Tydzień spółek z MIDWIG-u
Money.pl
/ 2006-09-24 09:21
Pablo
/ 2006-09-24 21:42
/
"Uznany Gracz Giełdowy"
Risky piwkujesz dzisiaj w złotym Wrocku. U mnie mogiła, na dodatek te deb..e z ZG na koniec połamali ławki w swoim sektorze i nawet ich za to nie spałowali.
orzeł
/ 2006-09-24 15:33
/
Uznany Gracz Giełdowy (2474 postów)
Leon z tą padliną fuj ależ to niesmaczne ja właśnie po pysznym obiadku a tu mi takie desery sprawiasz niegodziwcze :) na padlinę napadam czasem jak już przy niej sępów stado wtedy bezpieczniej przed hienami
orzeł
/ 2006-09-24 15:31
/
Uznany Gracz Giełdowy (2474 postów)
Widzę że ktoś po raz pierwszy od 32 lat napisał cóś o BMP hmmmmmmmmmmmm problem leży za niemiecką granicą - przy tej samej cenie technicznie spółka jest w różnych punktach swego życia i to jej przeszkadza :( jednocześnie z tych informacji które podają nie wynika nic złego a wręcz przeciwnie - musi więc przyjść jej pora ale ja wykorzystam ją mimo wszytko by sprzedać papier:(
mała płynność i notowania na dwóch rynkach to problem z którym nie chcę się już borykać w przyszłości :)
pozdrawiam i powodzenia
Trendy na giełdach trwają całe lata. Jeżeli ktoś koncentruje się zbytnio na bieżących notowaniach to traci potrzebny dystans do giełdy, energię, nerwy i pieniądze. Pozdrawiam naszego Orła. Powodzenia wszystkim.
Witam. Co myslicie o SKYEUROPE bo diametralnie spadła a teraz pojawił sie inwestor ( http://www.bankier.pl/static/att/emitent/2006-09/SkyEurope_Investor_news_PL_200609200000029200.pdf ) i chyba narobi troche zamieszania. Czy ktoś ma może te papiery??
mari
/ 2006-09-24 13:26
/
Achi
potrzeba im nie tylko kapitału ale i zmian które zaczęli robić
co do samego kapitału to myślę że jutro będzie ciekawe info a ja nie wierzę że ktoś może wyłożyć taką kasę nie badając wcześniej firmy a jak potrzeba to bez zapewnienia sobie możliwości wpływania na zmiany.nie ma alternatywy dla transportu powietrznego(teletransportacja na razie to fantastyka).Jest natomiast pytanie czy ta firma może zacząć zarabiać wreszcie i myślę że zarówno notowania pp(szczegolnie we wiedniu)jak i fakt wyłożenia tak dużej gotówki(o ile do tego dojdzie )jest jednoznacznie wymowny.
Ostrożność zawsze wskazana.
Zobaczymy co bedzie w tym tygodniu mogą być prawdziwe jaja tym bardziej jak pojawi się jakaś niespodziewana informacja.
Przez cztery lata ludzie czekaja na pozytywne informacje-BMP...
Piszesz o SKY ale np.Bmp cztery lata jest w trendzie bocznym i nic nie wskazuje na zmiane ...
mari
/ 2006-09-24 14:26
/
Achi
niewiem jakie to będzie miało znaczenie ale kilkukrotnie im się zysk zwiększył strategię zmienili może to dlatego,
ale nie wiem.
mari
/ 2006-09-24 14:32
/
Achi
gdyby ta firma (BMP)była notowana tylko na GPW to fruwała by w tej chwili bardzo wysoko.
Lepsze firmy bankrutowaly...
cinek
/ 2006-09-24 12:16
/
"Ciągle uczący się cierpliwości"
Ja uciekłem od tej spółki. Teraz jest zbyt niebezpiecznie.
Inwestorzy zainteresowani takimi firmami jak BMP;SKYEUROPE powinnni wiedziecze np.cena danych akcji musi wzrosnac najpierw w Frankfurcie a nie w Warszawie...
mari
/ 2006-09-24 13:10
/
Achi
no ,właśnie na to czekam
Polowałem na 50 zł i odjechała... Szkoda że nie mam tych akcji.
Wyląda na to, że BMP powinno zacząć rosnąć. (Wykres, wzrost akcji Bankiera) Czy ktoś z Was ma
akcje BMP ? Co myślicie o tej spółce.
Telesfor
/ 194.9.67.* / 2006-09-24 17:44
Wielu zniechęconych i zniecierpliwionych zaczyna oddawać
akcje ze stratą lub minimalnym zyskiem, a to sygnał, że niedługo rozpocznie się ostre pompowanie. Może już w październiku. Fundamenty są coraz silniejsze, perspektywy też. Rynek czeka na info o jednej ze spółek portfelowych i to może być kolejnym bodźcem do startu na północ. Pozdrawiam cierpliwych.
Odnosze wrazenie ze czesc forumowiczow obkupila sie w BMPi teraz nagania ja tylko zwracam uwage ze jezeli ktos jest zainteresowany ta firma to niech sprawdzi jej historie WWW:Comdirect.de...
mari
/ 2006-09-24 21:55
/
Achi
oj nikt tu nie nagania jeżeli masz jakieś negatywne informacje to jak najbardziej podaj je.My wymieniamy poglądy na podstawie dostępnych dla nas informacji i poczynionych obserwacji.Ja osobiście widzę postępy w tej spółce ale jaki to będzie miało wpływ na kurs zobaczymy.Po za tym jeżeli przeszłosć była trudna a terażniejszość jest dużo lepsza to są przesłanki na to że przyszłość może być jeszcze lepsza i dlaczego tego nie napisać.Sprawozdania jakie podają są naprawdę tak napisane że każdy może sobie swoje wnioski bez trudu wyciągnąć.Pozdrawiam i ja jak naganiam to wtedy zawsze piszę że naganiam.
