FoxxxCFD
/ 79.184.255.* / 2017-06-18 06:57
Sektor finansowy dodatkowo łączący cechy branży
e-commerce i początki jednej spółki z Polsko-Czeskim zarządem, która wchodzi na nasz rynek z "czymś" o czym,zdecydowana większość naszych przedsiębiorców nie miała pojęcia.
Przypomnę, że nie mówimy tu o wejściu Lead Capital Markets Limited, właściciela marki i zarazem strony:
www.trade.com
Mówimy tu o firmie, która podobnie jak Trade.com przeprowadzała transakcje finansowe typu "market maker".
Należy się zastanowić czy conajmniej jedna wspólna cecha pozwala stawiać je na tym samym poziomie i oceniać, błędnie niestety bo Trade.com przez cały okres działania (działa do dziś na mocy i zgodnie z prawem Polski i UE)nie widział i nie zobaczy, jakiego spustoszenia na Polskim rynku dokonała jedna firma, która
reklamując platformę handlową MT-4,poprzez publicznie dostępną stronę:
www.markets.com (właścicielem strony jest: Safecap Investments Ltd)
Może są tu osoby, które straciły kilka tysięcy, znajdą się i Ci których tysiące liczyć należy w setkach, pewność ,że przynajmniej jeden, zasilił rachunek kwotą, która robi wrażenie, 1.000.000,00 (jeden milion Polskich Złotych).
Jak skończył właściciel kilku stacji paliw,składów węgla itp?
Pewnie dziś leży i pije, jest zadowolony, że ma pieniądze a one w ich jakże mylnej ocenie, zwalniają z myślenia, wykłada i czeka.Dlaczego?Ma i może.Taka kwota na "debiut spółki ferrari", leży i pije, pytam czy wygodnie mu teraz?I skąd pomysł na tej klasy alkohol, tylko tyle zostało? IPO się chyba nie udało?
Problem, że jeżeli otyła osoba przechodzi na surową dietę, wychodzi zdrowsza tj mądrzejsza.
Pomyśl co ta dieta zrobiła z tymi co chociaż nie na etacie to dużo jeść nie mogą.
Pewnie są na etacie.
Bohemia IZ Sp. z o.o
Gonoma Finance Sp. z o.o
Felson Limited Sp. z oo
fx net ,markets.com .
Widzisz to pewnie tylko kilka nazw, pod jakimi działało jedno porozumienie i kieszeń ta sama.
Nie typ:
+Market Maker
+Non-Dealing Desk
+Straight Trough Processing
+Electronic Communication Network
+Multilateral Trading Facility
(Typ działań właściciela platformy handlowej jest ważny, ważniejszy jest cel pośrednika)
Jeżeli firma chce rozwinąć się i budować zaufanie, stawia na profesjonalne podejscie i uczciwe działania to nie należy równać do firmy, która działała od początku w tzw. złej wierze.
Czemu proceder trwał przez lata?Pytanie do NIK bo KNF publicznie działa teraz, sukces niebywały.
Wiedzieli o wszystkim bo firma swoim działaniem, wypompowała MLD PLN z kraju.
Ryzyko?Lokaty z tego co wiem to bezpieczeństwo jak obawa przed ciążą i analny seks w prezerwatywie...Co z tego? Tu i tu, bezpiecznie i cały ch*j.Nie wiem gdzie logika i sens.
Gotówka w banku, nie wypłacisz bo kara za zerwaną umowę przed termionowo.Maksymalnie kilka procent -belka - inflacja = zysk = grzech marnotrawstwa = przypowieść o talentach = wnioski?
Wchodząc do kościoła wiesz podświadomie ,że musisz być cicho, spotkasz wiernych. Idąc do burdelu spodziewam sie ku*wy a wchodząc na giełdę i instrumenty pochodne wiem, że można stracić i co?
Wchodzę sam?
Czy ktoś może mnie zmusić przez rozmowę?
Może Cię oszukać ale jak prowadzisz firmę lat kilka to wiesz jak i co działa.
Tylko głupiec nie sprawdza swojego przyszłego partnera.
Nie mówię o czytaniu wypowiedzi innych ale dziś jest to łatwe by odkryć zamiary innych.
Wracając do Trade.com to nie widziałem ich na liście ostrzeżeń KNF.
Może w ogólnym bilansie zysków i strat dominuje zielony kolor a ludzie nie czekają na własny kapitał po kilka tyg,mies,lat i nie muszą znosić opieszałości naszego sądownictwa.
Ktoś zabija nożem, ktoś zrobi kanapki.
Brali kredyt w obcej walucie?Chcieli spłacić mniej, świadoma decyzja i sytuacja ,którą podgrzały Banki...Teraz proszą o pomoc a solidne i pewne banki stały się banksterami.
Myślenie nie boli, ból sprawia jego brak, klapki na oczach i płytka wyobraźnia.
Wszystko jest dla ludzi,wszystko ale nie dla wszytkich.