnych sytuacji, projektów, klientów etc. Takie podejście umożliwia uczestnikom przeanalizowanie zachowań oraz wypracowanie skutecznej metody podejścia do klienta w oparciu o wykonane ćwiczenia.
Poniżej znajdują się propozycje modułów szkoleniowych.
Moduł 1. Wprowadzający
Zapoznanie się trenera z uczestnikami
Wprowadzenie do tematyki szkolenia
Ustalenie zasad współpracy podczas szkolenia
Określenie mocnych stron oraz czynników motywacji w procesie obsługi klienta – ćwiczenie „Historia sukcesów”
Moduł 2. Profil kreatywnego sprzedawcy
W jaki sposób odróżnić się w podejściu do klienta – cechy kreatywnego handlowca
Autoanaliza inteligencji handlowej – test
Określenie przez każdego z uczestników celów rozwojowych – Arkusz doskonalenia kreatywnego handlowca
Moduł 3. Trening kreatywnego myślenia
W odpowiedzi na kluczowe obszary rozwojowe w zakresie inteligencji handlowej zaproponowane zostaną ćwiczenia rozwijające dany obszar, np. inteligencję wizualną, logiczną, twórczą.
Moduł 4. Narzędzia kreatywnej sprzedaży
Tworzenie wizji celów sprzedażowych - ćwiczenie
Wykorzystywanie pytań o korzyści i pytań refleksyjnych – symulacja rozmowy z klientem
Analizowanie możliwości zaprezentowania oferty pod kątem zmysłów handlowych
Matryca aktywności sprzedażowych – zasady dopasowania podejścia do klienta pod kątem preferowanych umiejętności umysłowych
Moduł 5. Zakończenie szkolenia
Podsumowanie
Ankieta ewaluacyjna
Więcej informacji na www.pm2pm.pl
Kateryna
/ 188.146.184.* / 2019-11-15 14:23
Jeśli myślicie o szkoleniach ze sprzedaży to zerknijcie na ofertę szkoleń firmy New Players Poland https://newplayers.pl/szkolenia-otwarte/szkolenia-sprzedazowe-otwarte/ Na szkoleniach sprzedażowych opowiadają m.in o nowoczesnych metodach sprzedaży, w jaki sposób kontaktować się z klientem oraz jak jego zainteresować i wiele innych ciekawych rzeczy. Są tam naprawde dużo fajnych szkoleń przygotowanych przez wybitnych trenerów :)
dagmara880
/ 5.174.70.* / 2018-09-06 22:27
Ja również tak jak ktoś poniżej polecam szkolenia organizowane przez Pana Marcina Mańka, doświadczonego specjalistę z dziedziny coachingu. Byłam na kilku już spotkaniach z tym Panem i za każdym razem zdobyłam mnóstwo przydatnych informacji.
Lara43
/ 89.64.1.* / 2019-01-25 13:29
Ooo Marcina Mańkę kojarzę głównie z programu TakeMeOver. Nie wiedziałam, że prowadzi również szkolenia :-O Dzięki za info ;-)
Jagna Halus
/ 193.106.131.* / 2018-04-06 17:22
Ja brałam udział w szkoleniach prowadzonych przez Delta Training z Warszawy, i bez wahania polecam! Bardzo szeroka oferta szkoleń w tym też kreatywne techniki sprzedaży, wejdźcie sobie na ich stronę tam znajdziecie wszelkie informację https://deltatraining.pl/
Ewelvae5
/ 83.11.186.* / 2018-07-16 12:35
Nie kojarzę tej firmy, jeśli chodzi o szkolenia ze sprzedaży to z tego co czytałem to Marcin Mańka prowadzi dobre szkolenia z tego zakresu, polecam poczytać na stronie https://manka-academy.com/ , zobaczyć kilka jego filmików na youtube i poczytać bloga :) sporo przydatnych informacji
Kinga Łakomska
/ 94.254.161.* / 2016-08-15 21:53
Szkolenia ze sprzedaży obecnie nabierają nowego wymiaru... Pierwszy raz od 1996 roku Neuroedukacja robi otwarte szkolenie Sales Navigator. Polecany szczególnie tym wszystkich, którzy profesjonalnie zajmują się sprzedażą: Account Managerów i Sales Managerów. Szkolenie jest bardzo zaawansowane, bazuje na 25-letnim doświadczeniu i prowadzone jest przez ostatnie 25 lat dla wielkich korporacji w Polsce i w całej Europie Środkowo-Wschodniej. Pierwszy moduł już 12-13 września. Tutaj znajdziesz więcej szczegółów i możesz się tam też zapisać http://navigator.nfactor.pl
Pozdrawiam,
Kinga Łakomska
PM Neuroedukacja.pl