Napisalem ze czesc forumowiczow a ja chce innym otworzyc oczy ze 1,94Euro to jest okolo 7,7zl.
Telesfor
/ 194.9.67.* / 2006-09-25 00:37
Jeśli ktoś nagania, to tylko niemieccy analitycy. Rozpiętość rekomendacji z cenami docelowymi dla BMP zaczyna się od 2,6 EUR do... 4,6 EUR, czyli do ok. 18 zł.
Telesfor
/ 194.9.67.* / 2006-09-24 20:41
To tylko pierwsze wrażenie. Kupiłem 500 szt. na próbę i zobacze co dalej. Mam przeczucie , że w październiku będzie jazda na północ.
leone
/ 2006-09-24 15:02
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
http://gospodarka.gazeta.pl/gielda/7,49593.html
jak to jest wzrost,to ....
mari
/ 2006-09-24 09:40
/
Achi
Myślisz że już jest w mocnych rękach?
Mam wątpliwości ale posiadacze tych akcji są mocno zniechęceni i w większości już sprzedali więc może rozpoczną się wzrosty. A jeżeli spadnie to dokupię. Miłej niedzieli.
mari
/ 2006-09-24 10:05
/
Achi
tak szczerze to Bankier tu ma chyba najmniejsze znaczenie
choć ja też uważam że "powinna "rosnąć ale coś tam ją hamuje jak na razie.Ja bym w prognozach opierał się na AT w tym przypadku jak najbardziej .Wygląda na to że spekuły tam nie ma.Trochę mułowata ale dla długodystansowców może akurat.Mają polską stronę więc można sobie co nieco poczytać.
Cena emisyjna BMP była 7.50 więć nie ma gdzie
spadać. BMP posiada 20% akcji Bankier które
rozpoczeły wzrosty. Jest brak wiary we wzrosty
akcji BMP a to przemawia za rozpoczęciem
wzrostów. Jeżeli Orzeł kupił te
akcje to znaczy
że COŚ widział w nich i chyba miał rację.
Zobaczymy
1,94 Euro jezelizobaczysz wykres to od 2002r.jest w trendzie bocznym...
leone
/ 2006-09-24 09:27
/
w ciagu miesiaca stracila 8 % ,wykres jest lekko zjazdowy
Bo Orzeł się załamał i popuszcza
akcje - jak wykupią od Orła to
akcje zaczną rosnąć. Na wykresie może zacząć się robić parabola. Tak ja to widzę. BMP ma duże udziały w Bankierze który rośnie. Jeżeli zacznie spadać BMP to chyba dokupie - obecnie mam około 5%. Zacząłem kupować po zachętach Orła do tych akcji
leone
/ 2006-09-24 10:11
/
czysta egzotyka,wole inne spolki.
Po co czekac na wyskoki,jak jest pelno innych,ktore rosna rowniutko w dlugim okresie i sa niewrazliwe praktycznie na nic
apator,atm,kogeneracja /idzie zima/ itd
--:-)))
Apator już wzrósł sporo a drzewa nie rosną do nieba. Lepiej kupić to co spadło w dołku niż to co wzrosło na górce.
lojka
/ 2006-09-24 12:11
/
Tysiącznik na forum
zgadzam się
leone
/ 2006-09-24 11:54
/
spolki ktore podalem,rosna non stop i nie ma na razie granicy.Zwlaszcza pierwsze dwie,sa juz kilka razy drozsze,niz gdy je kupowalem.
Wole to,niz szarpanie sie codziennie,a potem sprawdzanie PIT'u.
Juz 2 x poprawialem po moim biurze maklerskim
leone
/ 2006-09-24 11:55
/
oczywiscie,to tylko przyklady,lista jest dluga
mari
/ 2006-09-24 09:47
/
Achi
Łe tam żarty sobie robisz:-)
W tych żartach jest sama prawda.
Cena emisyjna BMP była 7.50 więć nie ma gdzie spadać. BMP posiada 20% akcji Bankier które rozpoczeły wzrosty. Jest brak wiary we wzrosty akcji BMP a to przemawia za rozpoczęciem wzrostów. Jeżeli Orzeł kupił te
akcje to znaczy że COŚ widział w nich i chyba miał rację. Zobaczymy.
mari
/ 2006-09-24 10:22
/
Achi
Widział i ja też widziałem wiem coś o tym bo to ja zacząłem pisać o tej spółce.Ciebie też kiedyś o zdanie pytałem.skoro już przy tym jesteśmy to przyznam się że puściłem 2 maile do opiekuna spółki w Polsce by go trochę zmotywować po tym jak parkiet obsmarował ich portwelową spółkę i pomogło ale na krótko(natychmiast pokazał się pozytywny artykuł i zaczęli publikować dobre komunikaty o spółkach portwelowych)niestety na długo pary im nie starczyło i dalej PR mają pod psem.Generalnie spóła jest dobra tylko żeby jeszcze rosła.
leone
/ 2006-09-24 10:12
/
orly maja ,jak wiadomo,dobry wzrok,ale czasem reaguja rowniez na padline omylkowo
mari
/ 2006-09-24 10:25
/
Achi
to nie taka padlina tylko "omyłkowo "trochę akcji spółki z rynku stabilnego wstawiono na rynek rozwijający się.
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.